Állandó lakcím megszüntetése


ttip # 2013.04.29. 11:39

Andy81: „Az a kérdésem,hogy meg lehet-e szüntetni állandó lakcímet és ha igen,mi a módja?” - állandó lakcím nincs, lakóhely van. Az új lakóhelyet kell bejelenteni, ezzel a régi értelemszerűen törlődik.

Elég,ha csak ideiglenes lakcímem van?” - ideiglenes lakcím nincs, tartózkodási hely van. A tartózkodási hely annak a lakásnak a címe, ahol a lakóhelye végleges elhagyásának szándéka nélkül három hónapot meghaladóan tartózkodik. Ebből következően ha csak egyetlen címe van, az lakóhely; a tartózkodási hely lakóhely hiányában nem értelmezhető.

Andy81 # 2013.04.29. 11:09

Jó napot kívánok!
Szeretnék kijelentkezni az állandó lakcímemről, mivel már 2 éve 80km-re lakom a szüleimtől albérletben,de még hozzájuk vagyunk állandóra bejelentkezve.
Az a kérdésem,hogy meg lehet-e szüntetni állandó lakcímet és ha igen,mi a módja?
Elég,ha csak ideiglenes lakcímem van?

Előre is köszönöm.

szalcsi # 2013.04.27. 18:21

Tisztelt Ügyvédek!

Azzal a kéréssel fordulok önökhöz,hogy egy éve együtt lakom a mostani párommal,bejelentkeztem hozzá állandó lakcímre!Páromnak volt egy kapcsolata,és ő is állandóra van oda bejelentkezve!!A helyi illetékes okmány iroda nekünk azt a felvilágosítást adta,hogy ha eltelik 6 hónap 3000ft ellenében kijelentik!Illetve megszüntetik az állandó lakcímét!!Pár napja ismételten felkerestük a helyileg illetékes okmány irodát,hogy akkor szeretnénk kijelenteni.és azt a választ kaptuk,hogy nem tudjuk kijelenteni,az állandó lakcímünkről,mert nincs másik lakása ő meg magától nem akar kijelentkezni!!Csak azt említették hogy fel tudják szolitani hogy jelentkezzen ki,de ha nem teszi akkor a továbbiakban nem tudnak segíteni!

Szeretném meg kérdezni ,hogy hogy tudnám ezt véghez vinni ha lehetséges egyáltalán,vagy bele kell törődnöm hogy olyan mintha ott lakna ő is!!

Válaszát előre is köszönöm!!

Tisztelettel J F

Whisper # 2013.03.13. 11:41

T. Moyano!

3 napon belül be kell jelenteni a lakcímváltozást (beköltözést-kiköltözést).

Ha valaki nem lakik ott, ahol a lakcíme van, akkor azt a lakcímet "fiktiváltatni" lehet, ez azt jelenti, hogy elindul egy lakcímrendezési eljárás, a régi lakcím mindaddig "fiktív"-ként lesz nyilvántartva, ameddig a tényleges lakcím bejegyzésre nem kerül.

Üdv,

Moyano # 2013.03.12. 14:57

kedves Ügyvédek!

2 éve elköltöztünk az állandó lakcímünkről albérletbe. azt szeretném megkérdezni, mivel ide az albérletbe nem jelentkezhettünk be ideiglenesen sem, ezért mi (párommal és kislányommal ) nem jelentkeztünk ki az állandó lakcímünkről. azt szeretném megkérdezni, hogy a jelenlegi lakók kijelenthetnek e minket onnan, vagy nekünk kell kijelentkezni az állandó lakcímről mivel már nem ott élünk?
Köszönöm előre is válaszukat.

Dr.Attika # 2012.11.11. 21:10

Tisztelt erosmacuska!
Nem tudja fiktíváltatni a lakcím bejelentést. A volt élettárs tulajdoni hányada alapján jogosult volt bejelenteni a "mostaniát".

Dr.Attika # 2012.11.11. 20:09

Előszerződést akart írni? Elővásárlási szerződés nincs, legfeljebb elővásárlási jogosult által kötött szerződés.

1.bendeguz # 2012.11.11. 19:59

az lenne a kérdésem , hogy elővásárlási szerződéssel / részletre veszem meg az ingatlant a tulajdonostól neki törlesztek még 1 hónap van hátra / hogy ezzel a kettőnk között tanuk előtt megírt és aláírt szerződéssel be tudok e állandóra jelentkezni . Sajnos a jelenlegi állandó lakcímemen semmilyen postai küldeményt nem kapok meg , mert a postás csípőből vissza küldi címzett ismeretlen megjegyzéssel.és már unom a rengeteg kellemetlenséget amit a meg nem kapott hivatalos levelek miatt ér. ilyen a NAV , Rendőrség , stb stb Most utoljára az autóm rendszámát vették el , mert 1 éve nem fizettem meg 30 ezer ft közigbírságot és a rendőrség kiadta végrehajtásra illetve kényszer kivonásra.

erosmacuska # 2012.11.04. 17:05

Tisztelt Ügyvédek!

A problémám a következő:
Van egy ingatlan ami 1/7-ed részben a volt élettársamé 6/7-ed részben édesanyámtól örököltem, de a kislányom nevére írattam.A Haszonélvezetemet rátetettem a 6/7-ed részre. Mi már nem agyunk oda bejelentkezve, de a volt élettársam bejelentette a beleegyezésünk nélkül a mostani párját.Én nem szeretném hogy az illető oda legyen bejelentve. Ki tudom jelenteni?

Romika # 2012.08.03. 08:07

Valaki76!!

Valóban a bejelentéstől még nem lesz tulajdonjoga. A későbbiekben ez csak annyi hátránnyal járhat feléd, hogy nem tudod kitenni az ingatlanból, ha ott van lakcíme (az mindegy, hogy állandó vagy tart.hely.). Természetesen, ha ő majd önként átjelentkezik máshová, akkor nincs gond. Előnye a tart.helynek, hogy 5 év múlva lejár. De állandó lakcímének kell lennie!

mazsola-77 # 2012.07.12. 08:45

De ez még nincs megszavazva,ugye? Erröl döntenek 16.-án?

monalisa1 # 2012.07.12. 07:26

A 24 órányi igazolásról a 30 naposra a tervezett jogszabálymódosítás, és ez már elég idő lehet a legtöbb itthon tartózkodónak ahhoz, hogy a rendőr ne zargassa a külföldi rendszám miatt.

mazsola-77 # 2012.07.12. 07:22

Köszönöm. Megvárom. Azt az oldalt inkább hanyagolom...:)

monalisa1 # 2012.07.12. 07:20

A "Külföldi rendszám-magyar vezető" c. topicban azt olvastam, hogy a Parlament f.hó 16-án foglalkozik a témával és jogszabálymódosítás várható, tehát javaslom várj néhány napot a lakcímed megszüntetésével. (Ha éppen itthon vagy és parázod a dolgot, legfeljebb pár napig ne te vezesd az autódat.)

mazsola-77 # 2012.07.12. 06:56

Ill. Okmányirodába.

mazsola-77 # 2012.07.12. 06:55

Üdvözlök mindenkit!

Az lenne a kérdésem,hogyan tudnám teljesen megszüntetni a magyarországi lakcímem? Igazából nem szeretném,csak külföldön élek és külföldi rendszámú autóval járok haza Mo.-ra. És a jelenlegi törvény miatt sajnos levehetik a rendszámom,ha egy napnál tovább van a jármü Mo.-n. Ha megszünik az otthoni lakcímem,akkor állítólag használhatom a kocsit Mo.-n is. Vagy érdeklödjek a helyi anyakönyvi hivatalban? Ha valaki volt már e cipöben,kérem írjhon! Köszönöm. L.Z.

Kovács_Béla_Sándor # 2012.06.07. 11:49

A lakóhely bejelentése nem keletkeztet jogot az ingatlan használatára, a törlése a meglévő jogokat nem szünteti meg.

valaki76 # 2012.06.07. 11:39

Tisztelt Szakértők!

Segítséget szeretnék kérni.
Jelenlegi lakásomban a tulajdoni jog 50%-a az enyém,másik fele édesanyámé (aki 24 órás ápolást igényel,teljesen fekvő beteg,szellemileg sem beszámítható).Halála után az ő 50%-a is az enyém lesz,mivel a testvéreim ügyvéd előtt lemondtak az én részemre anyai örökségükről.
Az idén nyáron tervezzük a párommal,hogy összeköltözünk,én mennék hozzá lakni.Nővérem (aki jelenleg albérletben él) gondozná tovább édesanyánkat,így nem kellene neki albérletet fizetni.Nővéremnek az a kérése van,hogy ő állandó lakcímre szeretne ide bejelentkezni ( én is azon maradnék ezen a lakcímen,a páromnál ideiglenesre).Lenne e valamilyen hátrányom abból,ha ő állandó lakcímen lesz bejelentve,ha a későbbiek folyamán valamiért nem egyeznénk meg?
Neki lenne e hátránya,ha csak ideiglenesen lenne bejelentve?
A segítséget előre is köszönöm!

Kovács_Béla_Sándor # 2012.06.06. 14:40

A problémának a lakcímhez nem sok köze van. Ha nem megy önként, akkor csak bírósági ítélet kényszerítheti rá.

gyepesanett # 2012.06.06. 13:27

Tisztelt Úr/Hölgy!
A segítségét szeretném kérni az alábbi ügyben:
Olyan problémám akadt, hogy váló félben vagyok a férjemtől, és nem tudom hogyan tudnám a házamból kitenni/kijelenteni, mivel hogy be van oda jelentkezve,de menni nem akar. A ház 1/1-ben az én tulajdonomat képezi! Szóval, mit tudok tenni?
Előre is köszönöm!

Bibia # 2006.04.02. 10:37

Ebben senki se tud segiteni??

Bibia # 2006.04.01. 13:54

Jó napot!
Nekem is lenne pár kérdésem amira remélhetőleg itt kapok segitséget.Van egy ingatlanom erről részletesen irtam az"ajándék visszakövetelés"Topicba.Na szóval a beengedtem az ingatlanomba az anyámat ideiglenesen az otthonomba, ekkor ő a tudtom nélkül(én vagyok a tulaj és a férjem) az önkormányzathoz és bejelenti saját magát és két gyerekét a házamba!!!!Semmit nem irtam alá!Amikor bementem reklamálni azt mondták:Az édesanyja nem akarta ezzel zavarni és állítása szerint szóban megengedtem!!!
Én követeltem,hogy vonják vissza és mutassák meg a papírt amit aláírtam, ezt nem tették meg!egy éve húzzák a dolgot számomra meg kényelmetlen hogy be vannak jelentve!!!Mikor legutóbb ott jártam közölték majd csak akkor jelentik ki ha kiköltözött és 3 hónapja nem lakik ott!!És nem tehetnek semmit!Ekkor elmentem az okmányirodába elmondtam a történteket a válasz az volt ez nem rájuk tartozik!Akkor kire?Most mit tudok tenni?'éve húzódik a dolog!!! A választ előre is köszönöm:Betti

_Lala_ # 2006.03.10. 10:21

Hm. Ennyire nem egyszerű. Ugyanis a bérlője a lakásnak továbbra is bérlő marad, tehát előbb a bérleti viszonyt kell megszűntetni (feltételezve, hogy még mindig ott lakik az illető) - amúgy a jogszerűen ott lakó bérlőnek semmi köze hozzá, hogy a tulajdonnal rendelkezni jogosult időközben megváltozott.
Ha az illető már nem lakik ott, akkor séta az önkormányzathoz, és a megfelelő papír kitöltésével ez egyszerűen elintézhető.

Vicus70 # 2006.03.10. 09:30

Szia!
Csak ennyi az egész? Õket erről nem kell értesíteni?

the big cat # 2006.03.10. 09:23

Bemégy az okmányirodára és kéred a kijelentést.