A hozzászólás a felhasználó kérésére törölve.
Szokatlan, egyedi
- 1
- 2
hát,ha jogszabálysértő a jogerős ítélet, akkor felülvizsgálati kérelem még lehetséges...
11. § (1) Az ember személyes joga annak az államnak a joga, amelynek állampolgára. Az állampolgárság megváltozása nem érinti a korábbi személyi állapotot és az annak alapján létrejött jogokat és kötelezettségeket.
(2) Ha valakinek több állampolgársága van, és egyik állampolgársága magyar, személyes joga a magyar jog.
40. § (1) A házasság felbontásának feltételeit annak a jognak az alapján kell elbírálni, amely a keresetlevélnek a bírósághoz történő benyújtása idején a házastársak közös személyes joga.
(2) Ha a házastársak személyes joga a keresetlevél benyújtása idején különböző, utolsó közös személyes jogukat, ennek hiányában ha valamelyik házasfél magyar állampolgár a magyar jogot, ellenkező esetben pedig annak az államnak a jogát kell alkalmazni, amelynek területén a házastársaknak utoljára közös lakóhelyük volt.
(3) Ha a házastársaknak nem volt közös lakóhelyük, az eljáró bíróság, illetőleg más hatóság államának jogát kell alkalmazni.
45. § (1) A szülő és gyermek közötti családi jogi jogviszonyokra, így különösen a gyermek névviselésére, elhelyezésére, gondviselésére, törvényes képviseletére, tartására és vagyonának kezelésére - a szülőtartást kivéve - a gyermek személyes joga irányadó.
(tvr.)
Ha az anya és a gyerek kf-i te pedig csak magyar áp. vagy:
a gyerekkel kapcsolatban a kf-i jog lesz irányadó.
Házastársaddal szemben a magyar. szerintem...
Nézd: én sem értem. Már legalább ketten vagyunk hülyék. Te meg a helikopter vagy...
Kedves Taylor!
Amennyiben a gyermektartásdíjat és egyéb díjakat a magyar bíróság jogerős ítéletében elrendelte, ez mindenképpen kötelez.
Nem értem, hogy "azonos témakörű" eljárást hogyan indíthattál. Legfeljebb egy másik ügyben lehetett keresettel élned, ugyanis jogerős ítélet esetén ugyanabban az ügyben már nem kezdeményezhető per.
Innentől kezdve nem értem, hogy mit vársz a két külön ügytől?
A gyermeked sorsára, eltartására, gondozására gondoltál már?! Ne azért teljesítsd a tartási kötelezettségedet, mert ítélet mondja ki, hanem azért, mert felelősség terhel az egyszer elkövetett magatartásodért, nevezetesen azért, hogy a világra jött általad egy gyermek...
- 1
- 2
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02