Kártérítés - de hogyan? - Közlekedési baleset utáni kártérítés menete


rodex # 2003.02.05. 22:11

Két Lotti írta - 2003.02.5 17:43
Ha nem akarod a családot perelni, akkor kit akarsz?  
no igen.. azt remeltem, lehet kozvetlenul a biztositohoz is fordulni (de ahogy te mondtad: gyalogos kotelezo felelossegbiztositas:) nincs) /cascom se/
nem hiszem, hogy a ket szep szememert vagy barmiert is adnanak nekem penzt a no eletbiztositasabol (plane, hogy ahogy ismerem oket, mar el is koltottek)

nem marad mas hatra, mint meggondolni, hogy erdemes-e perelni.
gondolom ilyenkor egy nagyobb oszeget erdemes karteriteskent kerni, mint a valodi, egyreszt azert, hogy valszeg kevesebbet itelnek meg, masreszt meg a jovobeli ugyvedi koltsegeket is beleszamitom. nem?

nagyon morbid az is, hogy en meg ezek utan, h naluk meghalt a no, meg be is perelem oket?csak mert az az ugyved, aki eddig intezkedett azt mondta, hogy O ebben nem hajlando reszt venni, mert szerinte ez egy nagyon csunya visszacsapas.
(azt persze nem mondta, hogy O sem ker egy fityinget sem tolem, mert nem en voltam a hibas, es szegeny no ....:/)
ilyenkor mindig tovabbgondolom, hogy akar en is ott maradhattam volna, vagy ne adj isten a baratnom.. azt nem biztosd, hogy megemesztettem volna valaha is.
kosz
Tamas

Két Lotti # 2003.02.05. 16:43

Ha nem akarod a családot perelni, akkor kit akarsz?  Kétlem, hogy volt a balesetért felelős nőnek gyalogos kötelező biztosítása (bocs, lehet, hogy ez morbid volt), de egyébként kinek és milyen biztosítóján lehet a káresetet számon kérni?

Neked a köteleződön nem.  Ha volt esetleg casco-d, akkor azon igen, de gondolom, hogy ezt már megpróbáltad.

Egy ajánlatom még lehet: ha volt a nőnek életbiztosítása, ami után a családtagok pénzt vettek fel, akkor méltányos lehet, hogy ezt az összeget ők megosszák veled.  Persze csak akkor, ha belemennek, egyébként csak peres úton...


Ügyvéd - Társasági szakjogász

rodex # 2003.02.05. 15:06

Hello,
a hozzaertobbek segitseget szeretnem kerni a kov. esetben:
mult tavasszal a baratnommel motoroztam, amikor is elenk lepett 1 kocsi mogul egy ittas+gyogyszerezett holgy. kikerulni nem tudtuk, mi az arokban landoltunk, a holgy az eses kovetkezteben, mivel be volt kabulva, beverte a fejet, es meghalt. :(
a baratnomnek 6 het gipsz, nekem 8 napon belul gyogyulo agyrazkodasom volt.
a rendorsegi nyomozast lezartak, mivel a no fektavon belul lepett elenk, de a hozzatartozoi ezt nem hagytak annyiban, fellebbeztek. a kovetkezo vizsgalat utan ismet lezartak az ugyet, immaron jogerosen. Nem en voltam a hibas, a not nem lehet felelossegre vonni, mert elhunyt.
a baleset utan ugyvedet fogadtunk, (nyilvan az ugyvedi koltseget tetezte, h a fellebezes utan is dolgoznia kellett), a motor javittatasa sem 2 Ft volt.

a rendorsegi papiron azt irtak, polgari peres uton rendezhetjuk a karteritesi igenyeinket.
A kerdesem az, hogy ilyen esetben mit tudok tenni? Nem akarom a csaladot beperelni, mert tiszteletben tartom, h oket talan nagyobb veszteseg erte, de a biztositonal nem akarok otthagyni tobb 100E Ftot.
Nem kivanom a nagy hercehurcat sem, mert elegge megviselt minket is az eset, de a jogi lehetosegimmel elnek, ha lehet.

elore is koszonom:
Tamas