Kutyatenyésztés

hector # 2007.10.16. 06:12

Sziasztok Fórumozók!

A következő furcsa témában kérem a segítségeteket: Államilag engedélyezett, elismert kutyatenyésztő szeretnék lenni.
A helyzet a következő: van nekünk (Magyarországnak) egy Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete MEOE, ők azok, akik kapcsolatban állnak az európa szintű FCI-vel, tudni kell, hogy külföldi kiállításra csak FCI pecséttel ellátott származási lapot fogadnak el, vagyis csak azzal nevezhetsz. Tény: a FCI a MEOE mellé állt...
Viszont van nekünk egy Magyar Ebtenyésztő Szervezetek Szövetsége MESZSZ nevű szervezetünk, akit ugyan az FCI nem támogat, de a magyar állam őket bízta meg a kutyatenyésztéssel. Vagyis: csak ők adhatnak államilag elismert törzskönyvet, ők adhatnak ki tenyésztői engedélyt...
Nem lenne semmi problémám, ha regisztráltathatnám a kutyáimat a MESZSZ-nél, erre meg is kapnám a tenyésztői engedélyt, és lenne a kutyáimnak is államilag elismert törzskönyve is, és lenne nekik a MEOE-tól egy államilag nem elismert származási lapja.
Igen ám, de a mESSZ azt mondja, hogy nem lehet egyszerre kettő, mert a MEOE származási lapot nekik be kell vonni.
Kérdem én, ha ez a szervezet azt állítja, hogy a MEOE egy hobby szervezet, és úgysem ér semmit a papírja, akkor van e jogalapja arra, hogy kötelezzen engem, hogy a továbbiakban ne használjam azt a semmit nem érő származási lapot (mellesleg a MESZSZ a származási lap alapján készíti a törzskönyvet, hiszen nincs semmilyen nyilvántartásuk, kb úgy, ahogy a személyi igazolványt az anyakönyvi kivonatról. De az anyakönyvi kivinatot nem veszik el, és enm tiltják meg, hogy a továbbiakban használjam)ami államilag nem elismert viszont FCI szinten igen, és én szeretnék európa szerte kutyát kiálltani.
Azt is előszeretettel hangoztatják a MESZSZ-nél, hogy nem kizáró ok a tagságból, hogy bármi más hobby szervezetnek a tagja vagyok, nyugodtan lehetek náluk is és a MEOE-nál is tag. Innentől fogva nem értem, hogy a kutyáimra ugyan ez miért ne vonatkozna. Végül is a kettős állampolgárság is létezik.
Lényeg, hogy szeretném törvényesen engedéllyel tenyészteni a kutyáimat, de ha úgy járok el, ahogy a MESZSZ mondja, és ők bevonják a származási lapjaimat sehol európában nem tudom kiállítani a kutyáimat, vagyis én, aki szeretném legálisan csinálni óriási hátrányba kerülök azokkal szemben, akik pl:szaporítanak...
Kérdésem, amire Töletek várok választ, és remélem tudtok nekem segíteni, van-e a MESZSZ-nek joga ahhoz, hogy bevonja a MEOE álltal kiadott származási lapot, és kötelezzen arra, hogy soha többé ne használjam???

Segítségeteket előre is köszönöm a Német Dogok nevében is!