onkormanyzat


szol_i # 2006.01.05. 22:45

Hatóságként bemehet, eljárást, meg szemlét akár házon (kerítésen) kívűlről is végezhet, hatósági tanú jelenlétében pedig még eljárást is folytathat. (ellenőrzés, végrehajtás - foglalás, stb.)
Lehet a szomszéd ilyen tanú, aki a jelenlétével igazolja, hogy csak a feladatát végzi.

Ha építési ellenőrzés, akkor az építmény a mérvadó, nem a tevékenység, alapvetően minden engedélyköteles általában.

Hatóságra nem a magámlaksértés esetei vonatkoznak, mert szinte mindig még tanú (és érintett) nélkül is lefolytathat eljárást külön törvény szerint.

Pl. szemle - KET 56.§ (3) szerint érintett távolléte nem akadálya az eljárásnak. (tanu sem szükséges)

Tájékoztatás: nem feltétlen, KET 90.§ szerint nem kell, ha veszélyeztetné az eredményt, vagy kívűlről is szemrevételezhető.

Fife # 2006.01.05. 13:28

Hello Mindenki,

Az ugyben szeretnem a segistegeteket kerni, hogy van egy beteg szomszedom, aki feljelentett minket az onkorinal. Allitasa szerint engedelykoteles tevekenysegekhez nem kertunk epitesi engedelyt. Ki is jott az onkoris, es o korbevezette az ugyintezot az ingatlanunkban a tudtunk es jovahagyasunk nelkul. Kaptunk is egy hatarozatot, allitolag eletveszely van, de bentjartunkkor elmondta az onkoris, hogy " hat en csak erre tudok hivatkozni".(A hazban nem folyt engedelykoteles tevekenyseg, ezt lathatta, szoban el is ismerte).
Kerdeseim: nem szamit e ez maganlaksertesnek? Nem kell e elozetesen tajekoztatni az ugyfelet az ingatlanba torteno behatolasrol? Minosithet e egy onkoris eletveszelyesnek egy egyetlen repedes, karcolas, omlasveszely nelkuli lakast/hazat?