Házasság egyiptomival


vandula # 2012.01.06. 21:51

Nem vitatkozom, valóban csak magamat okolhatom. De nem általánosíthatok. Nem a nemzetiségtől függ ki milyen valójában, nem egy ellenpélda van rá hazánkban sem. Sajnos az arab jó példákról nem születnek könyvek, nem készülnek filmek, de léteznek. Csak a rosszat írják meg, pedig nem csak ez létezik. Mindenki a saját életéért felel, én vállalom, csak tudom, hogy nem mindenki ilyen józan gondolkodású. Vagy nem mindenkinek van ilyen védőangyala. :)

Dr.Attika # 2012.01.06. 21:49

Nemrégen találkoztam egy általános iskolai évfolyamtársammal. 1980-ban ment férjhez egy Hasszán nevű líbiai férfihoz. Beszélgetésünkkor elmondta, hogy ő a "főfeleség", de van még mellette 3 feleség. A legfiatalabb 18 éves.
Hölgyeim! Gondoljanak bele, hogy Önök mellett egy háztartásban még 3 feleség is él.
Ilyenek az arab férfiak. ( Kultúráik ezt megengedi.)
Ha ilyen házasságban akarnak élni, akkor tegyék.

Gabicsek # 2012.01.06. 21:43

Ha mindenképp azt mondod, arab férjed lesz mindenképp, nem árt pár ezzel kapcsolatos könyvet elolvasdnod a nők és gyerekek helyeztéről az ő kultúrájukban. Ha ennek ellenére vállalod majd, akkor csak magadat okolhatod. Örülj, ha haza tudtál jönni!

vandula # 2012.01.06. 21:28

Ezen kapcsolatom során, nagyon sok hasonló vegyes párral kerültem kapcsolatba. Voltak jó és rossz példák is. Más arab férfiakkal is beszélgettem és a legtöbbjük felfogásuk szerint az európai nő mind egy könnyű nő. Sajnos ebben van egy kis igazság, a kendőzetlen meztelenség itthon sajnos általános, a mai lányok feneke vagy melle biztosan kint van az öltözékükből. És sajnos itthon az igazi emberi értékeket képviselő nők háttérbe szorulnak. Volt olyan egyiptomi barátom, aki azt mondta, hogy tudja, hogy az európai molett nők önbizalomhiányban szenvednek és egy kis kedvességgel minden kihúzható belőlük. Megértettem őt is és ezeket a molett hölgyeket is. Neki megélhetés, a duci nőknek meg remény, akiknek egy kis kedvesség bármit megér. És valóban az arab férfiak igazi udvarlók, igazi hódítók de a világ legjobb színészei. A nőt képesek a tenyerükön hordozni és tisztelni. De ha jön a következő nyaraló turnus már a kedveseiket el is felejtették. A párom interneten bemutatott a szüleinek is (ami náluk szerintem már igen komoly dolog), gyakran beszéltem velük telefonon is, de ezek szerint ez is a játék része volt. mindezek ellenére biztos vagyok benne, hogy arab férjem lesz, mert egyszerűen elvarázsolnak, de kérek mindenkit nagyon legyen óvatos. Emlékszem nekem első este meg kellett csípnem magam, hogy nem álmodom? Tényleg itt van velem álmaim pasija?? De a 2 és fél év alatt mind végig józan tudtam maradni. Kérlek legyetek nagyon óvatosak és mindig nézettek utánuk!!

Dr.Attika # 2012.01.06. 21:12

Kedves Vandula!
Jó hogy megosztja tapasztalatát az arab férfiakkal kötött házastársi kapcsolat vonatkozásában. Nekem voltak ( 1978-1982 ) arab évfolyamtársaim. Velük sokat beszélgettem arról, hogy mit gondolnak a nőkről. Kendőzetlenül elmonták, hogy a nő meghódítása érdekében előzékenyek, figyelmesek, szexuálisan mindent elkövetnek, hogy a nő jól érezze magát. Amikor viszont meghódították és feleségül veszik, onnantól a helyzete másodlagos, betagozódnak az otthoni családi viszonyokban és azt kell csinálniuk amit ők vagy az édesanyjuk mond. Sajnálattal tapasztalom, hogy sok fiatal nő még mindíg bedől ennek az arabkultusznak.
Tudomásul kell venni, hogy más kultúra, és ez a más kultúra a nőket nem becsüli.

vandula # 2012.01.06. 20:51

Kedves Mindenki!

Én indítottam a topicot és úgy érzem, hogy felelőséggel tartozom és be kell számolnom a fejleményekről. A kapcsolatunk 2 és fél évig tart(ott). Most ősszel sikerült kimennem 2 hétre hozzá. Természetesen minden az én költségem volt, mert szegény fiúnak milyen sanyarú a sorsa (gondoltam én kis naivan). Csodálatos 2 hetet töltöttem vele, aztán utolsó nap tönkre tett mindent. Már az gyanús volt, hogy utolsó előtti délután már összecsomagolt, nem értettem miért, de furcsa volt. Aztán egy veszekedést produkált és elment kiszellőztetni a fejét. Csak az volt furcsa, hogy a lakáskulcsot vinni akarta magával. Aztán egy 10 perc múlva smst kaptam a bankomtól: fedezetlen kártya (valaki, aki tudta a pin kódom pénzt akart felvenni) aztán egy újabb sms, amikor kevesebb összeget próbált meg levenni, majd egy újabb egy másik automatából történő próbálkozás. Ellopta a bankkártyám és megpróbálta leszedni róla az összes pénzt. A fejleményeket nem kommentálnám és a továbbiakba nem mennék bele... Tudom hülye voltam és felelőtlen, de a mai napig szeretem. Sajnálom, de ezen nem tudok változtatni. Azonban szeretnék tanácsot kérni. Mindezek ellenére kinthagytam neki a meghívólevet, ami augusztusba fog lejárni. Mit tehetnék, hogy ne kapjon vízumot? A bevándorlásiba nem szeretnék levelet írni, mert biztos vagyok benne, hogy még lesz kapcsolatom velük...

sovanylara3@gmail.com # 2011.12.06. 20:07

Üdvözlök mindenkit!

Én is Hollandiában élek Egyiptomi származású férjemmel,és Magyarországon kötöttünk házasságot.
Nem volt semmi bonyodalom.Egy igazolást kellett vinnünk az Arab nagykövetségről amiben az állt,hogy ő nem házas és semmi törvényes akadálya nincs a házasság kötésünknek.Ezt természetesen leadtuk az okmányirodába és egy hónapon belül értesítettek minket,hogy minden rendben van és választhatunk időpontot.
Valóban nagyon sok érdek házasság van itt Hollandiában
(Magyar-Török)(Magyar-Arab)
Sok esetben még csak nem is beszélnek egy nyelvet sem.....
Az ok,hogy miért?Egyszerű!Magyarországon kilátástalannak látják ezek a lányok a helyzetüket.
Igen kevés pénzért és a külföldi munka lehetőségével szinte bármit elvállalnának.Akár még egy érdek házasságot is.....További kérdésetek van szívesen válaszolok akár részletesebben is.
Email címem:sovanylara3@gmail.com

karolinka29 # 2011.11.12. 18:59

Kedves Dr Attika,

Nem nem azonos nemüek vagyunk. Úgy tudom hogy a holland tartózkodási engedély lejárta után 28 napja van hogy elhagyja az országot. Ez idő alatt az ide tudna jönni. Sima schengeni vizumot kell akkor neki kérvényezni?

Dr.Attika # 2011.11.12. 17:12

Kedves "Karolinka29"!
A regisztrált élettársi kapcsolat csak azonos neműek között működik. Ugye itt nem erről van szó?
Nyugodtan ideköltözhet a barátja, de a tartózkodási engedélyt be kell szereznie.Kérdezze meg tőle, hogy meddig érvényes a holland vízuma. No addig lakhat Magyarországon is. Ha tovább akar tartózkodni az Unió területén, akkor azt itt kell kérvényeznie.

Laca1968 # 2011.11.12. 15:20

a Magyarországon való házasságkötés elég bonyolult
először is: neki kell egy nyilatkozatot tenni az anyakönyvvezető előtt odakint,hogy téged szeretne elvenni,és ennek a személyes joga szerint nincs akadálya. ebben a nyilatkozatban az ő adatainak (név,lakcim,nem,családi állapot,apa és anya neve,szül adatok,utlevélszám,nemzetiség)és a tieidnek is szerepelnie kell. illetve kell egy ún.házassági tanúsitvány,amit szintén az anyakönyvvezető ad ki,ezeket felül kell hitelesittetni az adott ország magyar nagykövetségén (25-35€/dok.),kell a születési anyakönyvi kivonata és az útlevelének másolata.ezeket el kell küldenie neked.
te pedig elmész a hozzád legközelebb eső OFFI irodába és egy vagyonért lefordittatod.(KARAKTERENKÉNT 4,25ft+áfa).minimum 130-180 ezer ft a 4 dokumentum forditása.persze lehet lektoráltatni is, az csak 3ft/karakter.
eddig ez volt a kisebbik gond

jön a következő lépés: meg kell jelenni MIND A KÉT FÉLNEK az adott anyakönyvezető előtt,ahol házasságot kivántok kötni.
fel lehet hivni a Magyar Külügyminisztériumot hogy hány turista vizumot adtak ki az elmúlt években a muszlim országok állampolgárainak (talált-süllyedt- ez a szám lesz a 0)
tehát más úton kell turista vizumot kérni, az én barátaim általában a spanyol,holland avagy francia követségen kérnek turista vizumot
de figyelem!! elsőre csak 7 naposat kap mindenki
ez az idő pedig nem elég a házasságkötésre
ugyanis: az anykönyvvezető megnézi a papirokat,és jegyzőkönyvet vesz fel ezek alapján (ha nem tud az illető magyarul-hivatalos tolmácsigazolvánnyal rendelkező személyt kell hivni !!!!)
a jegyzőkönyvet és a papirokat az anyakönyvvezető tovább küldi a megyei Közigazgatási Hivatalba
ahonnan 30 napon belül kell visszajönnie a válasznak hogy lehet e házasságot kötni vagy nem (egy vessző hiba is NEMleges választ jelent)

na ha minden papir készen van és van engedély a házasságkötésre, 30 napos várakozási idő elteltével lehet házasságot kötni, ugye ujabb vizumkérelem szükséges a fiatalembernek
persze az adott jegyző adhat mentességet a 30 napos várakozási idő alol- de akkor is ujabb vizum kell

a schengeni vizumhoz kell:

  • vizumkérőlap
  • 2db fénykép
  • útlevélmásolat
  • 30 ezer € fedezetű schengeni biztositás
  • 60 euro befizetése
  • utolsó 3 havi munkabérjegyzék
  • utolsó 3havi bankszámlakivonat (teljes)

a bankszámlakivonaton az utazás napjainak megfelelően napi 60€ fedezet

  • repülőjegyvisszaigazolás
  • szállás (hotel)visszaigazolás

nagyon fontos,hogy minden muszlim ország repülőterén megnézik a kilépő pénztárcáját,mennyi készpénz van nála, illetve schengeni belépésnél is-persze ez ország válogatja

további infok: www.varosok.blog.hu (Házasságkötés Afrikában vagy itthon)

karolinka29 # 2011.11.08. 20:31

Sziasztok!
Nekem is hasonló kérdésem lenne. Van egy egyiptomi barátom aki hollandiában él és dolgozik viszont megszünik a munkahelye, igy a tartózkodási joga is. Gondoltuk hogy akkor ideköltözne hozzám, de még nem akarunk összeházasodni. Hogy maradhatna akkor itt velem? Ha például regisztrált élettársi kapcsolatban leszünk akkor maradhat? Nekem van jó munkahelyem, és az anyagi dolgok igazolása az nem lenne gond.

Lotta # 2011.10.24. 20:42

Sziasztok! Egyiptomi származású vőlegényemmel szeretnénk házasságot kötni Magyarországon. Az érdekelne, hogy a beutazó vízumon kívül, milyen dokumentumokra van szüksége a házasságkötéshez. Előre is köszönöm a segítséget!

angel86 # 2011.08.26. 15:34

sziasztok a segitségeteket kérem abban ha valaki tudja hogy álljak neki egy egyiptomi válásnak,a holland egyiptomi nagykövetségen tartottuk az esküvöt de nem ugy alakult ahogy szerettem volna és most szeretnék elválni pillanatnyilag Magyarországon tartozkodom a férjem Hollandiában és szeretném elinditani innen Magyarországrol a válást de nem tudom hogy kezdjek bele mert nem szivesen mennék ki Hollandiába légyszives adjatok nekem tanácsot elöre is köszönöm.

kocács # 2011.08.24. 15:51

Én nem abban látok rosszat,ha egy magyar egy egyiptomival,törökkel...stb köt házasságot,hanem azt ha egy keresztény egy muszlimmal köt házasságot!Minden keresztényt óva intek attól,hogy egy muszlimmal kössön házasságot!

Yabatta # 2011.08.23. 19:19

Kriszmösz!
Mi ismerjük ám egymást :)) Én is boldog vegyesházas vagyok egyébként, ha valakit érdekel :)))

Yabatta # 2011.08.23. 19:15

Kedves damonic!
Az egyiptomi férfi valószínűleg uniós tartózkodási engedélyt vár a házasságtól, mert máskülönben egyiptominak lehetetlen ehhez hozzájutni. Ha a holland egyiptomi nagykövetségen történt a házasságkötés, és nincs szerencséje a hölgynek az úrral, akkor ebből még többször 2 éves ügy is lehet. Nem vagyok jogász, de egyiptomi a férjem, úgyhogy tudok pár dolgot az ilyen ügyekről.

wjudit1982 # 2011.08.08. 14:31

Sziasztok! Szeretnék véleményt kérni tőletek egy velem történt nagyon kellemetlen este kapcsán. Férjem tunéziai állampolgár, februárban kötöttünk házasságot. Minden papirmunkát stb lassan végigjártunk és beadtuk a családegyesítő vizumkérelmet. természetesen kérésünket elutasították és nem az anyagiakra hivatkozva. Mondvacsinált semmilen okokkal.De nekem nem is ez a bajom, hanem az eljárásrend. nem értesítettek hivatalos útun a döntésről, nagy nehezen elértük őket telefonon, erre közlik, h már lejárt a felllebbezési idő.. hogy amikor az ügyfél nem is tudta, hogy mi a döntés. Nem küldtek semmilyen hivatalos értesítőt. Bármilyen kérdésre a válasz nem tudom.. velm szemben magyar állampolgárral szemben is.. van valaikent ötlete, hogy ez ellen hol tudnék hivatalosan panaszt tenni? Ez nem normális eljárásmód egy konzulátuson. Az országot ítélik meg ezzel. Érdemes e ügyvédet fogadnom ezellen. Ha valakinek van véleménye tapasztalata nagyon megköszönném ha megosztaná velem

Dr.Attika # 2011.08.01. 18:02

Az egyiptomi férfi könnyebben kap holland, így uniós vízumot. Ismerve a holland liberalizmust, lehet, hogy a holland törvények alapján automatikusan megkapja.

damonic # 2011.08.01. 16:47

Sziasztok,üdvözlök mindenkit!Segitséget szeretnék kèrni egy "kusza" ügyben.Mi az értelme,ha egy magyar hölgy hozzàmegy egy egyiptomi férfihez Hollandiàba és ezért elég sok pènzt kap.Mit ér el vagy mit akar elérni ezzel a fèrfi,milyen papirt vàr ettől a dologtol?Ràadásul ez màr 2 éve huzodik.Nagyon fontos lenne ezt megtudnom a párkapcsolatom végett.Előre is köszönöm!

dodi0223 # 2011.02.22. 13:58

Köszönöm szépen a segítséget :)

Maged # 2011.02.22. 09:52

Kedves Dodi0223!

A jövedelemigazolás a jövedelemről szól, nem az adótartozásról, pláne nem a felfüggesztett tartozásról. A Bevándorlási Hivatal nem vizsgálja úgysem az okot, hogy miért történt, ráadásul pláne, ha felfüggesztett státuszban van a tartozás.

A meghívólevél a nagyon jó jövedelem mellett sem biztosítja, hogy megkapja a barátod a vízumot. Ettől függetlenül neki ugyanúgy bizonyítania kell, hogy rendelkezik-e kellő anyagi fedezettel, bankszámla kivonattal, munkahellyel, tanulói jogviszonnyal, vagyis kellően alá kell támasztania, hogy ő vissza fog térni Egyiptomba.

Jelenleg a vízumkiadás a közel-keleti helyzet miatt szünetel a Magyar Nagykövetségen, de érdemes lenne őket felhívni már most, hogy időpontot kérjetek, vagy bővebb felvilágosítást adjanak, mikor lesz ügyintézés.

Sok sikert!

Maged

dodi0223 # 2011.02.18. 17:31

üdv. mindenkinek!

A barátom egy egyiptomi orvos, most éppen kardiológiára specializálódik, de ezt meg kellett szakítania a katonaság miatt! már 3 és fél éve ismerjük egymást!
Meghívólevelet szeretnék küldeni neki, hogy egy kicsit kikapcsolódhasson...
Tudom, hogy mire van szükség a meghívóhoz, amit édesapám küldene neki, aki elég jól keres, azonban felfüggesztett több milliós adótartozása van (apámnak)...:S
Na most azt is kell igazolni, hogy nincs a meghívó félnek adótartozása......:(
Nem tudom, hogy a felfüggesztett adótartozás keresztbe húzza e a meghívólevél küldésének ötletét...
Aki tud valamit, kérem segítsen!

Kriszmösz # 2011.01.26. 10:59

Sziasztok! Megosztanék egy ellen példát, azaz egy jól működő vegyes házzaság történetét, ami a sajátom. :)
31 éves vagyok és Kairóban élek, mivel a férjem egyiptomi állampolgár. A családom (az itteni) kivételes emberekből áll,akik az első perctől elfogadtak és támogattak,próbáltak segíteni, hogy minél előbb önállóan tudjak boldogulni. Semmiben nem korlátoztak egy percig sem. A klasszikus értelembe vett"európai" életemet élhetem és nem szenvedek hiányt semmiben. A humorunktól kezdve, a világnézetünkön át, ezer közös dolgog van,ami miatt ez a kapcsolat működik.
Nincs problémám a magyar férfiakkal, sem egyéb nációval. Ez a személyiség kérdése, nem az állampolgárságé. Mindegy ki az,akivel te érdemben meg tudod osztani az életed,ha a végeredménye a boldogság.
Éltem otthon, dolgoztam, önkéntes munkát is vállaltam, fizettem sok adót, dolgoztam az államnak, dolgoztam a verseny szférában, de csak úgy alakult az életem, hogy itt kötöttem ki.
Nem terveztem soha, bár az utóbbi években Angliában éltem, főleg a szakmám miatt, hogy nemzetközi tapasztalatot szerezzek. Nincs problémám Magyarországgal, örök szerelmem marad Budapest és a Velencei-tó,ahol felnőttem, minden percben gondolok az illatokra és az emlékekre, mert semmi sem változtathat azon, hogy magyar vagyok. Viszont tény az is, hogy érdemes nyitottnak lenni és nyitott szemmel járni, mert az otthonunk a föld nevű bolygó és nem egy db, határokkal körbevett terület. Több otthonra és boldogságra lehet találni bárhol.

kadaj01 # 2010.10.19. 11:29

MajorDomus jó látni, hogy ilyen jól fizet a közös képviselet...

dodi0223 # 2010.10.19. 11:00

Sziasztok!
A jövőben tervezem egyiptomi barátommal való házasságot. (egyiptomban)
Ha van itt olyan aki már végigjárta ezt az utat és tanácsokkal tudna szolgálni, kérem vegyen fel msn-re! dorka23end@freemail.hu köszönettel: Dorka