Üdv mindenkinek!
Kérdéseim lennének a tárgyban nevezett témával kapcsolatban.
Tegnap vásároltam hirtelenfelindulásból egy méregdrága telefont, a hirdetést interneten láttam, felhívtam a megadott számot, egyeztettünk, stb. stb.
Az aggodalmaim:
- Bár minden tartozékát (némelyik bontatlan) megkaptam a telefonnal, de nem volt hozzá sem garancia levél, sem egyéb, a vásárlást igazoló dokumentum.
a, Hogy bizonyosodhatok meg arról, hogy a tel. nem lopott, esetleg tehereautóról lepottyant darab, annélkül, hogy kár érne (értsd: a telefonra vagy az árára szükségem van...)
b, Ugyan nem nézem ki vkiből, akinek ekkora autója van, de mi a garancia arra, h. később (ha az illető a jogos tulaj, ami valószínű), nem jelenti be, h. a telefont ellopták Tőle? Semmiféle adás-vételi, egy tanúm van mindössze...
- Mivel függő telefonról van szó és persze miért is a kedvenc szolgáltatómtól függene, tehetek e ez ellen valamit?
a, Úgy sejtem nem legális dolog a telefon szoftverét módosítani, de mi a helyzet a szoftver cseréjével? Természetesen semmi haszonszerzés v. ilyesmi, mindössze használni szeretném.
b, Az előző tulaj, gondolom aláírt valamit a szolgáltatójával, de ebből mi az ami rám vonatkozik? Feltételezem semmi, de egy kis üldözési mánia sosem árt.
Köszönet előre is!