Ma elítéltek

herceg # 2007.10.23. 09:41

A szabálysértési határozattal szemben előterjesztett kifogást elbíráló bírósági végzés ellen tudomásom szerint nincs helye fellebbezésnek!

Kovács_Béla_Sándor # 2007.10.06. 11:22

Legfeljebb a bíróság ellen. De ez aligha az az ügy.

II. Ferenc # 2007.10.06. 08:21

Nem tudom kié volt. A tipusát sem tudom. Nem vagyok motorszakértő sajnos.
A bíró ellen indíthatok kártérítési eljárást?

Royal # 2007.10.05. 23:53

"Úgy gondolom, hogy a motor tulajdonjogát valamilyen módon igazolni kell. Kié volt a motor? Nyilvántartásba vétel, biztosítás stb. - ez smafu?”"

Ha 50ccm alatti motorról van szó, akkor segédmotorkerékpár ami nincs nyilvántartásba véve...

Kovács_Béla_Sándor # 2007.10.05. 21:52

De. Csak abban nem határoznak meg szabálysértési tényállást. Hanem az általam hivatkozott jogszabályhely utal vissza rá.

II. Ferenc # 2007.10.05. 17:49

Amit én irtam már nem élő?

Kovács_Béla_Sándor # 2007.10.05. 07:39

Pontosabban a 218/1999. Korm. r. 20. § (1) a).
Bíróságra meg úgy kerülhetett, hogy kifogást nyújtottál be hatóság marasztaló határozata ellen. Ha belül vagy a határidőn, akkor fellebezhetsz.

II. Ferenc # 2007.10.05. 07:16

Országos Tűzvédelmi Szabályzat 35/1996 (XII:29.) BM rendelet, 1. sz. melléklet 7.par. (1) bek
Szerintem nem ez a probléma, hanem az, hogy kivülálló vagyok, nem én követtem el a szabálysértést.

II. Ferenc # 2007.10.05. 07:12

Tegnap este még felhívtam az ügyvédemet, (aki korábban egy 4,5M-s lakásügyemben segített) és udvariasan elutasított, 'nincs ideje most ezzel foglalkozni, de később majd visszahív'. A lényeg az, hogy szégyenlem az ügyet még az ügyvédem előtt is.
Számomra az ügy tisztázása elvi kérdés, sosem voltam elmarasztalva sem szabálysértés miatt, sem egyéb dolgok miatt. Erkölcsi kár ért, mindamellett, hogy munkámból kiesett idő is jelentős volt. Utána fogok járni milyen úton tudok elégtételt venni.

ksstomi # 2007.10.05. 07:11

hozzászólás törölve

II. Ferenc # 2007.10.05. 06:55

Korábban volt kint a tűzvédelmi hatóság. Először a Frankel Leó u.-i szabálysértési hatósággal leveleztem 2-3 alkalommal eredménytelenül (Enying Katalinnal talán). Majd miután ez eredménytelenül zárult, került át az ügy a II. III. ker-i bírósághoz (Kovács József bíróhoz). Minden esetben elmondtam és leírtam papiron a már említett tényeket. Erre minden esetben csodálkozva álltam az 'eredmény' előtt. A tegnapi tárgyaláson pedig egyszerüen elítéltek. Nincs semmiféle bizonyíték, dehát nem is lehet. Két nem a házban lakó tanú alapján. Tényleg abszurd.

Kovács_Béla_Sándor # 2007.10.05. 06:34

Írd már be a pontos megnevezését ennek a szabálysértésnek, légy szíves. A jogszabályhelyet kérni sem merem. (Pedig a határozatban annak is benne kell lennie.)

ksstomi # 2007.10.05. 06:34

hozzászólás törölve

ksstomi # 2007.10.05. 06:33

hozzászólás törölve

ksstomi # 2007.10.05. 06:27

hozzászólás törölve

II. Ferenc # 2007.10.05. 06:26

A közös képviselő elmondása szerint korábban tűzvédelmi hatóságnál jelentette ezt be. Kezdetben azt mondta, hogy az az én tulajdonom és ez így maradt meg a 'köztudatzban'. (nem az én motorom, nem azonosítható motor, a kk nem lakik a házban) :)
Az 'abszurd' kifejezés jelen esetben a bíróság, bírói döntés hibáját jelenti.

escoriad # 2007.10.05. 06:25

Üdv minden "fórumtársnak"

Valami itt nekem ebben az ügyben nem tiszta?

Az első kérdésem hasonlít "kbs" kérdésére, így azt mégegyszer nem írnám le. A többi viszont:

Úgy gondolom, hogy a motor tulajdonjogát valamilyen módon igazolni kell. Kié volt a motor? Nyilvántartásba vétel, biztosítás stb. - ez smafu?

Miért nem lehet "ott" tárolni? Volt rá valamilyen tiltó rendelkezés? Ha nem akkor miért nem?

Szabálysértési eljárásról beszélünk, annak van egy menete - azzal mi van? Tanu, szakértő stb. semmi nem volt? Ki folytatta le? Hogyan? Az érdekeltet meg sem hallgatják?

És még sorolhatnám, így tehát az mondom, hogy nekem itt valami nem tiszta. Most vagy II. Ferenc kamuzik és nem írja le pontosan az egészet (az elejéről), vagy ennyire ...... (inkább nem írom le mert becsületsértésért beperelnek) az aki az elmarasztaló határozatot hozta?

Továbbmegyek. Érdekelne az ügy teljes egészében - és azt hiszem többeket is. Mivel ennyi erővel holnaptól kihelyezet egy motor a lépcsőházba, veszek két tanut, hogy az az "utálatos" szomszédomé, megfőzöm a közös képviselőt, bepereljük a szomszédot és nyert ügyem van.

Arról nem is beszélve, hogy ha egyszer egy ilyet a közös képviselő megcsinált, megcsinálhatja mégegyszer.

Itt valami nincs tisztába:):)

II. Ferenc # 2007.10.05. 06:18

A motor már nincs a lépcsőházban.

Kovács_Béla_Sándor # 2007.10.05. 06:17

Audiatur et altera pars.

Milyen szabálysértési tényállást valósít meg egy motor lépcsőházi tárolása, hogy bíróságnak kell eljárni benne?

[Enyhe fakeszak lengi be a fórumot.]

ksstomi # 2007.10.05. 05:52

hozzászólás törölve

nyusz66 # 2007.10.05. 04:56

Még jobb: Mond meg, hogy nem fizetsz, árverezzék el a motort! Akkor aztán nem piszkálhatnak később sem, hogy jogtalanul adtad el a a motort.

elve # 2007.10.05. 04:14

Hm, add el a motort és fizesd ki abból.
Kíváncsi leszek, ha előkerül a gazda, s beperel, akkor mit mond majd a téged elitélő bíró.

II. Ferenc # 2007.10.04. 22:59

Köszönöm a választ. A motor nem az enyém volt és nem is én raktam a lépcsőházba. Arról kellene tanúkat hoznom, hogy én nem tároltam a lépcsőházban motort?
A történet pikantériája, hogy az ügyben ellenem meghallgatott mindkét tanú egyben közös képviselő is. Akik ráadásul nem is laknak a házban! (kk-vel nem vagyok jóban).
Ennek ellenére elítéltek! :)

monalisa1 # 2007.10.04. 22:24

Az itélet kézhezvételétől számított 15 napon belül bizonyára fellebbezésnek lesz helye, bár a másodfokú eljárások 80%-a változtatás nélkül helyben hagyja az első fokon hozott rendelkezést.

Az a baj hogy te nem tudsz tanúkat állítani a kk. hamis tanúival szemben.

Nézd, végül is 10 ezer forint nem a világ (...), és mível csupán szabálysértési eljárás volt, ha befizeted a csekket, a dologból később hátrányod nem származhat.

II. Ferenc # 2007.10.04. 21:54

Tisztelt Olvasóközönség!

Ma a II. és III. kerületi bíróság elítélt amiatt mert motort tároltam a lépcsőházban. A probléma az, hogy nincs motorkerékpárom és nem én tároltam ott a motort, ráadásul nem tudom kicsoda. A történet úgy kezdődött, hogy társasházunkban egy motort tároltak rendszám és azonosító nélkül. Ezt a közös képviselő bejelentette a szabálysértési hatóságnak, és persze azt is bejelentette, hogy a motorkerékpár az enyém (nem vagyok jóban a KK-vel). Két tanút halgattak meg az ügyben a ház két közös képviselőjét.
Egyszerüen mindvégig értetlenül álltam a dolgok előtt, mivel azt sem tudtam miről van szó, sosem volt szabálysértésem. Persze senki nem tudta bizonyítani, hogy én tároltam ott a motort és az ellenkezőjét sem.
Ez esetben mi a teendő, ki kell fizetnem a büntetést, amit nem követtem el? Nem nagy összeg 10.000Ft, de elvi kérdésnek tartom az ügyet. Hibázott a bíró? Fel kell őt jelentenem? Vagy a bíróságot? Mi ilyen esetben a teenő? Segítséget köszönöm előre is.