Diakigazolvany


derill # 2004.06.16. 09:43

Na igen. A szerződés elvileg köti a nyomdát. Gondolom arról szól, hogy határidőre teljesit. Aztán jön a Ptk. 339, és érdemes lenne a büntetések összegét behajtani rajtuk. Mondjuk fizetési meghagyásként. Vagy fizetnek, vagy perré alakul. Talán akkor.... Persze ez bonyolult, pertársaság több ezer diákból? Ezt nyilván ők is tudják. De azt is, hogy a szerződésszegésükkel kárt okoznak. És miért pont a diákoknak kellene ezt megfizetni?


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

Rocky # 2003.11.26. 09:34

Koszonom a valaszokat. Az igazi megoldas az lett volna, ha kiderul, hogy valamilyen igazolast el kell fogadnia a MAV-nak. Az ideiglenes diakkal reszben sikeres volt a kiserlet (unokahugomnak meg jutott, de naluk is volt, akinek mar nem tudtak adni, viszont nem volt rajta erre a felevre szolo matrica - ez viszont gondolom, az iskola hibaja -, ezert aztan megint meg akartak buntetni, bar a betetlapbol egyertelmuen latszik, hogy most allitottak ki neki).
Masreszt ugye az ideiglenesert is kulon fizetni kell.


Rocky

Pfifferling # 2003.11.12. 09:13

Ezt a 10%-os korlátot ki/hol írta elő?Próbáltam utánajárni, de én nem találom nyomát.

tiberius # 2003.11.11. 14:02

Igen, rendeltünk, de tudomásom szerint a hallgatói létszám 10%-ának megfelelő ideiglenes diákigazolványt lehet rendelni.
Namármost nálunk levelező+esti+nappali tagozaton kb. 1200db igazolvány nem készült el időben, ennyi ideiglenes meg nincs.

Pfifferling # 2003.11.11. 13:58

Kedves Rocky! Az unokahúgod igényeljen ideiglenes diákigazolványt, azt ugyanúgy el kell, h. fogadják mint az állandót.

Kedves Tiberius! Igényeltetek új ideigleneseket? A rendelések teljesítésére a 15/1999 OMr. szoros határidőket ír alő az Educationak és a kezelőnek.

tiberius # 2003.11.11. 07:39

Hello Rocky!

Megértem unokahúgod problémáját, és sajnos ez így is van annak ellenére, hogy sokan mást állítanak.
Én egy Tudományegyetem Tanulmányi Osztályán dolgozom, és a mi intézményünkben is ez a probléma: az első éves hallgatók időben elküldték a diák-megrendelőlapokat, a nyomda hibájából azonban nem készültek el időben az igazolványok. Mi is kiadtunk igazolást, és itt is büntettek ellenőrök...
Amit állítólag lehet tenni, hogy a kitöltött diákigazolvány-megrendelőket lefénymásoljuk, és azok hitelesítve igazolnak valamit. De ugyebár ezeket nem az intézménynek küldik el a hallgatók, hanem az illetékes Educatio Kht.-nak, akinek szerződése van a nyomdával.
Patthelyzet.
Így nem tehetünk semmit, az ideiglenes igazolványok elfogytak.
Szegény hallgatók! :(((

Rocky # 2003.11.10. 21:32

Sziasztok!

Unokahugomnak akadt problemaja diakigazolvany ugyben a MAV-val. Iden elsos foiskolas, az igenyelt diakokat viszont az illetekes szerv nem keszitette el idore. Nem csak az eredeti szeptember elejei hataridot nem tudtak tartani, de oktober vegere (az elozo evre ervenyesitett diakok lejartanak idejere) sem. Ezert az iskola kiallitott egy igazolast a diakoknak, hogy XY nappali tagozatos hallgato, a diakig.-ok nem keszultek el idore, ezen igazolast ezert allitottak ki, stb.; alairas, pecset.
Ezt viszont a kalauzok nem akarjak elfogadni, es potdijat fizettetnek. Arra hivatkoznak, hogy nekik direkt felhivtak a figyelmuket arra, hogy csak diakig.-t lehet elfogadni, semmifele egyeb papir nem alkalmas a diakkedvezmeny igenybevetelehez.

Mi a teendo?
A diakokat jogszabaly alapjan megilleti a kedvezmeny. Aki megigenyelte az igazolvanyt, az nem tehet rola, hogy az nem keszul el idore.
Viszont a rendelet tenyleg azt irja elo, hogy diakigazolvannyal kell igazolni a hallgatoi jogviszonyt a kedvezmeny igenybevetelehez.


Rocky