Engedely nelkul epitkezett a szomszedom

Karma # 2003.05.02. 22:16

>Kerdeseim:
>- kihez kell fodulni?

Elo'ször a szomszédodhoz kellene fordulni.

>- milyen szankciokat von ez maga utan (lebontatjak, penzbirsag)zartkeri ovezetben?

Nem juthatsz a menyországba! :-)

Félretéve a tréfát, mindenképpen beszéld meg elo'ször vele a problémádat. Mellesleg nem értem, hogy miért zavar ha picivel nagyobb lesz a háza. Rontja a kilátást? Ha igen, akkor komoly kártérítési pert lehet a nyakába varrni, de -mint azt korábban már említettem- ebben az esetben sem várnak majd tárt karokkal a menyországba. :-)

Üdv: Karma

kukac # 2003.04.26. 10:41

A szomszed nemregiben egy falabakon allo 'tetot' epitett a roskadozo haza kore. Ez sokkal magasabb, mint az eredeti volt.  
Szerintem tuti, hogy nem tetonek szanja, mivel, ha egy tisztesseges emberrol beszelunk, akkor ha az  eso valakihez beesik, akkor a hazarol lekapja a cserepeket es ujrarakja. A colopok raadasul kb. 1-1 m-rel tavolabb alnak a hazhoz. Mivel a  tetonagysaga nem passzol es mivel tul hiper-super egy ilyen viskohoz, ezert feltelezem, hogy a labak kore teglafalat kivan huzni es lebontja a belso roskadozo hazat. Igy gondolja, hogy senki nem veszi eszre, hogy nagyobb lett a haz alapterulete. Ismerven oket - 100%, hogy nem kertek a munkalathoz engedelyt.

Kerdeseim:

• kihez kell fodulni?
  • lehet-e ANONIMAN a bejelentest megtenni?
  • milyen szankciokat von ez maga utan (lebontatjak, penzbirsag)zartkeri ovezetben?
  • mikor erdemes a bejelentest megtenni, amikor meg nem epitette meg a falat, vagy mar most, amikor 'csak artatalan tetonek' tunik az egesz.

Sajnos az Onkormanyzatok nem tul kemenykezuek. Altalaban par ezer Ft befizetese utan engedelyezik a fennallast - ezert eri meg jobban nem becsuletesnek lenni.

Ha valaki tud tanacsot adni, akkor szivesen olvasnam a valaszt.

Elore is koszonom!!!!

kukac