Végrehajtás visszavonása

Lili01 # 2003.07.14. 13:46

Kedves Érdekeltek!

Tájékoztatom Önöket, hogy az APEH-nél működik a megszűnt adózók osztálya. Én is fizettem megszűnt Bt. kültagjaként.
Bár bankcsoporti holdingot is létre hoztam már, ezért egy kicsit otthon vagyok a cégjogban és az adójogban, de inkább fizettem.

Üdvözlettel:

Lili

fakos írta - 2003.07.14 8:50
Te még olcsón megúsztad. Én 200 eFt-os bírságokat kaptam az APEH-töl a be nem nyújtott bevallások miatt, ráadásul úgy, hogy négy éve nem is müködik a Bt-m, amelyet megbüntetek, és cak a nullás bavallásokat kellett volna beadni.

Lili

fakos # 2003.07.14. 06:50

Te még olcsón megúsztad. Én 200 eFt-os bírságokat kaptam az APEH-töl a be nem nyújtott bevallások miatt, ráadásul úgy, hogy négy éve nem is müködik a Bt-m, amelyet megbüntetek, és cak a nullás bavallásokat kellett volna beadni.

fakos

old-guy # 2003.07.12. 18:40

Gyorsan keress egy profi könyvelô-adótanácsadót!

üldözött # 2003.07.12. 12:41

... 2002 októberben kezdödött a cégemmel. Irásban kérvényeztem a társ. adó mérséklését (T.V. levélben). Választ nem kaptam. December 20.-án volt egy áfa visszaigénylésem, amit az apeh társ.adó befizetésnek átminösitett. 2003 januárban ismét kérvényt nyujtottam be, amit az indoklással elfogadtak. Ennek ellenére 2003.04.17.-én végrehajtottak a számlán társ. adó elöleget a kérelemtöl függetlenül a 2001-es adóalap alapján (2002-ben a tizede volt a 2001-es alapnak). 2003.06.02.-én ismét végrehajtottak negyedéves társ. adót és 150eHUF bírságot a 'be nem nyujtott' áfa bevallások miatt. 07.10.-én ismét 100eHUF bírságról jött határozat, hogy 'nem adtam be' a társ. adó bevallást. És mindez annak ellenére, hogy az apeh felé dokumentálom a másodpéldányokkal az idöben leadott bevallásokat és egyébként is társ. adó túlfizetésben van a cég. A 2002 októberi levélre a végrehajtási osztály elöadója közölte, hogy a tértivevényes levélt nem tekintik dokumentumnak, jöhetett akár üres boríték is. Ez a debreceni apeh. Nyilván várható a köv. negyedéves társ. adóelöleg inkasszója. A gond az, hogy fogytán a cég pénze. Mi lesz a következménye? Mit lehet itt tenni?

Lili01 # 2003.07.01. 15:47

Kedves Hékás!

A végrehajtót javaslom a megegyezésbe belevonni, mert addig a bírósági végrehajtási eljárás nem szűnik meg. a végrehajtó a végrehajtási eljárás megszűntetése esetén is jogosult költésgeinek és készkiadásainak megtérítését kérni és azt meg is kell fizetni. Minél hamarabb megszűnteti fizetéssel a végrehajtási eljrást annél kisebbek a végrehajtási kölségek.

Üdvözlettel:

Lili
hékás írta - 2003.06.30 19:37
A következőben kérem a gyors információt: van egy nagy összegű végrehajtás folyamatban ellenünk, aminek a jutalék része is 200.000 Ft felett van. A kérdés az, hogyha sikerülne megegyezni a végrehajtást kérővel, és idő előtt egy összegben megkapja a részét, ha visszavonja a végrehajtást, milyen költségeket kell fizetni? Jobban járunk-e, ha a végrehajtás megkezdése után visszavonjuk a kérelmet, és a végrehajtót megkerülve járunk el, vagy a végrehajtói költségeket, jutalékot stb.-t ugyanúgy meg kell fizetni a visszavonás után is?

Lili

hékás # 2003.06.30. 17:37

A következőben kérem a gyors információt: van egy nagy összegű végrehajtás folyamatban ellenünk, aminek a jutalék része is 200.000 Ft felett van. A kérdés az, hogyha sikerülne megegyezni a végrehajtást kérővel, és idő előtt egy összegben megkapja a részét, ha visszavonja a végrehajtást, milyen költségeket kell fizetni? Jobban járunk-e, ha a végrehajtás megkezdése után visszavonjuk a kérelmet, és a végrehajtót megkerülve járunk el, vagy a végrehajtói költségeket, jutalékot stb.-t ugyanúgy meg kell fizetni a visszavonás után is?