köszi xita,de szerintem már nem érnék azzal semmit!utánna néztem a neten és akik az állítólagos megbízást aláírták azok közül az egyik már megkapta a 21,9millió Ft végkielégitését,akkor miért van a meghatalmazáson a neve?Ráadásul az ellenöröknek úgy kellene felszállniuk a jármüre,hogy rajtuk van a karszalag és a kitüzö és ezt egyáltalán nem teszik meg úgyhogy folyamatosan szabályt szegnek!Amúgysem tudom hogy akarják behajtani albérletbe lakok az anyukám le van százalékolva úgyhogy én vagyok a családfentartó!Az egyik barátnömnek is irt ez a Sebestyén,a barátnöm felhívta és közölte vele,hogy nem kapott a BKV-tól semmi felszólítást úgyhogy addig nem fizet amig az állítólagos felszólítást nem látta erre az ügyvéd közölte vele,akkor találkoznak a bíróságon és azóta se történt semmi!
BKV bliccelés büntetés
van kezelt márciusi jegyem, ha érdekel, milyen dátumra kell? Utánanézek, ha megirod.
Ja és jelenleg a rendörségre kell rohangálnom,mert egy buszsóför odacsukta a lábam és elindult közben
Én ma ismételten kaptam ettöl a Kováts Sebestyéntöl egy jogi eljárást megelözö levelet ami ezúttal nem ajánlva jött!Március áprilisba lettem megbüntetve,de márciusba volt jegyem csak nem engedték kezelni,na most ami furcsa,hogy ezekröl a büntetésekröl a BKV nem küldött felszólítást nekem egyböl ettöl az ügyvédtöl jött a csekken az ö bankszámlaszáma van!A mai levélbe azt írta,hogy a keltezéstöl számított 10munkanapon belül az ügyet ö lezárja és ezután a megbízó a követelését bírósági uton érvényesitheti!A BKV és közte létrejött meghatalmazás szerüség amit küldött egy az egybe egy fénymásolat még az aláírások is,márpedig annak eredetinek kellene lenniük tudtommal!!Azt sem értem hogy ami most 2009-ben történt azt hogy hogy egyböl a behajtó ügyvédnek adja át a BKV!Szerintetek mit csináljak??Elörre is köszi a segitséget!Attól félek,ha nem fizetem ki akkor megtalálják a bankszámlámat,mert amit megadtam címet azon per pillanat nem tartozkodik senki!
A lányomnak ugyanilyet küldtek, irj a takacsi61@gmail.com ra, segithetek
Köszi, hogy segítettek!! Egész délután ezen járt az agyam és csak azt a hülye levelet olvastam! Jah és az egyik időpont ráadásul 2008-as? Azért eléggé gusztustalan h ekkora fizetések és végkielégítesek mellett ennyi pénzt kérnek! Nandy köszi az infot! Még 1 kérdés.. Ebből nem lehet bírósági ügy ugye?
Amit nem vitatsz, arra kérj részletfizetést.
Ami nem jogos, azt ne ismerd el, kérd meg őket, hogy bizonyítsák be a követelés jogosságát. Valószínűleg nem fogják, fenyegetőznek majd, hogy bírósághoz fordulnak. Jó hír, hogy ott is nekik kell bizonyítaniuk.
Kicsi Julie
A kérdés: van-e érvényes bérleted abból az időszakból, ami időpontot az ügyvédi iroda irt a levelében?
Sziasztok!
Ma kaptam egy levelet egy ügyvédtől, amiben felszólítottak, hogy fizessek ki 73000ft-ot a Bkv-nak! Ahogy olvastam nem vagyok egyedül ezzel a problémával.. Ideji büntetéseket kell kifezetnem! Egyszer tényleg elkaptak, hogy blicceltem de a másik kettőnél tuti visszaéltek az adataimmal( erről már olvastom, hogy mi a teendő ilyenkor). Tanuló vagyok és a tanulmányaimat diákhitelből fizetem és a szüleimnek sincs arra keret, hogy ennyi pénzt befizessünk. Nagyon megijedtem ettől a levéltől és félek h következményei lesznek a dolognak ha nem fizetek. Várjam meg még elévül a dolog? Légyszi írjatok!! Kétségbeestem nagyon :(
Azért városi legenda, mert gyakorlatilag bizonyíthatatlan - ahogy írtad is.
Elhiszem, hogy megesik néha, sőt, én is kaptam már kamu büntetést.
nandy
Azért ez az adatok cserélgetése kicsit több mint városi legenda sajnos!Az, hogy ezt még nem bizonyította a bíróság előtt senki és valszeg nem is fogja még nem azt jelenti, hogy ezt csak kitalálta valaki, mert nem volt jobb dolga.
Tisztelt fórumozók. nekem olyan problémám van, hogy 2007.novemberében megbüntettek a METRO-n. tavaly nyáron kaptam állítólag egy 10ezres csekket, amit nem tudtam kézhez venni. most 10.én kaptam Kováts Sebestyén úrtól egy levelet, melyben tájékoztat, hogy fizessek be 20!!! ezer forintot, különben bíróságra adják az ügyet.
NOS: nemrég beszéltem egy jogásszal, aki azt mondta hogy ne foglalkozzak a levéllel, nem tudnak mit csinálni, meg amúgy is elévült.
amikor elkaptak, nem írtam alá semmit, hogy elismerném a szabálysértést. mit tegyek? fizessek vagy ne? ha bíróságra adják mire számíthatok? légyszives válaszoljatok
amúgy az egész abból indult ki hogy az egyik pesti suli, legyen X, nem ad a 18 éven aluliaknak hologrammot az igazolványokra. kértem a sulitól erről egy igazolást, melyet bevittem a BKV-nak. amire ők azt mondták hogy biztosan én hamisítottam... szánalmasak.
Szóval, mit tegyek? segítsetek!
Tisztelt fórumozók. nekem olyan problémám van, hogy 2007.novemberében megbüntettek a METRO-n. tavaly nyáron kaptam állítólag egy 10ezres csekket, amit nem tudtam kézhez venni. most 10.én kaptam Kováts Sebestyén úrtól egy levelet, melyben tájékoztat, hogy fizessek be 20!!! ezer forintot, különben bíróságra adják az ügyet.
NOS: nemrég beszéltem egy jogásszal, aki azt mondta hogy ne foglalkozzak a levéllel, nem tudnak mit csinálni, meg amúgy is elévült.
amikor elkaptak, nem írtam alá semmit, hogy elismerném a szabálysértést. mit tegyek? fizessek vagy ne? ha bíróságra adják mire számíthatok? légyszives válaszoljatok
amúgy az egész abból indult ki hogy az egyik pesti suli, legyen X, nem ad a 18 éven aluliaknak hologrammot az igazolványokra. kértem a sulitól erről egy igazolást, melyet bevittem a BKV-nak. amire ők azt mondták hogy biztosan én hamisítottam... szánalmasak.
Szóval, mit tegyek? segítsetek!
Értem. És mi a teendő ilyen esetben?
Hogyne létezne...
Sőt, a városi legenda szerint az ellenőrök egymás között cserélgetik is a címeket.
VAgy valamelyik ismerősöd mondta be az adataidat.
A lényeg az, hogy per esetén nekik kell bizonyítaniuk.
Sziasztok!
A mai napon kaptam levelet Kovács Sebestyén úrtól, ami 24000 Ft befizetésére szólít fel. A probléma az, hogy engem legutoljára 2008-ban büntettek meg, amit az év augusztusában be is fizettem. Ráadásul azóta el is költöztem, tehát ha megbüntettek volna idén, akkor a levélnek az új lakcímre kellett volna érkeznie. De a régi lakcímemre jött. Létezik olyan, hogy hamisítanak régi adatokból egy büntetést?
Ez attól is függ mennyire ritka a neved és egyéb diákigazolványon lévő adataidat jól rögzítették-e. Egy sima Molnár, Kis stb. egy nagyobb fővárosi többezres felsőoktatási intézményben is nehezebben azonosítható be, főleg a BKV kérésére.
/Ebből is láthatod a blicceléshez a fővárosban is, már többeknél profi szinten kifejlesztett, megfelelő habitus, testalkat és fellépés kell...ha ezekkel nem rendelkezel, ilyen problémákba fogsz mindig ütközni ha bérlet vagy jegy nélkül folytatod tovább!/
helló. több mint fél éve elkapott egy ellenőr, és nem volt nálam bérlet. Elkérte a diákigazolványomat, de azon a régi címem volt. Nem szóltam neki, gondoltam így megúszom. MOst küldözgetik a régi címre a felszóllításokat, és már egy ügyvéd is írt. Segítséget kérnék, hogy most mi lenne a legjobb döntés. Meg tudnak találni az új címemen? A választ előre is köszönöm.
Szia kymy! Az ellenőr jogszerűtlenül járt el, amikor elvette az adókártyádat. Ha tényleg van bérleted, akkor 8 napon belül bemutathatod az Akácfa utcában, ha azon túl próbálkozol már pótdíjat kell fizetned. 8 napon belül 3.000 Ft-al megúszod a feledékenységedet. Amúgy nyílvám az adókártyád számát írta fel és a kártyán szereplő adataidat. Aláírnod pedig nem kötelező a jegyzőkönyvet, beki érdekében pedig nem áll aláhamisítani. Számíthatsz 30 napon belül egy bkv-s fizetési felszólításra.
Amúgy felveheti adókártyából is az adataidat az ellenőr, ha azt mutatsz neki. Ugyan nem fényképes igazolvány, de ők nem hatósági személyek, abból vehetnek fel adatot amit kapnak, akár az ellenőrződből vagy az egyetemi indexedből is rögzíthetik az adataidat, ha közreműködsz velük. A pótdíjazás megtörténtét a az adataid és egy igazolványod számának a rögzítése jelenti, nem az, hogy aláírod-e a jegyzőkönyvet vagy sem. Máskor szállj le a járműről és várd meg a következőt. :D
Szia Tami76!
Én azt tanácsolnám neked mindenképp írj az Ügyvédi irodának, ha nem emlékszel arra, hogy megbüntettek volna. 2008 előtt az ellenőröknek még érdekükben állt pótdíjakat kreálni. Elképzelhető, hogy visszaélt valaki az adataiddal. Kérd ki a jegyzőkönyveket és néz át valamennyit, ha olyat találsz, ami nem a tiéd, akkor tégy feljelentést a rendőrségen ismeretlen tettes ellen. Kapsz rendőrségi jegyzőkönyvet majd egy határozatot a nyomozás eredményéről. Akármi legyen is az eredmény az ügyvédi iroda lezárja az ügyedet és talán azzal a BKV is. Ha meg a te pótdíjtartozásod lenne a bkv-s jegyzőkönyvek alapján, akkor fizesd ki. Ha ingyen utaztál és még el is kaptak, akkor meg is érdemled!!
Jogszerű volt-e az eljárás vagy sem... A lényeg az, hogy valóban nem volt érvényes jegy/bérlet... Illene befizetni a pótdíjat.
Jó napot kívánok!
Segítséget szeretnék kérni!
tegnap a villamoson megbüntettek, nem volt nálam a bérletem, illetve sem a személyigazolványom, sem a lakcím kártyám, semmim, egy másik pénztárcámban felejtettem őket. A nálam lévő pénztárcám a kezemben volt, kerestem a bérletem (ekkor ugrott be hogy hiába), és igazolványt kért tőlem a nem kis méretű ellenőr, hogy a büntetésről a csekket kiállítsa. Mondtam neki, hogy nincs, erre ő egyesével az összes kártyámat kivetette velem a tárcámból, a névjegyektől kezdve a burger kinges kártyámon át mindet mutattam, hogy ez nem az, ez, sem ez,sem. erre ő meglátta az adókártyámat és kivette a kezemből. Ez alapján írta fel az adataimat. Jogszerűen járt e el az ellenőr, tudom, hogy neki nem vagyok köteles semmi iratomat oda adni, de akkor épp nem láttam a dühtől. Másrészt az adókártyámat is el lehet kérni? (jelen esetben venni). Illetve nem láttam mit írt fel a papírjára, az adószámomat? vagy a nevemet? És mi van a abban az esetben, ha én nem írtam alá a papírt,amit nem is láttam, miaz. Előfordulhat, hogy aláírás hiányába, ők helyettem alászignózzák?
Kérem mihamarabb segítsenek, nem bánnám, ha nem kellene feleslegesen pénzt kidobni az ablakon.
Előre is köszönöm a segítségüket!
Jó napot kívánok!
Segítséget szeretnék kérni!
tegnap a villamoson megbüntettek, nem volt nálam a bérletem, illetve sem a személyigazolványom, sem a lakcím kártyám, semmim, egy másik pénztárcámban felejtettem őket. A nálam lévő pénztárcám a kezemben volt, kerestem a bérletem (ekkor ugrott be hogy hiába), és igazolványt kért tőlem a nem kis méretű ellenőr, hogy a büntetésről a csekket kiállítsa. Mondtam neki, hogy nincs, erre ő egyesével az összes kártyámat kivetette velem a tárcámból, a névjegyektől kezdve a burger kinges kártyámon át mindet mutattam, hogy ez nem az, ez, sem ez,sem. erre ő meglátta az adókártyámat és kivette a kezemből. Ez alapján írta fel az adataimat. Jogszerűen járt e el az ellenőr, tudom, hogy neki nem vagyok köteles semmi iratomat oda adni, de akkor épp nem láttam a dühtől. Másrészt az adókártyámat is el lehet kérni? (jelen esetben venni). Illetve nem láttam mit írt fel a papírjára, az adószámomat? vagy a nevemet? És mi van a abban az esetben, ha én nem írtam alá a papírt,amit nem is láttam, miaz. Előfordulhat, hogy aláírás hiányába, ők helyettem alászignózzák?
Kérem mihamarabb segítsenek, nem bánnám, ha nem kellene feleslegesen pénzt kidobni az ablakon.
Előre is köszönöm a segítségüket!
Csak annyit fűznék hozzá a bkv-s irományokhoz (lehet hogy sokadik ként), hogy villamosra és buszra tényleg 1 év az elévülés, ha nem tudják bizonyítani, hogy kaptál felszólítást. Metrora több. Utána lett nézve, ki lett próbálva. Utána még fenyegettek mindennel, de már féléve se egy levél, se egy fax...
T. fórumozók!
Jogosan büntet meg engem a BKV, mert elfelejtettem lyukasztani. Nincsen mentségem, habár annyira ideges voltam, hogy folymatosan a táblát kell néznem mert életemben másodszor utaztam azon a vonalon, és nem tudtam hol kell leszállni.
Álruhás ellenőrök szálltak fel, amúgy én nem láttam az igazolványukat. Az egyik höly odalépett hozzám, mivel én szentül megvoltam győződve, hogy lyukasztottam (nem blicceltem még ezidáig) meglepetésként ért, hogy a tizestömböm ami a kezemben volt, nem volt kilyukasztva (ergo feledékeny voltam), ezután következett a megaláztatás: sértegetések, fenyegetések, és a lenézés. Sértegetett azzal, hogy én szándékosan nem lyukasztottam (kikérem magamnak), fenyegetés (rendőr ami 60.000 forintomba fog kerülni), és a lenézés mivel nem adtam át sz.ig-mat. A büntetés jogos az eljárás kritikán aluli.
Szóval, úgy gondoltam, hogyha büntet elfogadom, felajánlottam a diákigazolványomat bemutatásra (tudom hiba, de nem akartam nagyobb balhét). A jegyzőkönyv aláírására nem került sor, azt sem tudom, hogy valójában felvette e az adataimat a hölgy. Nem tudtam aláírni a jegyzőkönyvet, mert le kellett szállnom időközben. A hölgy nem volt hajlandó leszállni velem és hagyta, hogy leszálljak (csekk nélkül).
Azt szeretném kérdezni, hogy ilyenkor mi a teendő. Nem szeretnék kapni 12 ezer forintnál nagyobb csekket…
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02