Parkolási bírság magánterületen

nanemaaa # 2012.07.09. 13:40

Minden pernek van értelme. Legalább is az ügyvédek szempontjából. :)
A hiteles térképen nem fogsz látni magánutat, ha a művelési ág változását senki nem kérte bejegyezni.
Ugyanakkor vagy van sorompó (zárható kapu...stb) és telken belül nincsenek KRESZ táblák, vagy nincs zárási lehetőség, és vannak a KRESZ táblák. Ahol van KRESZ tábla, ott van KRESZ is. ;)
Ba..(brál)ni és szűzen maradni egyszerre nem lehet.

A KPM-es ember (nagyon segítőkész volt) rendelkezésemre bocsátotta az engedélyezett terveket, amin "belső út" szerepel.
Ha volt engedély, akkor közforgalom számára megnyitott magánút is van, mert a nem megnyitott út létesítése nem engedély köteles. Lehet, a végén még megb..(ánt) a földhivatal is, hogy nem vezettettétek át a művelési ág változást.

Per kérdésében ajánlom az alábbi Hofi Géza idézetet:
"Rosszul éreztem magam, ezért elmentem az orvoshoz, mert neki is élnie kell valamiből. Felírt egy gyógyszert amit kiváltottam a gyógyszertárban, mert a gyógyszerésznek is élni kell valamiből. Utána eldobtam a gyógyszert, mert nekem is élnem kell."

qcika # 2012.07.06. 18:51

Kedves szakértők! A lakóparkunkban az utcáról nyíló saját tulajdonú üzletem/irodám előtt a járdán parkoltam kb. 15:00 körül. 30e-re büntettek a rendőrök, mert a forgalommal szemben álltam, és nem volt meg a 1,5 méter sem. A ház falától indulva kb. 1 méter piros térkő jelöli a "járdát", amelyet egy autóval felállást segítő szegély határol az "út"-tól, aztán egy ugyanilyen szürke térköves terület külön felfestés nélkül a "parkoló". A terület osztatlan közös tulajdonú magánterület, amelyet tábla is jelöl: egy mindkét irányból behajtani tilos tábla, "magánterület" feliratú tábla, a másik irányból még egy parkoló tábla is van, ami a torkolatnál van elhelyezve, tehát elvileg az egész területre vonatkozik. De a mi oldalunkon ez eltűnt. Vannak továbbá kieg. táblák: "üzletek: 7:30-16:30". A rendőrök a "közforgalom elől el nem zárt magánútra" hivatkoztak. Csakhogy a terület az ingatlannyilvántartás szerint udvar, nincs jelölve semmilyen út a térképen. A KPM-es ember (nagyon segítőkész volt) rendelkezésemre bocsátotta az engedélyezett terveket, amin "belső út" szerepel. Már többször fellebbeztünk, de csak a kresz-re hivatkoznak a rendőrségen, hiába bizonyítjuk a csatolt földhiv. térképpel, hogy az udvar, így nem magánút, tehát nem érvényes a kresz. A parkolás ez a formája az össze lakó részéről rendszeres és elfogadott, senkit nem zavar.

Van értelme perre vinni?