tatu
Ha a "B" kategórián kívül netán volt más kat. is vezetői engedélyed -vagyis csak a személyautó vezetésétől tiltottak el-, akkor nem kell utóképzést tenned - irány az okmányíroda.
tatu
Ha a "B" kategórián kívül netán volt más kat. is vezetői engedélyed -vagyis csak a személyautó vezetésétől tiltottak el-, akkor nem kell utóképzést tenned - irány az okmányíroda.
6 hónap túli eltiltás esetén utóképzésre kell menni, ez általában 1-2 hónap időtartam és általában 100+ ezer forint többletköltség.
Azt hogy helyileg hol van a tanfolyam arról a rendőrségen és/vagy valamelyik autósiskolán tájékoztatnak.
Csak az eredményesség után a jogosítvány visszakapása.
"Mona"
laikus hozzászóló
nekem három évre elvették a jogosítványomat a b kategórijásat most járt le hova kell mennem vissza kérni és mit kell csinálnom a hoz hogy vissza adják
Nekem elvették a jogosítványom 3 évre. Én úgy tudom ha vissza akarom szerezni akkor újra le kell raknom a kreszt, a városi vezetés, és pszihológushoz is kell mennem. az lenne a kérdésem , hogy a kreszt és a városi vezetést bármely autósiskolába lerakhatnám , vagy van erre, külön kirendelt iskola?
előre is köszi a válaszokat
Nagyon szívesen!
Hát ez kedvező., akkor a többi az orvos "meggyőzése".
Köszönet ismét.
Kedves monalisa1!
Úgy tudom, hogy nem kell vizsgát tennie. El kell menni a lejárt vezetői engedéllyel és az orvosi igazolással az Okmányirodába és feltehetően kiadják az új -immár érvényes- okmányt.
Macaroon!
Újra elolvastam a hsz.-edet, figyelmetlen voltam. Szóval volt utánképzés, gondolom az igazolás is megvan. Érdemes elmenni a Bírósághoz és másolatot kérni a jogerős végzésről, majd azzal elmenni az Okmányirodába.
Kedves Traffic!
Több mint 10 éve egészségi okból vezetéstől orvosilag eltiltva - amúgy a jogsit nem vonták be. Most felmerült annak reménye, hogy az illetékes orvos az egészségi alkalmasságot másként lássa...
Kedvező elbírálás esetén kell-e valamilyen vizsgát tenni, vagy elég lesz az orvosi pecsét és egyből lehet a volán mögé ülni?...
Köszönöm.
T. Macaroon!
„Hova kell menni? ”
Bocs, de ez is kérdés volt.
Hogy lehet ezt meggyorsítani?
Ha most megállítja a rendőr akkor mi van?
Már tök jogosan (szerintem) vezethet, teljesen a bürokrácia hibája, hogy nincs nála a papírja?
Hova kell menni?
Ki kell felhívni?
Nekem is lenne egy (kettő) kérdésem. Meddig volt eltiltva és mely kategóriától? Esetleg a közúti járművezetéstől tiltották el?
Hát igen a miért nem megy be...
Amúgy köszi. Csak azt nem értem, hogy akadhat el egy ilyen dolog, így.
Miért nem megy be a bíróságra és tisztázza ott a dolgot?! Mert lehet hogy valami ok miatt még mindig nem jogos a jogosítvány, de előfordulhat hogy a bírósági adminisztárióban akadt el valahol a dolog.
Amíg nincs a kezében a jogsi semmiképpen ne vezessen, mert megfelelő utiokmány hiányában újabb eljárás indulhat ellene.
Köszi Traven, félreértesz, meg volt a határozat, hogy eddig meg amaddig el van tiltva, mindent elvégzett, rendesen, a jogsija érvényes, csak magát a JOGSIT nem adták eddig vissza...valamit mondott az önko, de nem tudom pontosan mit, hogy járjunk mi utána, hogy miért nem jött még meg a nemtudom mi a bíróságról, de tudom, hogy az eltiltás! már két hónapja lejárt, a jogis meg sehol...amúgy nem vezet autót...én vezetek, de szerintem vezethetne...nem a mi hibánk ez már, nem az ő hibája...
Kedves Macaroon!
Az, hogy valaki gépjárművet vezethet nem a szubjektív vélemény, de még csak nem is a vezetési képesség, hanem kizárólag a hatóság által kiadott jogosítvány birtokában lehetséges.
Lehet, hogy szerintetek "tök jogosan" vezeti az autót, de amennyiben ellenőrzés alkalmával erre fény derül, további szankciókra számíthat.
Az ítélet vizsgálandó, hiszen a gépjárművezetéstől való eltiltás mellékbüntetése a főbüntetést követően lép hatályba és onnantól számítandó...
Szabálysértés esetén az illetékes hatóságnál érdeklődjél, hogy mely időponttól emelkedett jogerőre a határozat.
Amennyiben a jogosítvány érvényességi ideje lejárt és a megadott határidőn belül nem érvényesítette hosszabbítással, úgy pedig újbóli KRESZ-vizsgát követően van lehetőség megszerezni.
Gyors kérdésem lenne, előre is köszönöm a válaszokat. Embernek elvették anno a jogsiját (léci a megérdemelte hsz-ektől kíméljetek, utánképzésen volt, és azóta SOHA nem vezetett semmilyen alkoholos állapotban, szal szerencsére jót tett neki, és szerencsés is volt...) A lényeg, hogy más februárban lejárt a büntetése, bement a jogsiért, nem tudta odaadni az önkormányzat, mondván, hogy hiányzik a jogerő, vagy mi, és hogy pasi menjen a bíróságra, járjon utána ilyenek. Hogy lehet ezt meggyorsítani? Ha most megállítja a rendőr akkor mi van? Már tök jogosan (szerintem) vezethet, teljesen a bürokrácia hibája, hogy nincs nála a papírja? Hova kell menni? Ki kell felhívni?
KÖSZI!!!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02