Köszönöm a gyors reagálást. :)
A nővérem születésétől kezdve idegileg gyenge. Természetesen ehhez a tragédia még egy lapáttal rátett. :(
Most elsődleges körben közös döntésként a gyerek nálunk lesz. Tőlünk, velünk jár iskolába stb.
Talán a gyerek hiánya a nővéremet is ráébreszti anyai mivoltjára, bár kétlem. :(
Kedves ObudaFan!
Csak, hogy jól értem-e?
A gyermek örökbefogadása egy bírósági ügyön keresztül megy, de mivel tulajdonképpen mindenki ezt szeretné, végül is kihagyható. Esetleg valamilyen szerződés kellene?
A kérdésem az lenne, hogy ha kihagynánk, attól még én (milyen jogon?) bemehetnék szülői értekezletekre, fogadó órákra? Sajnos elég rossz tanuló a fiú, és szeretnénk, ha ezen is tudnánk a tanárok segítségével javítani.
Még az lenne a kérdésem, hogy a keresztgyerekem örökös is. A hagyatékiban nem mindenben értek egyet, de ezen már igazán nem akarok zavarogni. Úgy tudom, hogy a gyámügy kezeli a gyermek örökségét, ugye ez azt is jelenti, hogy a nővérem nem tud hozzáférni??
Szégyenlem, hogy ilyeneket kell kérdeznem, de sajnos úgy vettük észre, hogy most kicsit anyagiasabb lett a nővérem, mint eddig.
Válaszaitokat köszönöm.