Állandó lakcímbejelentés

horex # 2017.10.30. 15:54

wers és nonolet olvtársak!
Hasonló ügyben jártam el a napokban
Osztatlan közös tulajdon, melynek a fele az enyém, van még két tulajdonos
Elsőre az ügyintéző a számitógépét nézegetve kijelentete hogy nem vagyok tulajdonos, annak ellenére hogy az egy éve bejegyzett földhivatali határozatot bemutattam
Ez már innen vicc!
Aztán elértem nagy nehezen a hivatalvezetőt aki kétszer is igérte hogy irásba adja miért nem jelentkezhetek be.
Eddig a percig nem kaptam meg
Ő már elismerte hogy tulajdonos vagyok.
Szóba még közölte hogy a tulajdonostársak belegyezése is kell.
Idéztem neki az alant emlitett 1992-es trv-t és a kormányinfórol letölthető kivánalmakat a bejelentkezéshez, de nem használt.
A bejelentő lapon max két aláírás fér el, abbol az egyik az enyém lenne, de akkor hol irja alá a harmadik tulaj?
Semmiféle más nyilatkozó lapot nem emlitett amin a többi tulajdonos belegyezne, amit még mindig fentartással kezelek
Következő lépésem a járási hivatalvezető felé megy, ha nem kapm meg ma az irásbeli elutasítást.

Azt csak megemlitem de majd más forumon fejtem ki, hogy a harmadik tulaj külföldi és régen meghalhatott a születési évét tekintve.

Tehát Füge1 olvtársnak igaza van amikor "packázás" megy a hivatalban

wers # 2017.10.11. 11:45

Nem túllihegés. Csak néha a lehetetlen, minden pontot szabályosan betartani. Közben ott a limitidő, nem illik túllépni. Nam meg mosolyogni :))) na nem ennyire csak :) különben az ügyfél még azt hiheti, kinevetik.

Persze nem ez az egyetlen rejtvényfejtős törvény.

nonolet # 2017.10.11. 11:06

Nem biztos, hogy pofán csapja...

Inkább csak rossz gyakorlat van a hivatalban.
Túl lihegés.

wers # 2017.10.11. 08:34

Erről beszélek nonolet. A törvény jelen formájában pofáncsapja saját magát. Ráadásul épp az volt a cél, hogy könnyebben tudjon mindenki oda bejelentkezni, ahol tényleg lakik. És épp a tulajdonos elé görgetnének sziklát?? Nem ez volt a szándék.

Nem kell tulajdoni lapot vinni, a hivatal maga ellenőrzi, a Kormányablakban rendelkezésre áll a TAKARNET.

nonolet # 2017.10.11. 08:14

Mondjuk az azért fogas kérdés, hogy
a TULAJDONOS saját bejelentkezése esetén
miért is kell a nyilatkozat?

- *- *

(3) Az (1) és (2) bekezdéstől eltérően
a szállásadó általi hozzájárulásra nincs szükség,
ha

• a bejelentkező olyan érvényes...
  • közokirattal rendelkezik, amely
  • a lakás használatára feljogosítja.

Ebben az esetben az okiratot
a lakcímbejelentő lappal együtt kell
a járási hivatalnak benyújtani.

- -

A tulajdoni lap...
Vajon miért nem elég, mint jogosító közokirat?

Minek mellé még egy nyilatkozat is?

wers # 2017.10.11. 07:04

Sok helyen lakóhely bejelentéskor csak akkor kérik, ha a másik tulaj bejelentette, hogy jelen akar lenni.
Ha kérik, akkor viszont a másik tulajnak kell aláírnia.
Azért nehéz beleértelmezni a törvény egészébe, mert az alapelv másról szól, és a többi rendelkezést is be kell tatrani.
A másik tulajnak elvileg nem a lakcímbejelentéshez kellene hozzájárulnia, hanem a beköltözéshez. Ha engedte beköltözni, megegyeztek a használat megosztásáról, a lakcímbejelentés kötelező.

Elég friss még a törvénymódosítás, majd az alkalmazás kiforrja magát. Érdekes, hogy sok helyen még kint vannak a régi lakcímbejelentők, holott már csak az újat lejhetne alkalmazni.

Füge1 # 2017.10.11. 06:34

OK! Köszönöm, így teszek.

drbjozsef # 2017.10.10. 18:31

Füge,

kitöltöd amit kaptál, aláírod, odaadod. Ennyi.

nonolet # 2017.10.10. 16:42

"a tulajdonostársakkal történő egyeztetést követően tettem,"

Látsz te itt tulajdonos társi aláírást, nyiltkozatot?

Ugye, hogy nem.

Csak arról nyilatkozol, hogy egyeztettél vele.

Érted?!!! már.... végre.

nonolet # 2017.10.10. 16:40

Nem érted?! még mindig...

Nem neki kell nyilatkozni, hanem neked.
Arról, hogy ő hozzájárult...

EZÉRT NEM KELL AZ ALÁÍRÁSA!!!

- -

Ne szarozz már, hanem oldd meg magadnak!

Füge1 # 2017.10.10. 16:20

wers: Lakcímem megváltoztatása miatt mentem Martonvásárra a Kormányablakhoz, ahol a Hölgy számítógépen megnézte a Tulajdoni lapomat, lakcím alapján, ahová szerettem volna bejelentkezni, mivel 99/100-ad arányban az enyém. Azt mondta, hogy van egy másik tulajdonos is 1/100-ad részben és az Ő hozzájárulása is kell, addig nem tudok bejelentkezni. Adott egy "Hozzájárulási Nyilatkozat" űrlapot, hogy azt kitöltve és a tulajdonostárs aláírásával vigyem vissza. Eddig OK., viszont a Fiam, mint azt korábban írtam külföldön él kb. hét éve és sajnos különböző okok miatt nem tartjuk a kapcsolatot.
Nem tudom hol lakik, csak azt, hogy melyik országban. A Nyilatkozat alján ez a kitétel szerepel: "Ezen nyilatkozatot - a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról szóló 1992. évi LXVI. törvény végrehajtásáról szóló 146/1993 /IX.26./ Korm. rendelet 33.§. /4/ bekezdése alapján - büntetőjogi felelősségem tudatában a tulajdonostársakkal történő egyeztetést követően tettem, melyet aláírásommal is tanúsítok./ Szállásadó aláírása.
Na, ez az amit nem tudok megoldani. Azért, köszönöm a sok hsz.-t.

nonolet # 2017.10.10. 06:51

wers

Az értő olvasás sem megy... ?

drbjozsef # 2017.10.10. 05:35

Nem, szerintem sem arról szól, ez tényleg az, ami a kormanyinfón is van. Igaza van a stílusos kollégának.

wers # 2017.10.10. 04:26

A 33§ (4) arról szól, ha az egyik bérbe adja, a másik tulaj hozzájárulása kell. De azt sem úgy, hogy nyilatkozom, hogy azt nyilatkozta
...

wers # 2017.10.09. 20:26

Ha a konkrét probléma a lakcímbejelentés, kérni kell a hivataltól a felülvizsgálatot. Na persze ez nem bíróság, nincs grafologus, de a számomra ismert esetekben sikerült döntést hozni.

nonolet # 2017.10.09. 20:21

wers

Az, hogy te még a google-t sem tudod használni, nagyon ciki.
Miért égeted ezzel magad?

nonolet # 2017.10.09. 20:19

Íme ... okoska törpök.

https://net.jogtar.hu/…jegy_doc.cgi?…

46/1993. (X. 26.) Korm. rendelet
a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról szóló 1992. évi LXVI. törvény végrehajtásáról

33. §

(4) Közös tulajdon esetén a tulajdonostársak hozzájárulását a lakcímbejelentés során eljáró szállásadó írásbeli nyilatkozatával igazolja.

nonolet # 2017.10.09. 20:15

drbjozsef wers

Az a bajotok, hogy annyira, de annyira hülyék vagytok,
hogy a végrehajtási rendeletet ugyan nem olvassátok el...

De azért a lepcses pofátok jár és macsóztok,
ahogy a hozzátok hasonló tudatlanok szoktak.

Ez azért gáz, sőt égés.

drbjozsef # 2017.10.09. 20:08

Szerintem is. Maga az aláírása a "nyilatkozat". Mert abban igaza van nonoletnek, hogy ha ebből gond van, meccseljék le a tulajdonostársak egymással a bíróságon.

wers # 2017.10.09. 20:08

Kedves drbjozsef, nagyon máshol se keresd, ilyen badarságot nem nagyon találsz. Hogy nonolet honnan bányászta le a "gúúúgi a barátod"-ról,nem tudom.

wers # 2017.10.09. 19:53

:) naja, most már tudjuk a tutit.
Ha a jelenlegi eljárással nem vagy elégedett a KEKKH-hoz terjesztheted be építő jellegű javallataidat.
Egyébként nem kell semmi nyilatkozat, ha valaki tutajdonos, akármilyen kicsiny mértékben is. Aláírja, és kész. A lakcímbejelentésnél csak a formai követelményeket vizsgálják. Egyebeket csak vizsgálati eljárás során.
Ezért nem értem, mi történhetett, amiért megtagadták a lakcímbejelentést.
Füge1, nekem ez nem teljesen érthető.

drbjozsef # 2017.10.09. 19:46

Hát, hát... azért azt tegyük hozzá a történeti hűség kedvéért, hogy ilyet a 1992. évi LXVI. törvény egyáltalán nem tartalmaz.

nonolet # 2017.10.09. 16:43

Ne hátozz, hisz ezt írja elő a törvény!

Szóval, mit nem lehet ezen felfogni?
Miért kell hátozni...?

Mégis minek kéne az összes tulajt
odarángatni, ha egynél több tulaj van éppen?

Marhaság is volna.

Jó ez így majd lemeccselik egymással
a tulajok, ha valakinek kifogása támad.
Ennyi.

wers # 2017.10.09. 16:10

Mégsem működött. Hogy miért nem, innen nem tudom. De azt tudom, nyilatkozni maga nevében ér valamit. Más nevében, hát....
Inkább azt nem értem, miért nem fogadták el a saját nevében a bejelentkezést.

nonolet # 2017.10.09. 15:53

Kár, hogy hülyeséget beszélsz, szokásod szerint.

A bejelentést tevő tulajdonos
nyilatkozik
a többiek nevében is!

Persze a büntetőjogi felelősség tudatában...

- -

Nicsak... okoskatörp.

http://kormanyablak.hu/…6/OKMIR00104

"Közös tulajdon esetén
a tulajdonostársak hozzájárulását
a lakcímbejelentés során
eljáró!!!!! szállásadó
írábeli nyilatkozatával igazolja."

- -