önkormányzat +bérlö


galiba # 2003.08.05. 22:50

Érdekelne, melyik kerület önkormányzatáról van szó.


galiba

Süsü # 2003.05.28. 19:07

Üdv Mindenki.
Jogászok véleményére lennék kíváncsi, vajon kinek van igaza.1997-ben kaptam egy önkormányzati bérlakást, melyet saját eröböl teljesen felújítottam, (minden új még a vakolat is) ill. épí-tési engedély alapján bövítettem másfélszobásra. A házról évek óta folyt a vita, hogy hasznosítja az önkormányzat, mivel bár lakóházként van nyilvántartva, nagy része iroda-helységekböl áll.  Öt idös ember lakott benne mielött ideköltöztem (a többi iroda), akit az Önkormányzat megfélemlített, hogy vagy  megegyeznek és elköltöznek, vagy bírósági per lesz. Fillérekért elmentek. Kezdetben velem is próbálkoztak, de mivel nevet-séges volt a felajánlás nem tudtunk megegyezni.(Nem rajtam múlott!!) 2000-ben már csak ketten voltunk az épület-ben, amikor az önkormányzat építési engedélyt kért a házra, amiben a mi lakásunkat is átalakítják. Mivel maga a tervrajz is tele volt hibákkal meg-fellebeztük, Föv.közighiv. jóváhagyta, bíróság pedig szintén elutasított mivel nincs közünk a dolgokhoz, mert az ép.hat. elsö; pontja, hogy nincs építkezés+rendeltetés módosítás amíg a lakó ott lakik. Mondanom sem kell hiá-ba a jogerös ítélet, mert az önk. maga-san nagy ívbe...   Jogtalan építkezés, rendeltetésmódosítás is megtörtént már. Ezerszer fordultunk mindenkihez, az ítéletet hozó bíróhoz, aki elkül-dött az elsöfokó ép.hat-ot meghozó szomszéd önk.-hoz mert nem illetékes, a rendörséghez, aki függve az Önk.tól nem tesz semmit, Közighiv-hoz aki szintén nem tesz semmit.
Most megint kaptam egy ép.határozatot ugyanattól az ügyintézötöl a szomszéd kerületböl, hogy megadja az ép. enge-délyt a fszt-i két lakásra és az utca frontra, vagyis a mi lakásunkra.
Kérdésem:érdemes-e megtámadni 20 000ft-ért, vagy felesleges, hiszen az elsö pont megint ua.,nincs építkezés, amig a lakó el nem költözik. Ha megfelle-bezem mit érek vele, ha az Önk. jogta-lanul ugyis építkezik. Ha nem teszem meg, elmulasztok valamit? Ha jóváha-gyom erre való hivatkozással felmond-hatnak nekem? Úgy tudom arra való hi-vatkozással nem mondhatják fel a bér-leti viszonyt, mert ök egy másik bérlö részére összeakarják vonni a teljes fszt-i részt. Egy biztos, nehéz mege-gyezni egy olyan önkormányzattal, aki nem tartja be a bir.ítéletet, a törvé-nyeket, és leginkább csak az elüldö-zésre játszik. Kérem segítsetek! Minden ötletnek és hozzászólásnak örülnék. Köszönet.


Süsü