Magánóvoda

csufi99 # 2007.08.14. 00:34

A segítségkéréshez beírtam e témához, fontos, s más jogszabályhoz kapcsolódik, a Gyvt. által szabaályozott szolgáltatások és működési engedélyek, nem árt megnézni, gyermekek napközbeni elltása cím alatt.

linastux # 2007.08.10. 08:40

thank you, így már jobb
bizonyára felületes voltam

Kovács_Béla_Sándor # 2007.08.10. 08:30

Akkor rosszul böngészted. Minden tudnivaló ott van bennük. A törvény V. fejezete és a rendelet egyik melléklete.

linastux # 2007.08.10. 08:28

köszönöm, ezeket böngésztem már (és folyamatosan is)

Kovács_Béla_Sándor # 2007.08.10. 08:12

1993. évi LXXIX. tv. és a 11/1994. MKM rendelet.

linastux # 2007.08.10. 08:11

ok, köszönöm a tanácsokat
megpróbálom majd
Mindenesetre valóban az óvoda létesítésének és működtetésének feltételeit keresem, ezért indítottam a topikot, mert eddig nem találtam rá megfelelő jogszabályt vagy hivatkozást, még a Ktv-ben sem.

Kovács_Béla_Sándor # 2007.08.10. 07:56

Nem is úgy érttem. Keresd meg az óvoda létesítésének és működtetésének feltételeit. Nincs külön szabály az önkormányzati és nem önkormányzati fenntartású intézményekre.

A részletes feltételeket - milyen játékok, milyen székek, asztalok, miből mennyi egészen biztosan valami miniszteri rendelet szabályozza. De az engedélyezési eljárást törvény.

gittus # 2007.08.10. 07:55

magánóvodaként nem is fogsz találni. Próbáld a tevékenységi kör t behatárolni, valahogy úgy mint ahogy kbs javasolta.

linastux # 2007.08.10. 07:49

Köszi kbs, megnéztem már a Ktv. rendelkezéseit, de a konkrét megalapítási feltételeket nem tartalmazza. Úgyhogy a pontos, egzakt magánóvodákra vonatkozó jogszabályi háttér sajnos továbbra is ismeretlen előttem. Lehet hogy nincs is ilyen törvény, hanem alacsonyabb jogszabály rendelkezik erről. Az a gond, hogy a jogtár nem is talál "magánóvoda" elnevezéssel jogszabályt, ezért megfordult a fejemben, hogy talán kifejezetten nincs is rá jogszabályi háttér.

Kovács_Béla_Sándor # 2007.08.10. 07:25

Nézd meg a közoktatásról szóló törvényben. Az óvoda ugyanazokkal a feltételekkel alapítható függetlenül a fenntartótól. Ha engem kérdezel, magánszemély ezeknek a feltételeknek nemigen fog tudni eleget tenni - legalábbis gazdaságosan nem. Amit meg tud csinálni, az maximum a családi gyermekfelügyelet vagy minek hívják.

linastux # 2007.08.10. 06:01

Köszi a választ, a probléma csak az, hogy polgármesteri hivatalban dolgozom, és épp a jegyzői irodából passzolták hozzám a témát. :( A jogtárban pedig hiába keresek rá olyan szóra hogy "magánóvoda" így sajnos egyetlen jogszabályban sem talál semmit. :(((

anyamaci # 2007.08.09. 17:43

Annyit tudok hogy a működési engedélyt a helyi jegyző adja ki, ami nem azonos azzal a működési engedéllyel amit üzletekre, vendéglátó egységekre kiadnak. Szerintem nála, mármint ph. hivatalban éredklődj. Illetve a magyarorszag.hu oldalon is rákereshetsz a jogszabályok között.

linastux # 2007.08.09. 12:36

Magánóvodának a jogszabályi hátterét/háttereit keresem. Valamint létrehozásának feltételeit (min. mennyi gyerekkel indítható, mennyi nevelővel, min. milyen alapterületű helyen, stb.)
Köszönöm a segítséget!