Egyéves az új Polgári Perrendtartás - Lehetőségeket vagy akadályokat teremt az új törvény? - Szakértők válaszolnak | Budapest, 2019. március 20. szerda | Regisztráljon most!

Fórum adózás, illeték és pénzügyek régebbi elöl     új hozzászólás


Diákhitel elengedés

drbjozsef # e-mail 2018.01.05. 21:18

Ha nagyon egyszerűen akarok fogalmazni, az intézkedés célja a demográfiai folyamatok javítása. A Te megszületett gyermekeid MÁR nem javítják a folyamatokat (már javították, amikor megszülettek). Hátha valaki azért vállalna még gyereket, hogy csökkenjen a tartozása.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára elmondta, a felfüggesztést és az elengedést a 2018. január 1-je után született gyerekek után lehet igényelni, de már a várandósság harmadik hónapjától kezdve kérhető, és a vér szerinti, valamint az örökbefogadott gyerekek esetében is érvényesíthető. A kedvezménybe a már meglévő gyerekeket is beszámítják, tehát ha már van egy gyerek, és megfogan a második, akkor a felét engedik el a tartozásnak.

A kedvezmények pozitívan diszkriminálnak egy szűk csoportot, nem jogellenesek.

Még az sem sérti az egyenlőség elvét, hogy az apukák nem élhetnek ezzel a kedvezménnyel.

https://zoom.hu/…asztvakitas/

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

Tumbabba #   2018.01.05. 18:03

Sziasztok,
Néhány hónapja olyan hírek jártak, hogy elengedik a háromgyerekesek diákhitelét, a két gyerekeseknek pedig az összeg felét. Októberben megjelent egy rendelet módosítás, s már arról kezdett beszélni a sajtó, hogy csak a leendő három gyerekesek diákhitelét engedik el. Rákérdeztem minderre a diákhitel központnál, kiderült, hogy még az ötven százalékos kedvezmény sem jár nekem a meglévő három gyermekemre, mert egyik sem 2018-ban született. A három meglévő gyerek magyarul nem ér annyit, mint a majd megszületők? Nem jogsértő ez? Laikusként kérdezem. Olvasva a rendeletet, nekem nem egyértelmű ez, hogy csak és kizárólag a 2018 után születettekre vonatkozik.