magyar - iráni házasság


isabell79 # 2011.03.15. 18:29

Kedves Fórumozók!

Házasságot szeretnék kötni egy izraeli állampolgárral, akinek vannak tapasztalatai az ügymenettel kapcsolatban azzal szívesen felvenném a kapcsolatot.
pl: anyakönyvi kivonaton, útlevélen, családi állapotot igazoló dokumentumokon kívül mire van még szükség?
Azt is olvastam, hogy Izrael nem ad ki házassági tanúsítványt, így házassági tanúsítvány felmentése alóli jegyzőkönyvet kell kitölteni.
Mivel Én nem vagyok zsidó származású, ezért nem tudom mennyire fogja ez megnehezíteni a házasságkötésünket.
(tudom, hogy itt Magyarországon nem befolyásoló tényező a származás)
Izraelben elfogadják a magyar házassági papírjainkat?
Egyébként Én szeretnék kiköltözni hozzá Izraelben, nem Ő szeretne itt élni.

Eőre is köszönöm válaszotokat!

prospro # 2010.12.14. 14:49

Kedves Fórumozók,

egy korábbi hozzászólóhoz hasonlóan mi is külföldön (Németországban) szeretnénk házasságot kötni. A papírok és az előkészületek rendben vannak, eddig ezzel kapcsolatban nem léptek fel problémák.
A kérdésem az lenne, hogy az esküvő után milyen "státuszt" kap a vőlegényem? Illetve milyen feltételei vannak a magyar állampolgárság ill. útlevél megszerzésének?

A válaszokat előre is nagyon köszönöm!

bolondmelós # 2010.10.28. 20:46

Nazanin:
Nem is ezt írták az előtted szólók. DE sokkal nehezebb mint egy bosnyák (vagy bolgár)- magyar felállás.

Azt kívánom, hogy maradj üdítő példa, férjed szakállát
Allah növessze nagyra!

Nazanin # 2010.10.28. 11:27

Kedves Mindenki,

Csak azért, hogy legyen egy jó példa is mindenki előtt.
34 éves magyar származású nő vagyok, 10 éve egy iráni férfi felesége, emellett iráni-magyar kettős állampolgár, iráni útlevéllel, szabadon járok-kelek a világban a 6 éves kislányunkkal együtt, aki az apukája szeme-fénye. A férjem 2 céget vezet itt Magyarországon, királynői életet nyújt nekem. Lehet, hogy a számok és a statisztikák nem azt mutatják, de igen is nem minden közel-keleti & európai házasság végződik válással!

Elisa2 # 2010.09.27. 23:22

Szivesen vennem, ha valaki tudna es felvilagositana, hogy Törökorszagban milyen feltetelek mellett köthet hazassagot magyar es irani allampolgar.

Legislator # 2010.09.08. 14:10

sarkvidéki fókavadász iglulakó:-)))))))))))


Sunshine after the rain.

Sz.Márton # 2010.09.07. 17:41

esetleg "fekete" ha ugye nem amerikai...

Sz.Márton # 2010.09.07. 17:40

Nem "néger", hanem afroamerikai és nem "mohamedán" az iszlám vallásban Mohamed tanainak a követője, hanem muszlim vagy muzulmán!(eredetileg: الإسلام‎)

Dr.Attika # 2010.09.07. 16:00

Tedus!
Igaza van. Úgy 30 éve a főiskolán volt egy mozambiki srác, akivel jó haveri viszonyba kerültünk. Mai szóhasználattal "négyes randin" voltunk többször az akkori barátnőmmel, vele és a barátnőjével . A barátnője egy rendkívül szép, szőke , jó alakú magyar lány volt. Ráadásul nagyon intelligens. Újságíróként dolgozott a Népszabadságnál. Pierre haverom hazautazott váratlanul. ( Az apja nagykövet volt és konfliktusa támadt az akkori mozambiki hatalommal.) A magyar barátnője tőlem akarta megtuni , hogy niért, hogyan stb. Találkoztunk. Én is ezt kérdeztem tőle,hogy mit gondoltál? Ez a kapcsolat egy életre fog szólni?
Azt mondta, hogy igen, mert P. annyira szenvedélyesen szeretkezett és, annyira jó volt, hogy ebből más nem is következhet.
Gondolom így vannak vele a mai hölgyek is. Ha az udvarlás iőszakában szenvedélyes, megértő a néger, arab, mohamedán stb. partner, akkor ez egész életre szól.
Sajnos nem. Nagyon hamar visszájára fordul a dolog.

Tedus # 2010.08.30. 20:26

Tisztelt Ügyvéd Úr!
A tapasztalatom azt mutatja, hogy még senkit nem sikerült lebeszélni ezekről a házasságkötésekről. Minnél több észérvet probál az ember felhozni ellene, annál nagyobb az ellenállás és pont az ellenkezőjét érjük el. Mindenki járja a maga útját. A vehemncia szerelem elmúltával ugyanilyen volumenű a válás irányába. És utána jön a következő a második a harmadik, szinte másolt szituáció. Ilyen az élet.

Tedus # 2010.08.30. 20:19

Az "itt összeházasodni" az Angliát jelenti ezekszerint??

Akkor a britt anyakönyvezető fogja megmondan, hogy mit kérnek az ottani házasságkötéshez Öntől és a vőlegényétől. Amit Ő mond azokat az iratokat kell beszerezni.

Grád András # 2010.08.29. 20:21

Jószándékúlag az összes egyiptomi, török, iráni stb. férjet választani kívánó hölgynek:

Több évtizedes bírói és ügyvédi tapasztalataim szerint ezeknek a házasságoknak nagyjából a 90%-a viszonylag gyorsan a bíróságon ér véget. És nem azért, mert az egyiptomi, török vagy iráni stb. férfiak rosszabbak lennének a magyaroknál (mellesleg a mi házasságaink fele is a bíróságon ér véget), hanem azért, mert MÁSOK. Pontosan az a másság, ami oly vonzónak tűnik a lángoló szerelem idején, az fogja a bizonyossággal határosan tönkretenni a kapcsolatot a szerelem elmúltát követő nagyjából 10 percen belül. És igen, sajnos az esetek jó részében ez együttjár a párjuk megverésével stb., és megintcsak nem azért, mert rosszabbak, mint mi, hanem mert másként szocializálódtak, és erről még csak nem is tehetnek. Persze tudom, hogy a most leírtaknak nagyjából annyi a hatása a szerelmes nőkre, mint a betonra szórt vetőmagnak, de azért jószándékúlag szólok. Mindenki azt hiszi, hogy pont ő lesz az üdítő kivétel, és az ő fantasztikus párja sohasem tenne vele ilyet, és persze ilyen is akad valóban, csak iszonyú ritkán. Úgyhogy aki bújt, bújt, aki nem, azzal találkozunk itt a fórumon pár hónap vagy év múlva mint megvert, elhagyott stb. feleséggel. Addig is üdvözlettel:


dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

Elisa2 # 2010.08.29. 20:09

Kedves Judit Szabo

Engem nagyon erdekel, hogy hogyan inteztetek a hazassagkötest Törökorszagban. Milyen papirok kellettek, hol kötöttetek, mennyi ideig tartott amig elinteztetek magat a hazassagkötest. Nagyon örulnek neki, ha hamarosan irnal
Köszönettel
Elisa2

Lolita07 # 2010.08.29. 15:12

Jelenleg nem jöhet szóba más ország,csak anglia házasságkötés helyszínéül, mivel nem tudja elhagyni ezt az országot.

Tedus # 2010.08.29. 10:39

Magyarországon külföldi állampolgár házasságkötéséhez szükséges, hogy igazolja, a személyes joga szerint törvényes akadálya nincsen a házasságkötésének. Lényeges, hogy egyrészt az állampolgárságát igazolni tudja (érvényes útlevél) születési anyakönyvi kivonat, és családi állapotot igazoló közokirat kell.(mindegyik OFFI általi hiteles magyar fordításban). Ha elvált, akkor szükséges a válást igazoló jogerős bírói ítélet. Szükség van még tanúsítványra, mellyel igazolja, hogy a reá vontkozó, jelen esetben iráni törvények szerint, jogi akadálya nincsen az Önöknek egymással kötendő házasságának. Nem tudom most kívülről, de nagy valószínőséggel diplomáciai hitelesítéssel kell a külföldi iratokat ellátni.

Indokolt esetben, az Államigazgatási Hivatal vezetője felmentést adhat a tanűsítvány beszerzése alól.

Elég szigorúak a szabályok, de minden országban!

Lolita07 # 2010.08.28. 15:24

Kedves Tedus!

Igen én magyar állampogár vagyok.Érvényes útlevelem is van.Dolgozni és tanulni jöttem ide.Részemről rendben minden.A párom anno 10 éve elmenekült iránból és ha jól emlékszem azt mondta politikai menedékjogot kapott itt.Eddig egy iráni tulajdonban lévő étterembe dolgozott, de sajnos 2 hónapja bezárták, és azóta nincs munkája, mert útlevél nélkül nem adnak neki munkát.Nagy gond ez is.Mondtam neki, h próbálja felvenni a kapcsolatot a bevándorlási hivatallal, de azt mondta, h csak az ügyvédek intézhetik ezt.Az ügyvédei pedig mindig azt mondják, h várni kell.(DE MEDDIG????:-( Nemtudjuk, h mi lehet a gond.Fontos talán megemlítenem, h mikor kijött nemsokkal utánna házasságot kötött egy angol nővel.Azután pedig elváltak, de a nő intézte a válást, viszont neki erről semmi papírja sincs.Szóval lehet, h hivatalossan mégsem váltak el.Viszont, ha ez így van akkor miért nem veszik neki azt figyelembe, h angol felesége van / ha van?Kérdezem én.Előre is köszönöm.

Tedus # 2010.08.28. 09:34

Kedves Lolita07!

Ön magyar állampolgár? És milyen státuszban tartózkodik Nagy-Britanniában? Ha magyar állampolgár, akkor van érvényes magyar útlevel? A párjának vajon miért nincsen útlevele?

Lolita07 # 2010.08.27. 23:24

Üdvözlet:-)

Szeretnék tanácsot kérni a kissé bonyolult jelenlegi helyzetemre.A kérdésem az lenne, hogy mi történik olyan esetben, ha én már Angliában élek 2 éve, a párom aki iráni származású már 10 éve él itt és várja, hogy angol útlevelet kapjon és esetleg mi szeretnénk itt összeházasodni.A gond az, hogy neki egyáltalán nincs útlevele.Nap mint nap csak a várakozás van, de ez lassan már minket is felemészt.Szóval nagyon szívessen vennék bármilyen tanácsot, hozzászólást.Előre is nagyon köszönöm.

Legislator # 2010.08.19. 09:22

Mex bevándorlók szétfehérített fogakkal...


Sunshine after the rain.

Sz.Márton # 2010.08.16. 22:41

Házasság nélkül, egyeseknek úgy tűnik csak ez a kitörési lehetőség marad:

Tedus # 2010.08.16. 20:27

És mégy egy lényeges dolog, itt a többnejűségről is szó volt. A többnejűség akkor jelent gondot, ha az úriembernek már van több neje,és úgy kötötte ezt a házasságát. A hazai anyakönyvezés alkalmával a felek házasságkötést megelőző családi állapotát vizsgálni kell. Amennyiben egy országban engedélyezett a többnejűség, akkor közokirattal kell igazolni, hogy még sohasem kötött házasságot. Magyarországon nem lehet elismerni az olyan külföldön kötött házasságot, ahol az egyik fél több házastárssal rendelkezik,hiába engedélyezett az a saját joga szerint.

Tedus # 2010.08.16. 20:15

Egy kicsit vitatkoznék a magyaroszági polgári házasságkötést javasló hozzászólóval. Hiszen, ha törvényesen házasságot kötött a hölgy, (akárhol) akkor már férjes családi állapotú, és nem köthet újabb házasságot.

Amennyiben Törökországban olyan hatóság előtt kötöttek házasságot, amelyet Törökország törvényes házasságként ismer el, akkor azt Magyarországon is el fogják ismerni. (Példa erre, hogy ha egy külföldi vagy akár egy magyar állampolgár, itt Magyarországon házasságot köt egy templomban, akkor nem kötött tárvényes házasságot, mert Magyarországon, csak az anyakönyvvezető előtt kötött házasság törvényes a magyar törvények szerint) Mivel a hölgy magyar állampolgár, kötelessége, hogy a külföldön történt anyakönyvi eseményét (jelen esetben a házasságkötését) ún. hazailag anyakönyveztesse. Lakóhelye szerint illetékes anyakönyvvezetőnél kell jelentkezni, és a részleteket az anyakönyvvezető elmondja. Lényeges, hogy csak az OFFI fordítás fogadható el, és egyes esetekben a külföldi okiratokra vagy apostile, vagy diplomáciai felülhitelesítés szükséges. Kívülről nem tudom, hogy Törökország az apostile egyezmény tagja-e, de úgy rémlik igen. Tanácsolom, hogy mindenképpen az anyakönyvvezetővel egyeztessen e témában. Az idegenrendészeti státusz megszerzése egy másik bürökrácia útvesztője, a kettő ügy futhat egymás mellett. Sok sikert hozzá!

Darya # 2010.08.08. 07:28

Judith Szabo-nak
Szia, en hamarosan osszehazasodom a parommal szinten Torokorszagban. A ti ugyetek hogy all? Tudunk priviben csetelni. Nekem olyan erzesem van hogy nem egyszeru eleintezni Magyaroszagon az ilyen tipusu ugyeket. Bar remelem teves a megerzesem. Az en papirjaim meg csak most vannak a fordito irodaban es meg 1 hetet varnom kell.
Ha barmelyikotoknek van valami hozzaszolasa legyszi ne habozzatok, barmit szivesen olvasok ami kicsi energiat nyujt.

Koszonettel


Best Regards

judithszabo # 2010.07.01. 09:07

Dr. Attika-nak: természetesen Iránban is van többnejűség, mint a muszlim vallású országokban, de férjemnek igazolnia kellett (mint nekem is), hogy nem házas, miellőtt házasságot kötöttünk. Köszönöm észrevételed.

judithszabo # 2010.07.01. 09:05

Köszönöm segítő válaszaitokat és támogatásotok.
Nem szégyellem, hogy iráni :), egy nagyon csodálatos ember.
Nemsokára leforíttatom és hitelessíttetem a papírjainkat, s családegyesítés címén szeretnénk elindítani az ügyünket. Nekem is mondták már, hogy valószínűleg ránk fog állni NBH vagy egyéb nemzetvédelmi szerv, de tegyék.. Nincs félnivalónk, és házasságunk szerelmi s nem érdek alapon köttetett. Állást is fog kapni egy neves itthoni nyelviskolánál, tehát amikor beadjuk a kérelmet, csatoljuk hozzá az iskola szándéknyilatkozatát. Én csak remélni merem, hogy tényleg 'egyszerű' lesz.

Köszönöm még egyszer! Üdv, Judit