Fórum közigazgatási jog régebbi elöl     új hozzászólás


Behajtani tilos tábla figyelmen kívül hagyása

nanemaaa # e-mail 2021.01.06. 09:00

Gondolom attól függ, hogy kié a biztonsági kamera. Mert a felvétel önmagától nem ballag át a rendőrségre feljelentést tenni.

pampy78 # e-mail 2021.01.01. 13:51

Üdvözlök mindenkit, boldog új évet ! Felvilágosítást szeretnék kérni . A mai napon figyelmetlenségem miatt bekanyarodtam a Jászai Mari téren az országgyűlési irodaház parkolójába ahol behajtani tilos tábla volt ,az épület homlokzati kameráinak képe alapján kaphatok-e bírságot . Vagy az ott lévő őrnek rendőrt kell-e hívni hozzá. Az őr azt mondta számítsunk bírságra

drbjozsef #   2020.05.19. 09:27

"nem is kell parkosítottnak lennie"

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

tamas99 (törölt felhasználó) #   2020.05.19. 09:20

Kertvárosi részen elég sok olyan utca van, ahol csak az egyik oldalon van járda, vagy egyáltalán nincs. Középen leaszfaltoznak egy csikót és jobbra-balra kihagynak mondjuk 1-1 métert és leszórják valami murvával.
Idővel a murva eltűnik és kinő a giz-gaz, ezt minden tulaj maga tartja karban, (vagy nem), normális utcában kiszórnak némi fűmagot és nyírják hogy valahogy kinézzen.
Szerintem JustQuestions valami ilyesmire gondolt, csak nem tudta kiírni magából, ezt meg azért nem hívnám pázsitos parkosított területnek amire tilos lenne ráállni.

nanemaaa # e-mail 2020.05.19. 09:02

szóval nem közterület parkosított része...
De bizony az. És ráadásul közterület, így nevezheted közterületi parkosított területnek is. És legközelebb megbüntetnek parkrongálásért is. Tapasztalat. ;)

Ha az ingatlant bérled, talán beszélned kellene a tulajdonossal, hogy átvállalnád, megcsinálnád helyette azt a kaput, meg a telken belüli parkolót. Szerintem ezzel növelni fogod az ingatlana értékét, így bele fog egyezni. De ne felejtsd el, ha csinálsz kapubejárót, akkor az útcsatlakozásra is engedélyt kell kérned az önkormányzattól. Mert különben ők is megbüntetnek.

bermuda háromszög #   2020.05.18. 19:31

szóval nem közterület parkosított része,

Ez nem ilyen egyszerű.
KRESZ 40 par
Járművel megállni – ha közúti jelzésből vagy a (2)–(5) bekezdés rendelkezéséből más nem következik – csak az úttest menetirány szerinti jobb szélén, azzal párhuzamosan, egy sorban szabad

amiből a lényeg, hogy az úttesten szabad megállni.
Ha nem ott állsz/parkolsz, akkor az alap lehet a büntetésre, nem is kell parkosítottnak lennie.

tamás99999 (törölt felhasználó) #   2020.05.18. 17:47

JustQuestions

Ezt a csontot kellőképpen lerágtuk, de utoljára összefoglalom, 2 lehetőséged van. a.) kifizeted a bírságot b.) kicsit furfangozol és esélyes (talán) hogy megúszod
Ez az én véleményem, de a te döntésed. Egybe azonban egyetértek a korábbi hozzászólásokkal, innentől gyakori vendég lesz az utcátokban a közteres, tehát neked kell más parkolási lehetőséget találnod.
Én is családi házban lakom és itt is egyirányú az utca. Hétfőnként ha nincs kedvem beállni és jön a kukásautó ráparkolok a kapumra és a másik oldalon szállok ki. Ez is lehet egy alternatíva és jobb mint minden hónapban a fizetésed felét bírságra költeni.
Amúgy tényleg lerágtuk...

Szomorú örökös #   2020.05.18. 17:41

JustQuestions

szóval nem közterület parkosított része, vagy főtéren a park. A ház előtti - akkor úgy mondom - kapubejáró kapu nélkül...

Az bármennyire is furcsán hangzik számodra, bizony közterület. A magánterület a kerítésen belül kezdődik.

JustQuestions # e-mail 2020.05.18. 17:26

Egyebekben szerintem ha az utca keresztmetszete nem alkalmas a parkolásra, azt nem úgy kellene megoldani, hogy leállok akár a közterület parkosított részén, vagy a főtéren a parkban, hanem be kellene állni a telekre, hiszen ennek lehetőségét országos érvényű jogszabály írja elő. Kertes családiházas övezetben pedig ez nem lehet megoldhatatlan probléma.

Egyetértek, de mint ahogy korábban írtam,
Ellenben nagyon más lehetőségem nincs parkolásra, kertes házas övezet, kertes ház, nem park zöldterületen parkolok, hanem a kerítés mellett, ami lehetne beton is, meg lehetne tenni, csak éppenséggel füves. Nincs mellette, előtte vagy utána járda, nem akadályozom a gyalogosokat sem.
szóval nem közterület parkosított része, vagy főtéren a park. A ház előtti - akkor úgy mondom - kapubejáró kapu nélkül...
És mivel albérlet, hiába „be kellene állni a telekre, hiszen ennek lehetőségét országos érvényű jogszabály írja elő. Kertes családiházas övezetben pedig ez nem lehet megoldhatatlan probléma.”, mégis lehet megoldhatatlan probléma, mert csak bérlem, nem az enyém a ház, nem azt és úgy építek, vagy építek át, ahogy szeretnék sajnos.

wers #   2020.05.18. 13:22

tamás9999+9 Csak egy hozzá, és én sem folytatom. A számlához elvileg semmiköze nem lenne a hatóságnak, de menetlevelet - fuvarlevelet biztosan írt a fuvarozó. Ha nem is adott, később a megbízó elkérheti igazolásként.

tamás99999 (törölt felhasználó) #   2020.05.18. 12:45

Nem kitaláltam, tényleg igy volt, amúgy X.József fuvarozó nem adott neki számlát, onnan tudom, hogy megkérdeztem, bánta is mert a biztosító fizette volna...
(részemről ez a téma lezárva)

wers #   2020.05.18. 10:27

tamas9999, de te ezt nem kitaláltad, hanem így volt. Az más, ha azzal védekezel, hogy X.József fuvarozó a TIZ-987 frsz. járművel hozta és így rakta le. Fuvarlevél mellékelve.

tamas9999 (törölt felhasználó) #   2020.05.18. 09:55

wers

Az egyik barátom megtörte az autója elejét és felhívott telefonon, hogy berakhatná e a kertbe hozzám, amíg biztosító stb.. Mondtam neki, hogy rakják le a kapu elé és ha hazaérek betoljuk valahová..
Egyirányú utcában lakok, szerinted tréleres hogy rakta le?

wers #   2020.05.18. 09:47

+ a teljes utcát azt csak 20 óra múlva írta, ami elismerem valóban kissé viccesé tenné a védekezést

Szerintem már elsőre is. :))) megnyugtatlak, félholtra nevetnék magukat.

"az úgy vót, hogy jött valami tréler és megfordította, vagyis nem, így hozta. Rendszám ABC-123 ha jól emlékszem. De sokszor kihagy a memóriám."

tamas9999 (törölt felhasználó) #   2020.05.18. 09:39

nanemaaa

Ha elolvasod JustQuestions eredeti és első (2020.05.17. 01:52) hozzászólását, (erre reagáltam elsőként) abban csak és kizárólag annyit említ, hogy őt büntették meg, azt hogy + a teljes utcát azt csak 20 óra múlva írta, ami elismerem valóban kissé viccesé tenné a védekezést, pláne ha mindenki erre hivatkozna.

wers #   2020.05.18. 09:06

El tudom képzelni, hogy egy ilyen ellentmondás alapján mennyire meg fognak ettől szeppenni a rendőrségen a szabálysértéses hölgyek-urak.

Főként, ha sem a rendszámot sem a sorőrt megnevezni nem tudják.
(Viszont tuti felvidítják majd az elbíráló hatóságot. Ha nem látja az ügyfél akkor nem tilos kinevetni a mosolyszabályzat szerint. Csak, ha ott ül szemben. Nagyon nehéz feladat néha)

nanemaaa # e-mail 2020.05.18. 09:03

JustQuestions
Egyebekben én azt tanácsolnám, hogy fizesd ki a bírságot, és próbálj meg olyan parkolási szokást kialakítani magadnak, ami megfelel a szabályoknak, mert ha a közterület felügyelet ilyen jól fizető helyet talált, akkor oda vissza is fog járni rendszeresen.

nanemaaa # e-mail 2020.05.18. 08:57

A tréleres megoldást én nagyon jónak tartom, biztosan be is veszi majd a rendőrség, amikor az egész utca lakossága ezzel jön elő. :D Mert mint a kérdező is mondta, aznap többeket megbírságoltak ugyanezen indokkal. El tudom képzelni, hogy egy ilyen ellentmondás alapján mennyire meg fognak ettől szeppenni a rendőrségen a szabálysértéses hölgyek-urak. Legfeljebb majd jobban rányomják a tollukat a bírság megállapításánál. De ezt majd tamás úr gondolom fizeti. ;) :D

Egyebekben szerintem ha az utca keresztmetszete nem alkalmas a parkolásra, azt nem úgy kellene megoldani, hogy leállok akár a közterület parkosított részén, vagy a főtéren a parkban, hanem be kellene állni a telekre, hiszen ennek lehetőségét országos érvényű jogszabály írja elő. Kertes családiházas övezetben pedig ez nem lehet megoldhatatlan probléma.

wers #   2020.05.18. 08:17

:D
Bizonyíték? (maradnak a kismanók)

wers #   2020.05.18. 07:56

tamas9999, szerintem pihizzél. Értjük, amit írsz. Ez is egy vélemény, alapja is van.

Én is nyomoztam, hogyan tűnt el az éjjel a süti az asztalról. El kell fogadjam, hogy a kismanók voltak. Bár ha minden tényt egybe vetek csak egy személyt gyanúsíthatok, de bizonyítékom nincs.

Azért szerintem te is laza mozdulattal söpörnéd el a kifogást, hogy egy ismeretlen jármű így rakta oda (talán ufo volt)

tamas9999 (törölt felhasználó) #   2020.05.18. 07:43

Törvénytelen eszközökkel nem lehet törvényesen büntetni, aki ezt megteszi vagy aki ezt pártolja, az nagyobb bűnt követ el, mint az aki ez alól szeretne kibújni.

wers #   2020.05.18. 07:23

Nálam ilyenkor szakad el épp a cérna mindig. :-O

:D válts hajókötélre

wers #   2020.05.18. 06:19

de valljuk be, senkit nem zavarok vagy akadályozok ezzel

Van egy olyan érzésem,hogy ez nem mentesít. Én is folyamatoson hosszú évek óta bosszankodom, hogy minek 30-as tábla az iskolánál vasárnap délben, főleg ha tanítási szünet van - most éppen másként nevezik.

azt nem szeretném, hogy nagyon hajba kapjanak a kedves segítők az én kis kérdésem és ügyem miatt :)

Ne aggódj, mindig ezt csinálják. Mint a rossz házasok. Közben alig várják, hogy egymásnak essenek... D
(én már el sem olvasom)

Szomorú örökös #   2020.05.17. 22:26

JustQuestions

Ellenben nagyon más lehetőségem nincs parkolásra, kertes házas övezet, kertes ház

Térjünk vissza a valós problémára!
Javasolnám a házad udvarát, ott a közterület felügyeletnek már nincs hatásköre intézkedni. Nem hinném, hogy nincs lehetőség beállnia egyetlen autónak sem az udvarba egy ilyen övezetben. Ha az utcán nem tudsz szabályosan megállni, akkor csakis ez marad. Ne kekeckedj velük, főleg hazugsággal ne vezesd őket félre, mert abból sokkal komolyabb ügy lehet és azt még a pap se tudja a templomban elsikálni. A másik fórumtárs tanácsát meg ha rám hallgatsz, még véletlenül se fogadod meg, mert abból nagyobb gáz lesz. Szerintem itt ebben sokan egyetértünk!

Szomorú örökös #   2020.05.17. 21:20

Sőt menjünk tovább! Mi itt a kérdező leírása alapján találgatunk, a köztereseknek viszont fotója van róla, a kérdező pedig tudja, hogy szabálytalanul parkolt, sőt azt is, hogy egyfajta szokásjog alapján, amit egyértelműen le is írt. Pont!