Házasság egyiptomival


vandula # 2010.01.30. 12:10

Ez egy hivatalos meghívólevél. BÁH által záradékolt, minden adatommal (munkahely, okmányok, lakás) és aláírással. :(

monalisa1 # 2010.01.30. 12:08

Kedves Vandula!

Látom "elgondolkoztatot" Grád Tanár Úr által írt atyai intelme.

monalisa1 # 2010.01.30. 12:06

Az hogy esetleg személyes adatokat kell ama levélben megadnod, nos ismert az "adatlopás" mint olyan.

monalisa1 # 2010.01.30. 12:04

Ha nem találkozol vele többé az életben akkor a meghívlevél ellenére nincs kit az otthonodban elszállásolni és kosztoltatni, orvosi ellátásáról gondoskodni stb.

Vélem ama meghívólevelet sz.gépen fogod írni és csak az aláírás lesz tőled való - hát ne írj alá "megszokottan", és onnantól kezdve az "okirat" akárkitől is származhatott...

monalisa1 # 2010.01.30. 11:57

Én még azt is el tudom képzelni hogy amint férjes asszonyként beteszi a lábát Egyiptomba a férjURAM elveszi tőle az utlevelét - és onnantól kezdve kuss a neve. Illetve szüljön x számú fiugyermeket - kizárólagosággal. Valamint ha ki akar menni az utcára majd az anyóssal egyűtt csak.

Sok mindent olvas az ember...

"Mona"
laikus hozzászóló

vandula # 2010.01.30. 11:56

Akkor folytatnám a történetet... Tegnap kiderült, hogy az az anno ominózus esküvő, amit kötni szerettünk volna Kairóba a 160000 Ft helyett mindössze átszámítva olyan 4000 Ft-ba kerül (+ a honosítás a magyar követségen). A barátnőm a múlt héten ment férjhez és leírt mindent pontról pontra, lépésről lépésre. Tehát a kérdés jogosan merül fel, vagy nagyon át akartak verni vagy őt is nagyon átverték?? Tehát az, hogy kimenjek és végig játszam az egészet újra az el van vetve.
De meg kell adnom neki az esélyt, hogy idejöjjön és ő küzdjön meg a nehézségekkel. Már csak egy kérdésre szeretnék választ kapni (ami tudom,, ha felmerül benne, akkor már nincs értelme az egésznek) tehát, ha kiküldöm neki a meghívólevelet (esetleg a vízumot is megkapja) és soha többé nem látom, nem hallok róla: az milyen következményekkel járhat?? Köszönöm a megtisztelő válaszokat.

Grád András # 2010.01.30. 11:45

:-)

(Még fogunk hallani Vanduláról, ez max. 1-3 év kérdése, akkor majd talán Mandula néven kér majd segítséget, hogy szabadulhatna meg a pasitól, már persze csak akkor, ha a pasi egyáltalán odaengedi az internethez.)


dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

monalisa1 # 2010.01.30. 11:20

(bólogat)

Grád András # 2010.01.30. 11:13

Mindabban, amit Vandula leír, az a gyönyörű, hogy az ember személyesen végignéz többcucat ilyen történetet, és mindegyikben azt képzelik az érintettek, hogy ők lesznek az üdítő kivétel, akit a házasság előtti kényeztetést követően a házasságban nem fognak elnyomni, verni stb. Mindig akadnak emberek, akik okulnak mások hibáiból, de a többségnek személyesen kell beleverni a fejét az asztalba ahhoz, hogy ráébredjen, az ő lánglelkű arab lovagja is csak ugyanott szocializálódott, ahol az összes többi. Az arab férfiak nem rosszabbak vagy jobbak, mint az európaiak, csak mások. Ezt már többen leírták, nagyjából köztudott is, nem ragoznám. Minden szerelmes nő meggyőzi magát arról, hogy az összes többiek rossz arab pasit választottak, de az övék bezzeg maga a tökély. Végülis a szerelemnek pont ez a lényege, egy gyönyörű, ámde lássuk be, mégiscsak tudatszűkült állapot, némileg hasonlatos ebből a szempontból a részegséghez. Vandula ebben az értelemben merevrészegen készül tönkretenni az életét, és erre mindaddig nem ébred rá, amíg az első - nem feltétlenül képletes értelemben vett - pofonok ki nem józanítják majd. Az összes eddigi általam ismert történet így végződött, Vandula lesz az n+1-edik. Sok sikert hozzá!


dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

Dr.Attika # 2010.01.30. 09:28

Igy van, de 4.és 5. évfolyam Pécsi Tudományi Egyetem.Te is Miskolc?

Sz.Márton # 2010.01.29. 13:15

...majd, ugye Te is Miskolc ÁJK?

Dr.Attika # 2010.01.29. 12:41

Igen. Zalka Máté Katonai Műszaki Főiskola. 1978-82.

Sz.Márton # 2010.01.29. 11:05

Katonaira jártál akkoriban?

Dr.Attika # 2010.01.29. 10:40

Kedves Vandula!
Az Ön által feltett kérdés megválaszolása legalább 3 óra felkészülést igényel. Bizonyosan ennyi munkaórát befektetve bármely jogász tudna válaszolni. Örüljön neki, hogy olyanok válaszoltak, akik óvják Önt ettől a házasságtól. Az arab férfiak rendkívül figyelmesek a kapcsolat elején egészen addig, amíg a feleségük nem lesz. Nagyon jó szeretők állítólag, figyelnek a nő orgazmusára, kényeztetik őket, de csak addig amíg a feleségük nem lesz. Onnantól bekerül a többi feleség közé, ha az adott országban nincs többnejűség, akkor az anyós hatalma alá. Nos ezt vagy elviseli élete végéig vagy menekül haza, mint ahogy az esetek 95%-ban lenni szokott. Nekem 28 éve a főiskolán voltak arab évfolyamtársaim. Sokat beszélgettem velük ezekről a dolgokról. Van ismeretem a témában.

Sz.Márton # 2010.01.28. 08:10

Kedves Vandula!

Az Ön döntése nagyon összetett és egyoldalú reakciókra indítja így nyilvánosan az embereket, de talán egy kis szellemi segítség lehet e kérdéskörben kicsit elmélyülni:

Nehéz dolog, ezt egy fórumon igazságosan és megnyugtatóan rendezni, de az biztos, hogy az arab országok kultúrájának a gyökerei mélyebbek, mint azt mi néha sejtjük és a válságokat is belül tudják tartani az ellenőrzésük alatt, ha azt igazából akarják. Ennek okai még a XX. században is nagy fordulatokat hoztak az arab országok modernizált meg- és átalakulásában és mindennapi életük átformálásában.

Ebben a témában az egykori magyar világhírű és szerteágazóan magas kapcsolatokkal rendelkező, több keleti ország tudományos akadémiai tagjaként is jegyzett (többek között az egyiptomi) orientalista tudós Germanus Gyula művei nyújthatnak egy kis bevezető eligazitást. Még az idő sem tudott sokat koptani a már korábban megírt, de a 70-es években még az általa felújítottan akkor aktualizált alapvető tényeken. Ha ma élne "Gyula bácsi" csodákra lenne képes az internet segítségével és vélhetően a világ biztonságpolitikai helyzetét (európai magyarként, ami nekünk is sokat jelenthetne)is közvetlenül stabilabbá formálhatná, a nagy emberek anyanyelvén való kommunikációs közvetítéssel. (Többek között törökül, arabul, perzsául írt és olvasott sőt tudományosan alkotott e nyelvek akadémiailag jegyzett szintjén még az ottani tudosók szerint is.)

A tanulságait sajnos ma is megszívlelhetnék és sokat segítene egy hasonló szellemiségű ember a keleti kultúrák és az európai szellemiség békés összekapcsolásában, hiszen a mohamedán vallás megújításáról (amit elfogadtani szinte lehetetlennel volt akkoriban is egyező, főleg idegenként egy európai szájából) egy izben, többezer ember előtt, egy mecsetben(!) előadást tartott arab nyelven és hihetetlen sikeres fogadtatása után óriási kapcsolatokat és szellemi tőkét szerzett azzal európának is. (Azt hiszem pont a kairói(Al)-Azhar Mecsetben is tartott ilyet.) Érdemes elolvasni az "Allah Akbar" és a "kelet fényei felé" című műveket, amelyben bőven vannak egyiptomi kalandok és eligazitást nyújtó tanulságok. /Az egyik a neten is fönt van/

(Ha mást nem is, de tanácsolom mindenkinek legalább az életrajzát átolvasni Germanus Gyulának és rögtön picit megdöbbenhet minden halandó mire volt képes, nagyrészt az elmúlt században egy magyar ember. Legyünk büszkék rá, de kezeljük már végre méltó módon a hagyatékát a keleti kultúrák megfelelő (legalább részbeni)ismeretével és nem a szélsőséges példák alapján megismert előítéletekkel!)

Kacsa1111 # 2010.01.28. 03:25

Kedves vandula,

1)
juju már válaszolt érdemben a kérdéseidre.

2)
Én egy egzisztenciával rendelkező, megbecsült, családcentrikus, házias, nőies nő vagyok és bizton állíthatom, hogyha ez a házasság nem jön össze akkor sem foglalkozom magyar férfival.

azok alapján, amiket eddig írtál, csak azt tudom mondani: helyes!
:)))

ők tudják tisztelni a nőket és nem úton útfélen azt nézik, hol …hatnak félre, csalhatnak meg, játszhatnak ki minket. Természetesen vannak kivételek, de a 95% nem az.

  1. ha korábban sem voltál magyarral, akkor honnan van a "statisztikai adat"?
  2. kettőn áll a vásár. két dolog történhetett, ha mégis rosszak voltak a tapasztalataid a magyar férfiakkal: vagy rossz a szűrőd, és ezért a nem megfelelő egyedeket engedted magadhoz, vagy olyan voltál mint egy demó szoftver (folyamatosan nyaggadt, hogy regisztráld, és még a legjobb funkciói is le vannak tíltva...)

:)))


Kacsa11

vandula # 2010.01.27. 23:26

Kedves Mazsola!

Természetesen megértem a te véleményedet is és tiszteletben tartom, de én csak abból indulok ki, hogy amikor első este együtt voltunk Kairóban nagyobb biztonságban éreztem magam, mint amikor hazajöttem pl.: vasárnap délután a 28-as villamoson vagy Kőbánya-alsón. Természetesen a hatóságok dolgát megértem, de nem azért terrorista valaki, mert nem tud elég pénzt felmutatni, és hogyan tudjon beszélni a családomról, ha nem tud idejönni, hogy megismerje őket. :(( Készítsenek környezettanulmányt, vizsgálják a hátterét, de adják meg az esélyt. És nem hiszem, hogy az itteni kisebbség (aki már lassan többség), aki agyon ver egy ártatlan apát, kevésbé lenne veszélyes, mint egy huszon éves fiatal egyiptomi.

vandula # 2010.01.27. 21:51

Elnézést.. az újabb tortúra július (és nem január).

További jó fórumozást mindenkinek!

És várom a jövőben is az érdemi hozzászólásokat! Köszönöm mindenkinek.

vandula # 2010.01.27. 21:45

Kedves Mindenki!

Köszönöm a hozzászólásokat, de a történetnek nincs még vége, de örültem volna ha valaki a kérdéseimre is válaszolna, és nem csak a döntésemet kritizálta volna. Kicsit eltűntem, de az élet ment tovább és a szerelem nem múlt. Sajnos szeptemberbe ugye bár nem sikerült összeházasodnunk, így úgy döntöttünk, hogy januárba újra kimegyek (miután gyűjtöttünk) és összeházasodunk. Sajnos a pénz nem lett meg, de a hajadoni igazolás csak fél évig érvényes (ami hamarosan lejár). Most ott járunk, hogy a páromnak megjött az esze és úgy néz ki, hogy megpróbálja elintézni a vízumot (esküvő nélkül, ami állítólag a szájhagyomány útján lehetetlen, a BÁH szerint megoldható). A héten küldöm ki neki a meghívólevelet (és már nem érdekelnek a következmények). Nem hiszem, hogy vízumvadász lenne, mert ő azt akarta, hogy én menjek és éljek kint együtt, de így nagyobb biztonságban érzem magam. Ha nem, akkor januárba az újabb tortúra a hajadoni igazolással, a meghívólevéllel és persze még több pénz és pénz, hisz ugyebár a magyar állam szerint minden arab terrorista és nem adunk nekik vízumot, inkább a magyar nőket taszítjuk a karmaik közé. Ehhez csak gratulálni tudok.

És kedves Lextor és Legislator!

Hogy miért nem választanak a magyar nők magyar férfit?? Én egy egzisztenciával rendelkező, megbecsült, családcentrikus, házias, nőies nő vagyok és bizton állíthatom, hogyha ez a házasság nem jön össze akkor sem foglalkozom magyar férfival. A párom előtt is egy indiai és egy itthon élő arab férfival volt kapcsolatom, ők tudják tisztelni a nőket és nem úton útfélen azt nézik, hol ....hatnak félre, csalhatnak meg, játszhatnak ki minket. Természetesen vannak kivételek, de a 95% nem az.

Legislator # 2010.01.21. 17:38

Na, na, kérem, ugye:-D.


Sunshine after the rain.

Rexor # 2010.01.21. 14:31

Leg: igazad van :)

Legislator # 2010.01.20. 17:20

Az avart kihagytad:-DDD.


Sunshine after the rain.

Rexor # 2010.01.20. 16:03

Igy igaz: egy magyar nő csak magyar férfival kössön házasságot (esetleg sumérral szittyával vagy hunnal...)!

Legislator # 2010.01.20. 15:32

Nem tudom, miért nem vagyunk elég jók...


Sunshine after the rain.

juju # 2009.10.19. 20:46

Persze ezt nem értem,
Mi volt ez a házasságkötés 160000 FT-ért????
Kiemelem, hogy az ottani házasságkötés magyar anyakönyvezés nélkül itt érvénytelen.
szia