No. - i ingatlan adásvétel hitelesítetése


pazs # 2010.05.11. 07:14

Ha csak az aláírását kell hitelesíttetni, azt bármelyik közjegyző megteszi. De mivel Németországban kell majd felhasználni az iratot, az a gyanúm, hogy ezek után még apostille-t is kell szerezni rá, azt meg az országos közjegyzői kamarában kell intézni.
Tulajdonképpen mit kell intézni? Aláíráshitelesítést, meghatalmazás vagy adásvételi szerződés közjegyzői okiratba foglalását vagy valami harmadik dolgot?

KicsikeVuk # 2010.05.11. 05:50

Senki??Lécci....

KicsikeVuk # 2010.05.10. 19:02

Kérném önöket,ha tudnak konkrét személyeket ajánlani(vagy konkrét helyet,ahová kedves barátnőm fordulhatna),tegyék ezt meg,mivel neki ez az egyetlen lehetősége,mivel a városunkban messzire elhajtották,h. menjen a bp.-i nagykövetségre.

KicsikeVuk # 2010.05.10. 18:51

Tisztelt Szakértők!

Segítséget kérnék egy kedves ismerősömnek.

A hölgy No.-ba ment férjhez majd 30 éve,majd a férje meghalt,ő pedig hazatelepült.Volt egy ingatlana,melyet most tudott(tudna) eladni,de az ottani vevő (az ingatlanos)ragaszkodik ahhoz,h. az adásvételit a hölgy Mo.-on erre jogosult közjegyzővel hitelesítesse.

Jogos ez a a követelése,kikötése?Ha igen,hol találok Pesten,vagy J.-N.-Szolnok megyében olyan közjegyzőt,aki ezt az ügyet le tudná bonyolítani??

Köszönök minden segítséget!