online - download.de csalás


Dr.Attika # 2013.01.10. 18:52

Álljon már le Tisztelt B. László. Tele rakta az összes topicot ezzel a listával. Nem hülyék az emberek. Egy topicnál is megértik. Egyébként ez már régen nyilvános. Nem Ön találta fel a meleg vizet.

dior # 2010.01.27. 08:17

Ezzel a problémával én is ugyanígy szembesültem.Letöltöttem az egyik oldalon ingyenesnek feltüntetett programot (2010.01.03-án), majd e-mailben értesültem a fizetési kötelezettségemről. /Regisztráció alkalmával nem teljesen valós adatokat adtam meg. pl az ország kiválasztásánál csak Németország, Ausztria és Svájc volt feltüntetve, így nem tudtam Magyarországot beállítani./
Visszamondási lehetőségemmel éltem, azonban elutasították, arra hivatkozva, hogy használtam a programot. Az összeget még nem fizettem be, de a késedelmi költségek miatt már 89 Euróra növekedett. Utolsó felszólítást január 26-án kaptam, amelyben közölte az állítólagos cég, hogy inkasszót fognak benyújtani, amennyiben február 2-ig nem fizetem be az összeget.
Kérdésem hasonló az előző fórumozóéhoz: Mit tegyek?Van-e valami következménye, ha befizetem, illetve ha nem fizetem be az összeget?

A válaszokat előre is köszönöm!

nevi # 2010.01.17. 20:00

Üdvözlök Mindenkit!

Megpróbálom egyszerűen elmagyarázni a dolgot és érdekelne, hogy mi lehet a dologból.
Szóval, letöltöttem egy oldalról(téma címe) egy programot(ami egyébként a készítő cég hivatalos honlapján ingyenes) , mert egy link arra az oldalra irányított. Regisztrálni kellett(német nyelven), de nem gondoltam, hogy szükséges valós adatokat megadnom, mert ki a fene gondolta hogy fizetni kell majd a későbbiekben. 2 napra rá jön nekem egy e-mail, hogy fizessek 84 eurót, az oldal 12 havi használatáért, vagyis 1 évig használhatom az oldalt. Ezt azzal indokolták, mivel letöltöttem a fájlt megerősítettem az oldal használatára irányuló szándékomat. Ezzel csak az a baj, hogy a mail amit küldtek a levelező rendszeremnek köszönhetően egyből a levélszemét mappába került és jó pár nappal később olvastam és nekem ki kellett volna fizetnek 2010. 01.01-ig a pénzt....kifizettem, igaz később, de a levélben amit küldtek az is benne volt, hogy az adatok amiket megadtam valószínűleg hamisak voltak, és ezért nem is tudom milyen törvény alapján 5 év börtön járhat..... Kicsit utána néztem ennek a cégnek és sok embert becsaptak már ezzel a technikával. Az érdekelne engem, hogy lehet -e valamilyen bajom ebből a kis kalandból?
A válaszokat előre is köszönöm:)

Tisztelettel:Nev