gyes után járó szabadság

satnya # 2003.07.27. 19:23

Pedagógus vagyok. 2000. szeptember 28.-án született a kisfiam.2001. március 14.-ig szülési szabadságon voltam. 2001. március 15.-től fizetés nélküli szabadságot kértem a gyed időtartamára. 2002. szeptember 28.-ig tartott a gyed, ezután gyesen voltam. Most 2003. augusztusától szeretnék visszaállni a munkába, más munkahelyen. Előző munkahelyem szabadságmegváltás címen pénzben kivánja kifizetni az ezekre az időkre járó szabadságot. Azt szeretném megtudni mennyi szabadság jár nekem!?

satnya

the big cat # 2003.07.28. 07:33

A fizetés nélküli szabadságok időszakára, így a gyes idejére sem jár fizetett szabadság. A többi időszakra jár a rendes szabadság, lóplusz a gyermek után járó pótszabadság, ha azt házastársa nem vette igénybe. Tört évre tört arányosan kevesebb szabadság jár.

satnya # 2003.07.28. 13:14

the big cat írta - 2003.07.28 9:33
A fizetés nélküli szabadságok időszakára, így a gyes idejére sem jár fizetett szabadság. A többi időszakra jár a rendes szabadság, lóplusz a gyermek után járó pótszabadság, ha azt házastársa nem vette igénybe. Tört évre tört arányosan kevesebb szabadság jár.”A Munka Torvénykonyvében úgy szerepel, hogy a szülési szabadság idejére és a fizetés nélküli szabadság első évére jár. A munkahelyem szerint, mivel 2OOO-ben a szülés évében, az arra az évre járó szabadságomat akkor kivettem, ezért csak a fizetés nélküli szabadság első évére jár. Te járatos vagy ezekben a jogi dolgokban?

satnya

the big cat # 2003.07.28. 14:56

Hát azt hittem járatos vagyok, de szerencsére rávilágítottál, hogy nem.

Neked van igazad a fizetés nélküli szabadság első évére is jár.

Nyilván amit kivettél az már nem járhat. Ha valóban kivetted.