Ítélőtábla után ...???


NoFear # 2005.01.13. 05:33

Tisztelt Fórumozók!

A segítségüket szeretném kérni egy kozigazgatási határozat megváltoztatására vonatkozó perrel kapcsolatban.
A Fővárosi Ítélőtábla megváltoztatta a Fővárosi Bíróság számomra kedvező első fokú ítéletét olyan címszóval, hogy én alapban nem is terelhettem volna jogi útra a GVH egyik határozatának megváltoztatására irányuló törekvésemet (tegnap volt a tárgyalás így a komplett ítélet még nincs a kezemben). Ezt a részt igencsak érdeklődéssel hallgattam a tanácselnök szájából, mert akkor hogyan is lehet az, hogy mégis lement és ítélettel zárult az FB tárgyalása. Hogyan lehetséges az, hogy úgy néz ki, hogy FB miatti hiba miatt nekem kell illetéket fizetnem, mert ezt így több mint dühítőnek tartom.

A másik kényes kérdés, hogy a peranyaghoz úgy néz ki, hogy valaki becsatolt egy előfizetői szerződés másolatát ami nem egyezik az enyémmel. A tanácselnök amikor megpróbált megkeresni egy bizonyos részt az én személyes előfizetői szerződésemből nem találta meg illetve nagyon úgy néz ki, hogy Õk nem azt a szerződésmásolatot szerezték meg mint ami nekem van és úgy érzem, hogy ez is közrejátszott az ítéletükben. A dolog pikantériája ott van, hogy az én előfizetői szerződésem másolata is az alap HIF-es beadványhoz csatolva lett (a HIF küldte át az egyész anyagot a GVH-ra és onnan került a bíróságra az ügy). Ez nekem kicsit eljárásbeli hibának tünik. Illetve felmerül bennem a kérdés, hogy ha valaki valamilyen bizonyítékot csatol bármelyik szinten is arról nem kellett volna nekem valahogy tudomást szereznem? Különben, hogy tud az ember hatásosan védekezni egy olyan dokumentumról ami nem egyezik az övével, a per egyik fontos tárgyát képezi és nem is tud a létezéséről?

Elméletileg az Ítélőtábla elleni ítéletnek fellebezésnek helye nincs, de nem merem elhinni, hogy a fentiek ismeretével nem lehet jogorvoslatért sehova sem fordulni.
Lehet valahova (IM talán) vagy ezáltal ez a hajó már teljesen elúszott??

Tudom talán kicsit zavaros lehet az ügy első olvasatra, de upckorlat.fw.hu-n szinte mindent megtalálható.

Segítségüket előre is köszönöm.
Balogh Gábor