hol lakok? vagy sehol?


Zoltanuss # 2020.08.14. 12:54

Nos ez lesz a megfelelő hely.

A napokban egy eladás huszadrangú szereplője voltam... Sokan eladtunk egy majd értéktelen ingatlant. Részemről 200 eft, maga az ingatlan is csak 2 milla.
Ment a maga módján az előkészítés , a vevő megbízott egy ügyvédet, az szerkesztette a szerződést.
Így tőlem is kérte a személyim fénymásolatát , a lakcímkártya fény másolatát és a számla számomat Sőt még reggel üzentek ,hogy az adó kártya is kell. ASz nincs , de van helyette pecsétes papíron /adó hiv.., / adó azonosító sőt adó szám is.
Nos ennek tudatában mentem és vittem magammal az okmányokat, majd a helyszínen derült ki , hogy a lakcímkártyám már réges régen lejárt .. 2012 -ben. Őszintén nem nézegettem eddig ezt és akik nézegették
-jobbára postások - azok is csak felületesen.
Nos kiderült ,hogy szar került a gépezetbe.
Oda csődítve vagy 10 ember mind vidékről és egy pillanatra dermedt csend. Elhangzott a modern kor csodája a telefon az e.mail stb. Sőt úgy mellékesen a galambpostáról is szó esett. De aztán az ügyvéd úr megoldotta. Büszkén mondta , hogy a kisvárosi ügyintézés egyszerű. Oda telefonált a helyi hivatalba és tán 10 perc tétovázás után kiderült, hogy nem vagyok hajléktalan és eladhatom az ingatlan részemet.
Ja a 12 -es kártya után lett egy másik. Az meg pechemre Svájcba maradt, amúgy ingyen adnak újat, de hát ha nem tudtam , hogy lejárt hát lejárt.
Tehát az eladás megtörtént a pénz a zsebben. Azon morfondírozok , hogy mi van ha tényleg nincs lakásom, akkor nem adhatom el az ingatlanomat.

kuplung # 2020.08.03. 08:06

a fiam egyetemi felvételiéhez kellett volna egy lakcim igazolás. bementünk a kormányhivatalba ahol igen érdekes tényeket tárak elénk. ahol lakunk az egy három lakásos vasuti bérlakás. mi az emeleten lakunk. a fiam ott lakik de nem velem hanem a földszinti lakoval akik egyedül laknak a házban. az emeleti két lakás meg nincs sehol. én nem is lakok ott meg a szomszédom sem. amikor megmutattam a lakcim kártyámat, azt modták hogy az egy másik ház. de nincs másik ház. akkor azt mondták hogy azért nincs mert már elbontották. hiába magyaráztam hogy ez egy emeletes ház három lakással nem hitték el. erröl pecsétes papirt is adtak.
most ugy néz ki, hogy én, meg a szomszédom is, nem lakunk sehol, söt az a lakás sincs ahol laknunk kéne, de ettöl sokkal nagyobb baj hogy a fiam egy öt fös családdal lakik. hogyan fogom én azt megetetni az egyetemmel hogy az ö cime más? és jogosult kollégiumra.