Ha jól tudom, alkalmazottanként 8000 Ftot lehet elszámolni ÁFÁs számla ellenében. Jól tudom?
Mi számít ebédnek? Van aki a boltban vesz üdítőt és szendvicset, vagy esetleg felvágottat és zsömlét, ez is ebéd, kérdés, hogy elszámolható-e?
Ha jól tudom, alkalmazottanként 8000 Ftot lehet elszámolni ÁFÁs számla ellenében. Jól tudom?
Mi számít ebédnek? Van aki a boltban vesz üdítőt és szendvicset, vagy esetleg felvágottat és zsömlét, ez is ebéd, kérdés, hogy elszámolható-e?
??????
Nem értem a választ (?).
Ha jól tudom, van egy jogszabály ami előírja, hogy csak vendéglátóipari egységként bejegyzett cégtől kapott számla írható le étkeztetésként.
A 8000 Ft-os határ csak a meleg étkeztetésre vonatkozik (vannak kifejezetten melegétel-utalványok, azok is alkalmasak)
Az egyértelműen étkezésről szóló éttermi számlából ugyancsak érvényesíthető a fenti keret, mert a munkáltató befizetheti dolgozóit, így magát az étkeztetést biztosítja utalványok helyett, de a felettes részt vagy kifizeti a dolgozó, vagy bérnek minősülő adóköteles juttatás lesz a járulék vonzataival együtt.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02