Az összes körülmény ismeretében valószínűleg felmerülhet a büntetőjogi fe-lelősségre vonás lehetősége is, amire érdemes volna felhívni édesanyád fi-gyelmét.
Az adóhatóság látóköréből szépen kivonta magát, a gyermekei háta mögé elbújva, de ha nyomozásra kerül sor, valószínűleg ő lesz az I. r. gyanusított.
APEH tartozás SOS!
A részletes indoklásban ki kel fejtened a jövedelmi viszoynaidat, azt, hogy mire kel költened, tehát bizonyítanod kell, hogy tényleg anyagi nehézségeid vannak, de egyben valószínűsítened is kell, hogy részletekben meg tudod fizetni a hátralékot.
És gyorsan elfelejtheted, hogy anyukád tartozik. Te tartozol az APEH-nak, és nincs ezen a világon olyan hatóság, amely mást ítélne. És rajtad fogják behajtani, tekintetel arra, hogy Bt. beltag vagy, így a magánvagyonodra, és öszses jövedelmeidre is végrehajtást vezethetnek. és arra ne is számíts, hogy hagyják elévülni. és remek húzás volt a nővéred nevére íratni, mert mostmás ő is egyetmelegesen felel veled együtt, azaz tőle is ugyanezen módokon behajthatják az összes tartozást kamatostul.
Az, hogy anyukád volt aki dolgozott a Bt-ben, és gondolom nem volt bejelentve mint munakvállaó csak további problémát jelent, mivel gondolom utána sem lett befizetve a minimálbérre eső adó, meg járulékok miegymás, úgyhogy ezt én nem is reklámoznám az APEH felé.
A helyzet az, hogy tényleg nagyon nehéz helyzetbe manőverezted magad, meg mostmár a nőveredet is, és anyukád kitűnő felelőtlensége folytán épp csak ő nincs benne az ügyben. Javaslom, hogy anyukád sürgősen adja oda neked a pénzt, amit az APEH-nak ki kell fizetni, akár azon az áron is, hogy vagyontárgyait értékesíti, mert ez még mindig jobb, mintha az APEH visz mindent.
Kérek minden hozzáértőt, hogy segítsen, ha tud nekem!
Több éve, amikor még tanuló voltam az Anyám alapított egy Bt.-t A beltag én lettem, mert ő köztisztviselő. A Bt.-re ő dolgozik, semmi közöm hozzá "csak" annyi, hogy az én nevemen van. Az éves ÁFA bevallás után kiderült, hogy több éve vonszol magával tartozást az APEH felé. Nem tudta befizetni az ÁFÁT így kérvényeztem a halasztást, amit visszautasítottak, mert több a tartozás.(egézségügyi hozzájárulás, társasági adó, kamat)összesen 420ezer forint. Most szeretnék újabb kérvényt benyújtani, részletfizetésre. A kérdésem, hogy milyen indokot lehet írni? Ugyanis az előzőben csak(könyvelő tanácsára)anyagi nehézségekre hivatkoztam. Kérik viszont a részletes indoklás. Ami fogalmam sincs mi lehet, mert semmi nagy kiadása nem volt a Bt.-nek, ráadásul több éves tartozásról avan szó, amire nem volt figyelve.
Ha van valakinek ötlete, mire lehet hivatkozni, ami hatásos, az kérem segítsen!
A másik illetve a többi kérdésem:
MI a folyamat, ha nem fizet az Anyám?
abban az esetben, ha nem kapja meg a részletfizetést és úgy nem fizet és abban az esetben , ah megkapja és úgy nem fizet?
Hogyan hajtja be rajtam az APEH az Anyám tartozását? Nekem nincs lakásom, se kocsim semmim. Ráadásul négyórás minimálbérre vagyok bejelentve.
további nehézségek:
1. júliustól megszünt a tanulói jogviszonyom, azóta nem lett ez bejelentve, (vagyis nem lett fizetve a járulék)most kezdte megérteni az Anyám mit mondok neki, és lett volna át írva a nővérem nevére az egész. Vagyis ez is kiderülhet. Ebben az esetbe mik a szankciók, illetve büntetések?
2.Időközben a a telephelynek megjelölt lakásból is elköltözött Anya és nem lett bejelentve.Ez is most lett volna.
Az én állandó lakcímem ott van ahol az Anyám lakik, máshova nem vagyok bejelnetve. (nem ott lakom)
Kérdésem mi a folyamat, hogyan hajtja be az APEH a tartozást?
NIncs-e valami kiutam?
Nagyon kérem a segítéget, mert kétségbe vagyok esve!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02