Kutyaugatás


monalisa1 # 2008.06.04. 18:51

Kell szólni a gyepmesternek (= sintérnek) és ő majd elviszi az utcán kóborló kutyákat, "akik" szerencsés esetben egy másik- jobb gazdához is kerülhetnek, netán.

http://www.sinter.hu

encike # 2008.06.04. 17:08

Sziasztok!

Jelenleg aláírást gyűjtünk az utcába, hogy történjen már valami. De már rajtam kívül 3 fő beígérte a mérget. A közvetlen szomszédjának az egész kertjét tönkre tették és a saját udvarában megtámadták. Valószínű a mérget nem nekem kell elkészíteni, mert más megteszi helyettem.

shushu # 2008.06.04. 13:18

Szia Enci!

Állatvédők? Nekik is szóltál már? Tévék? Fókusz/Aktuális? Mindegy nekem, hogy mennyit személyeskednek velem 12 éveseket meghazudtoló stílusban egyesek, én akkor sem tudom elfogadni az önbíráskodást illetve állatkínzást, amire épp készülsz.

Kiválasztottad már a mérget? Tudod, hogy hogyan fog hatni? Hogy pár percnyi levegő utáni kapkodás után fognak, rémülettel a szemükben, megfulladni azok az állatok, vagy órákon át fognak a saját mocskukban fetrengve, iszonyatos fájdalmak között kimúlni? Átgondoltad már, hogy hogyan biztosítsd, hogy ne illetéktelenek egyék meg a mérgezett ételt? Egy arra haladó hajléktalan, vagy egy kíváncsi kisgyerek? Vagy így is vállalod a felelősséget?

Tudom, nem engem, vagy a gyerekeimet támadják azok a kutyák. De szerintem ez nem megoldás. Így te is csak a "gazdi" (szívem szerint nem nevezném annak) szintjére süllyedsz le. De ígérem, hogy nem jövök erre a topikra vissza. Inkább nem akarom tudni, hogy mit tettél... De előre is mélységesen elszomorít...

encike # 2008.06.04. 07:52

Sziasztok!

Ne veszekedjetek! Még a mai napig semmi nem történt.
A kutyák is meg vannak. Ugyan úgy, kint az utcán. Senki semmit nem tesz. A Megyei állatvédők még az e-m,ailra sem válaszoltak.
Úgy, hogy ma telefonáltam az Önkohoz. és közöltem, hogy többet nem szólok hanem mérgezek. A gazdával is beszéltem. Azt mondta már megásta a kutyáknak a helyet,de nem volt ideje agyon ütni őket.
Hát nem cirkusz az egész?

kadaj01 # 2008.06.03. 07:17

"Nem én buzdítok másokat önbíráskodásra, és nem én akarok kutyákat mérgezni. Most ki a pofátlan bunkó???"

Semmi pobléma! Mondom, fogad be magadhoz azt a pár vad kutyát, etesd, szeretsd őket, majd mikor széttépi valamelyik gyermeked kezét, lábát, akkor simogasd meg a fejét, és közben mondogasd magadban: nem a te hibád, nem tehetsz róla!

Mellesleg, a stílusod még mindig nem erre a fórumra való!

shushu # 2008.06.03. 06:01

Ami a kutyákat illeti, sajnálom őket. De ha olyan felelőtlen a gazdájuk, hogy be sem oltatta őket (bár encike leírása után ezen talán már nem is kéne csodálkozni), lehet, hogy nekik is így jobb. Nektek encike, biztosan.

shushu # 2008.06.03. 05:58

Kadaj, arról volt szó, hogy leálsz, mint én is. Ne névtelenül piszkálgass, jó? Nem én buzdítok másokat önbíráskodásra, és nem én akarok kutyákat mérgezni. Most ki a pofátlan bunkó???

monalisa1 # 2008.06.02. 11:41

A jegyző az előljáró, ha ő intézkedik, abból a szomszéddal nem lesz akkora vita...

kadaj01 # 2008.06.02. 10:47

encike!

Végre egy jó hír! Amúgy lenne egy másik megoldás is! Elviteted a kutyákat shushu lakására, és otthagyod őket!

encike # 2008.06.02. 10:17

Sziasztok!

Ma voltam a Jegyzőnél. Mivel a kutyák megint megharaptak valakit, és leoltva sincsenek,így a Jegyző kilöveti őket.
Hát ez lett a vége.

monalisa1 # 2008.05.30. 13:43

Alapvetően nem téged kellett volna magához kéretni, hanem a kutyák tulajdonosát raportra berendelni. Majd valami süket dumával előáll...

A rendőrségen a feljelentést mindenképp tedd meg - a gyermekeid érdekében főleg!

encike # 2008.05.30. 13:12

Sziasztok!

Hétfőre hivatott be a Jegyző. Majd írok mire mentem velük.

Jó hétvégét minden kinek!

shushu # 2008.05.30. 10:36

Encike, tedd meg a feljelentést, akár még ma. Én se hinném el, hogy nem tud mit csinálni az önkormányzat. Inkább nem akar, mert ha a vállukat vonogatják, az egyszerűbb, mintha dolgozni kell. Szorítok!

(És tedd meg nekem azt a szivességet, hogy nem a kutyákat bünteted, mert egy bunkó a gazdájuk.)

monalisa1 # 2008.05.30. 08:36

Mi a fenének vársz szerdáig, addig még x alkalommal elszenvedhetitek a kutyaharapást - vagy bárki más. Irány a rendőrség és tegyél feljelentést! És mi az, hogy a büntetést nem fizeti ki - vélem már elég szép summa összejött neki. Nincs az Önkormányzatnak semmiféle szankcionálási lehetősége a tulaj ellen?

encike # 2008.05.30. 07:29

Sziasztok!

Most írtam a Megyei Állatvédőkhöz talán Ők is tudnak segíteni.

encike # 2008.05.30. 05:22

Szép napot mindenkinek!

Tegnap jöttünk haza a boltból a 3 éves gyerekemmel,és megint megtámadott a 2 kutya. Tegnapi nap folyamán velem együtt 4 embert támadtak meg. Be voltam újra az Önkohóz, már 4 alkalommal,hogy feljelentést teszek,azt mondták minden alkalommal mikor valaki feljelenti,megbüntetik a gazdát, de a büntetést sem fizeti ki.És közölték,hogy nem tudnak mit tenni.Ők nem lövethetik ki és nem is vitethetik el a kutyát.Mondjuk ezt nem hiszem el! Meg mondtam, ha szerdáig nem történik semmi az ügyben akkor a gazdát is és az önkot. is rendőrségre adom.Talán ott foglalkoznak az ügyel.

kadaj01 # 2008.05.29. 10:37

shushu

Meglehetősen álszent vagy. Részemről is ennyi, csak kicsit gondolkozz el azon, ha mondjuk a TE gyermekeid mennek haza iskolából, és megtámadja egy ilyen kutya, mit tennél?

shushu # 2008.05.29. 08:58

Kedves Kadaj01!

Visszaolvastam és látom, miért gondolod, hogy égetem magam. Elnézésedet kérem, amiért szörnyetegnek neveztelek, hisz te nem az ugatós kutyákat akarod megmérgezni, csak a támadósokat. Ettől te lettél a nap hőse? A szememben semmiképp. De igazad van, hogy nem a megfelelő hozzászólásra reagáltam. Megzavart a topik címe...

Persze minden együttérzésem encikéjé. De azt is tudom, hogy nem a kutya hibája, amit leírt, hanem a gazdié. Imádom a kutyákat (ez gondolom nem újság érzelmektől túlfűtött hozzászólásom után), de ilyen esetben lehet, hogy érdemes lenne sintért hívni. Ugyanis nem kószálhatnának a szerencsétlenek csak úgy az utcán. Ennyi erővel lehetnének akár kóborkutyák is. Gondolom a tulajdonos éhezteti is őket, talán ezért utaznak a kajás táskákra, úgyhogy felmerülhet az állatkínzás is. A kutyatámadást pedig - úgy tudom - az orvosoknak jelezni kell(ene) talán az ÁNTSZ felé, akik aztán megvizsgálják, hogy a kutya természete milyen, és ha szükséges (ÉS NEM ÖNBÍRÁSKODÁSBÓL!!!), döntenek arról, hogy el kell-e altatni a kutyát. Remélem nem lesz több támadás, de ha mégis, mindenképpen meg kell mutatni a sebet egy dokinak.

Részemről ennyi. Üdvözlettel, shushu

kadaj01 # 2008.05.29. 08:44

shushu!

Olvasd már el encike # 2008.05.26. 12:06-írt kérdését, aztán okoskodj, mert jelenleg csak magadat égeted, de nagyon!

shushu # 2008.05.29. 08:17

Kedves Kadaj01!

A fórum címe "kutyaugatás". Aki EZT a problémát akarja méreggel megoldani, az nem ember, hanem egy elvetemült szörnyeteg, és engem undorral tölt el. Ehhez azt hiszem, mint neked is a szabad vélemény nyilvánításhoz, jogom van.

A kutyatámadás más tészta.

Azt pedig, hogy bajod van a "stílussommal", értem. Nyilván nem a retorikámra gondolsz, mert azzal nincs semmi gond. Gondolom nem tetszik a tartalma, de ez van. Ne olvasd el a hozzászólásom. Ettől még a "szemet szemért" (ez esetben a mérget a kutyaugatásért) persze semmit sem fog elérni, de az már a te bajod.

Üdvözlettel, shushu

kadaj01 # 2008.05.29. 08:04

shushu!

Elhiszed, hogy ezek az okoskodásod, valamint a felháborodásod nem igazán érdekelne, ha mondjuk a gyermekeim támádnák meg azok kutyák? Valószinüleg, akkor már nem vacakolnék méreggel, hanem baltával csapnám agyon. A kérdező is írta, hogy a két kicsi gyermekemet már többször megtámadta... Mellesleg, a stílusod nem igazán erre a fórumra való!

shushu # 2008.05.29. 07:57

Olvasgatok és szörnyülködök. Magánvélemény, de Kada, aki ilyeneket mond, annak a kajájába kellene mérget tenni. Undorító és felháborító, ráadásul nem segíti a jószomszédi viszonyt sem. Gondolod, hogy ha ma megmérgezed a szomszéd kutyáját, az holnaptól majd puszipajtásod lesz? És úgyis tudni fogja, hogy ki tette! Még akkor is rád fog gyanakodni, ha nem te voltál, mert te panaszkodtál az állandó ugatásra. Na mindegy, mindig felháborít az eszetlen barom emberbőrben.

Ugatásról meg annyit, ha már a szerencsétlen kutya nem nevelhető le és/vagy a gazdija egy bunkó, aki meg sem próbálja, létezik valami kütyü, direkt kutyaugatás elnémítására. Nem tudom pontosan hogyan működik, de a reklámja szerint valami "ellen frekvencián" vagy min (bocs minden szakértőtől) elnyomja az ugatást.

Mugli # 2008.05.29. 07:49

Még valami, a méreg nem a kutyának kell, hanem a másokat semmibe vevő gazdának. Egyébként senki se felejtse el, hogy ez egy társas játék, Én mérgezem a kutyáját, ö mérgezi a macskámat, mi mérgezzük egymás fáit, ők mérgezik az életünket. De hát mitől lenne a szomszédi viszony más mint az élet egyéb területe ? Lásd közlekedés, munkahely, közélet, stb, az arrogancia, a versenyszellem, a mások eltiprása, semmibe vétele, "lealázása" ma természetes - sajnos. A "furkósbot jog" egyre inkább érvényesül. Fel a fejjel, kutyába sem vesznek minket :-)

Mugli # 2008.05.29. 07:39

Kedves kutyaugatástól szenvedő sorstársak ! Talán az elsők között írtam a témában. Kipróbáltunk már kutyariasztót, 3 rétegű ablakot, füldugót, stb. Megnyugtató megoldás a némethez hasonló törvényi szabályozás lenne. Ott ugyanis az ebtartó este 9 óra után köteles kutyáját zárt helyre tenni. Logikus is, mert egy kutyát az udvaron könnyebb lefújni, vagy sokkolóval elkábítani mint az ajtó mögött. Tehát a házat jobban tudja védi belülről, mint kívülről. Ma a baj nálunk tényleg a gazdákkal, és a mentalitással van. A kisgyerekeseket, a többműszakban dolgozókat, a betegeket, vagy egyáltalán a nyugalom kedvelőit nem védi senki a másokat semmibe vevő sokszor arrogáns gazdáktól. Előzőleg egy lakótelepen laktunk, ott lehetett nyitott ablaknál aludni nyáron. Néha a környék suhancai ordítoztak éjjel, de egy két óra alatt abba hagyták. Ma a "csendes" vidéki környezetben ez elképzelhetetlen. Mint drága jó szomszédom mondja "a kutya azért van hogy ugasson". Érdekes módon a kutyariasztó sípja zavarja, az ugatás nem. Most kvittek vagyunk, ha nem ugat az idegbajos pulija, akkor nem szól a risztó sem. Ő nem fegyelmezi a kutyáját, én meg hagyom sonik üzemmódban a risztót. Egyébként aki teheti, az e-bay-n keresztül rendeljen riasztót, fele ár mint a hazai. Szerintem megoldás egy aláírás gyűjtés, és törvénymódosítás lenne.

encike # 2008.05.27. 06:01

Sziasztok!

Köszi a tanácsokat. Mondjuk a méreg az én fejemben is megfordult.