Kárrendezési iroda


BataG # 2006.06.19. 18:29

Arra próbálok kérdezni, h. WW II. (német megszállás) alatti üldöztetések kapcsán, élet elvesztéséért az állam által elfogadott kártérítés mérték (amennyire tudom, volt egy ~1997, 1999-körüli kártérítésmérték) ami rendkívül méltánytalannak találtatott ABh-ban is rögzítetten, s mindezek után ~2003-ban az akkori kormány az összeget megemelte. Ez most annyi-amennyi, gondolom egy vmilyen szintű jogszabály, vagy korm.határozatban rögzített összeg.
Kérdésem az, hogy ez az összeg - vélhetően - nyugvópont, és ... teljes konszenzus, belenyugvás, ... széles körmen tolerált, ... ... ... avagy eppenhogy nem, és esetleg ez is - a jog szerint is érdemben - vitatott, ha igen hol tarthat ennek az ügye.
Azaz - ha egyáltalán - érdemes-e felvenni, elfogadni, ... vagy ... erdemben soha! vagy mi az elérhető, már elfogadható)

csufi99 # 2006.06.18. 21:09

Nem egészen értem én sem, ha volt már döntés, volt jogorvoslanak is helye, nem éltél vele, nem fellebbeztél annak ellnére, hogy nem értesz egyet? A II fokú döntés után pedig ott a bírósági út.

Gyorsan add be a kérelmet az összegre vonatkozón, melyet vitatsz!!!! Ez a kiindulás! Aztán még lehet folytatni, de a kérelmet add be, addig semmi nem fog történni.

Cola # 2006.06.15. 09:57

pontosat nem tudok - és nem is teljesen érthető a kérdésed - de kb. másfél hónapod van egy iylen eljárás megindítására, azaz a kárigényed bejelentésének... aztán bezárul a lehetőség.

BataG # 2006.06.15. 09:46

Kösz.
Esetleg még annyi, hogy ... téves bírói döntés, szándékos állami károkozás, deportálás, stb. ... élet elveszítéséért történő kártérítés esetén az összeget el szokták fogadni - noha az tv.-ban rögzített, - vagy jellemzően pörölt a dolog, és esetleg van is ezügyben folyamatban - a jobb híján az összegszerűséget növelni célozó - pörös, vagy egyéb eljárás?
(hiszen a 90-es évek közepi pár tízezer Ft, -AB határozatot követően - azért kb egy nagyságrendet nőtt, tv-ileg.
Erről nem tudsz-e bővebbet? Vagy hogy ... hol-merre, ... s hogy van-é folyamatban ilyetén eljárás.
Választ köszönöm.
BataG

csufi99 # 2006.06.12. 20:57

http://www.karpotlas.hu/ azt hiszem ez a legjobb, elérhetősége:
http://www.b-m.hu/…6E9400280E28

BataG # 2006.06.12. 12:03

Abban szeretnék segítséget kérni, hogy ... Kárrendezési Iroda-'k még léteznek-e, vagy sem, ... hol lelhetőek fel, ők, vagy jogutódaik, ... s hogy ki felügyeli őket.

Elvben a Bp-i, Pest megyei és Bács-Kiskun megyeinek van a Bp. XI. ker-ben egy címe (Aulich 1-3.), de se telszám, s e egyebet nem találok, lelek, ... így, ha tudnátok segíteni.
Köszönet.