Ja és még kiküldtek még egy büntetésröl felszólítást most elsőnek
BKV bliccelés büntetés
Jó napot!
Egy olyan problémám lenne hogy tavaly kiküldtek egy büntetést akkor be is fizettem.Most a mai napon kiküldtek egy "utolsó felszólítást" pedig ez a legelső felszólítás amit kaptam.Hogy tudom bizónyitani hogy már befizettem? Esetleg ilyenkor mi a teendő?
Köszönöm websas,
Ezt tettem én is :) de nem igazán szeretném azért, hogy bíróságra fusson az ügy.
Nézd !
Én ráírnám "szerényen fogó" tollal azt a számot aztán menjenek bírósághoz kinek mi mennyire látható az relatív. (egyébként teljesen hülyék: egyetemista fiamat meg akarták büntetni volt bérlete, diák igazolványa, de kellett volna még egy igazolvány amit a volán állít ki arról, hogy van diák igazolványa)
Ez nem vicc!(sajnos)
websas
Sziasztok,
Én kb. másfél hónapja utaztam érvényes bérlettel egy Volán járaton (igaz ez nem teljesen ide passzol a BKV-s cím miatt,de lényegét tekintve igen). Az ellenőr azt kifogásolta, hogy nem látszik az igazolványszám (a nevem olvasható volt), odaadtam a személyimet is a könnyebb beazonosítás miatt. Ennek ellenére kiállította a jegyzőkönyvet, igazolványszám hiányra hivatkozva, amit persze én nem írtam alá. Egy hónap elteltével jött a fizetési felszólítás és a csekk pótdíjról, természetesen már a kamatokkal együtt. Jogszerű így a követelés, hogy nem írtam alá a jegyzőkönyvet? ill. érdemes reagálni a felszólító levélre? Várom válaszotokat S.O.S
Sziasztok.
Nos engem megint felhívtak és mostmár kicsit durvábban közöltem velük hogy hagyjanak békén nem ismerem el a tartozásomat és hogy nem teszek feljelentést a rendőrségen. Erre a hölgy kicsit agresszívan közölte hogy akkor perelnek. Mondom tegyék. Kíváncsi vagyok mi mi lesz belőle hisz az "állítólagos" blicceléseim 2003-200- ben történtek. A hölgy szerint ne reménykedjek mert 5 év az elévülési idő és hogy ugy is fizetnem kell majd.
Hát kB idáig fajultak a dolgok.
Ha jön a bíróságtól levél akkor arra válaszolok hogy nem ismerem el mert már túl vagyunk az egy éves elévülési időn.
Nos további szép napot mindenkinek és Ügyvédmentes időszakot
Krisztián
Tisztelt egyjogász úr.
Én abba a hibába estem, hogy nem tájékozódtam időben és az ügyvégi iroda felszólítására, elfogadtam a részletfizetési lehetőséget.
Most, hogy értesültem arról, hogy a követelésük jogossága 1 éven túl elévül, rájöttem, hogy nem is lett volna kötelességem foglalkozni az üggyel.
Viszont a válaszlevelet átfaxoltam, amin elismerem a tartozást és több hónapot be is fizettem.
Ha a továbbiakban ezt nem teszem, akkor lehet-e ebből probléma vagy hivatkozhatok arra, hogy ők követtek el velem szemben jogsértést és a fennálló hátralékot nem áll módomban rendezni?
Kedves Beugró!
Ha a cím se stimmel, nagy valószínűséggel soha nem fog hallani róluk legalábbis ezzel az esettel kapcsolatosan, mert a BKV nem nyomozó hatóság. Ha viszont a neve stimmel, és elég ritka ahhoz, hogy beazonosítsák, esetleges korábbi büntetés alapján rájöhetnek. Üdv:
dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu
Hátha már 1-2 adat helyes akkor megtalálhatnak.
Rosszabb esetben megtalálnak mást a Te "okosságod" miatt. Gratulálok...
laikus hozzászóló
Tami, semmit ne csinálj, ha tényleg jön a bíróságtól bármi is (valószínűleg fizetési meghagyás) határidőben adj be egy ellentmondást, amiben csak arra hivatkozz, hogy a jogszabály szerint a követelés elévült.
szevasztok
az lenne a kérdésem mivel jár ha az ellenő hibásan jegyezte föl eggyes adataim és én erre nem hívtam fel a figyelmét??? (ha eggyáltalán ez jár e valamivel ja és a cím se stimmel) Kérlek írjatok Kössz előre is:))
Ez egy Vicc!
Engem 400ezerrel fenyegetett kovács sebestyén úr. irtam levelet hogy nem ismerem el és (2003-2007-es tartozások) és különben is elévült. Erre visszaírt hogy oké, lezárja az ügyet, csak a metrós nem évült el és azt fizessem be. Azt befizettem.
Erre ma megint jön egy levél hogy a megbízója! nem fogadja el az érveléseimet és fizessek be 80ezret (amiből már egyébként is befitzettem 30ezret) mert a bíróságra megy az ügy.
Ez nem normális!!!!
Elévült követelésekkel hogy mehet bíróságra???
Mit csináljak??
"Mi módon tudom bizonyítani, hogy a felsorolt időpontokban NEM ellenőrizték fiam bérletét, tehát nem bírságolhatták meg?"
Ártatlanság vélelme:
nekik kell bizonyítaniuk.
Üdvözlök mindenkit.
Olvasom a fórumon, hogy a közlekedési pótdíjazási ügyek 1 év alatt évülnek el. Erre ma kapott a fiam egy ügyvédi irodától egy felszólítást (és csekket), hogy 2004.05.28 és 2007.07.07 között különböző időpontokban 10 büntetését fizesse meg 136000 Ft értékben.
Természetesen a büntetések valótlanok, utoljára 2005 folyamán bírságolták meg, amit be is fizetett. A többi időpont hazugság.
Elképzelhető-e, hogy egy ügyvéd nem ismeri a vonatkozó jogszabályokat, és olyan fizetési meghagyást küld ki, ami 1981-es rendelet szerint 4 éve elévült?
Elképzelhető-e, hogy egy ügyvéd nem ismeri az üzleti jogot, és olyan meghatalmazás fénymásolt megküldésével próbálja a követelés jogszerűségét alátámasztani, amely nincs cégszerűen aláírva: Azaz csak a BKV két vezetőjének olvashatatlan aláírása szerepel a meghatalmazáson, az ügyvédi irodáé nem, valamint nem szerepel a cégszerű aláíráshoz elengedhetetlen cégfejléces pecsét?
(BKV részéről szereplő aláírások hitelességének megállapítására nincs módom).
Mi módon tudom bizonyítani, hogy a felsorolt időpontokban NEM ellenőrizték fiam bérletét, tehát nem bírságolhatták meg?
A dolog lényegéből fakadóan én - érzésem szerint - ezt nem tudom bizonyítani, a BKV ellenben könnyedén tud hamis bizonylatokat készíteni (igaz ez kimeríti az okirat hamisítás bűntényének a tényállását).
Amennyiben ez bebizonyosodik, tehetek-e csalásért büntető feljelentést az ügyvédi iroda tulajdonosa és/vagy a Budapesti Közlekedési Vállalat ellen, külön megerősítve erkölcsi kárért indított kártérítési perrel?
Sebestyén ügyvéd úr is tanult ebből a fórumból, mert a meghagyáson 3 db metrós büntetés is szerepel, amelynek elévülése - ugye - 5 év. (Az más kérdés, hogy ezek sem igazak).
Én a saját tapasztalomból szűrtem le,hogy nem szabad reagálni.Az első levélre gondosan válaszoltam és külkdtek 2 részletre szóló befizetést,amire nem reagáltam,mert az is sok lett volna.
Aztán szünet.
A következő másik dátumra szólt,arra nem reagáltam semmit,mire ők sem.A tény ,ha nem veszem át aláírva ,nem is jött meg...
Üdvözlök mindenkit.
Nekem így 2 hónap után hajlandóak voltak kiküldeni a jegyzőkönyveket. Ezután 3 hétig semmi sem volt. Megnéztem pár adat hiányos. Igaz nem is arra jártam akkoriban suliba de ez is mindegy. Az aláírásom is más. Összehasonlítottam egy kb akkoriban aláírt dokumentummal és kevés egyezés van. Erre azt mondták hogy tegyek feljelentést és írásszakértői véleményt küldjem el nekik.
Jah hozzáteszem 2003-as büntikről van szó.
A legjobbakat mindenkinek.
Tisztelt Hozzáértők !
Múlt év elején kaptam egy büntetést több mint 300.000 Ft-ról Dr. Kováts Sebestyéntől. Bementen a BKV-hoz, hogy mélltányosságot kérjek, de azt mondták, hogy már továbbadták az ügyvédi irodának, ekkor irtam egy levelet, hogy mutassa meg, hogy tényleg jogos-e a büntetés. Pár hét múlva kaptam egy csomagot, amiben a büntetésekről szoló bizonyítékok szerepeltek, de a "legfrissebb" is már több mint 3 éves volt. Ezután irtam mégegy levelet, hogy nem vagyok hajlandó kifizetni az egész büntetést, mert egyszer sem kaptam felszólítást a büntetésekről. Erre az volt a válasz, hogy csökkenteni nem áll módjukban a büntetést, csak részletfizetési lehetőséget biztosítanak. Erres mégegyszer elpostáztam az előző levem, mintha nem kaptam volna semmi választ az ügyvédi irodából (az leveleiket sima postai uton kaptam meg). Azóta nem kaptam semmi választ, ez lassan egy éve történt már.
Csak egy büntetés volt metrón, a többi villamoson és buszon történt, azok biztosan elévültek már.
Maguk szerint felkeressem az irodát, hogy a mertos büntetést hajlandó vagyok kifizetni a többit viszont nem ?
Illetve ha felkeresem az irodát, akkor kényszerithetnek rá, hogy a többit is kifizessem, mivel a levelezésemmel frissitettem a jogviszonyt ?
Segítségüket előrre is köszönöm.
Tisztelt Egyjogász úr!
Köszönöm a választ,ezek szerint,hogy ha már aláirtam a részletfizetési papirt tul sok mindent nem tehetek...
Várok..vagy lesz birósági tárgyalás,vagy nem,ha lesz akkor maximum annyit tehetek ,hogy hivatkozok az elévülésre...
Reméljük a legjobbakat:)
Még egyszer köszönöm.
Van esély rá, hogy bíróságra kerül az ügyed!
Arra kell nagyon figyelni, hogy ha levél jön a bíróságtól, azt át kell venni.
Általában fizetési meghagyást küldenek, a kézhez vételtől számított 15 naptári napon belül ellent kell mondani.
Ami azt jelenti, hogy leírod: egyrészt nem ismered el a követelés jogosságát, mert nem blicceltél (innentől a BKV-nak kell bizonyítania, hogy mégis), másrészt hivatkozni kell az elévülésre (mert azt a Bíróság nem vizsgálja automatikusan).
köszönöm a válaszokat!
Egyébként biróságon persze, hogy próbálkozik a bkv, illetve a megbizott ügyvédi iroda.
A párommal szemben is fordult már biróságra, de ott a bkv pert vesztett...
Én arra gondoltam, hogy most, augusztus óta mióta a fórumot nézegetem, még itt senki nem jelezte, hogy azóta a Sebestyén ügyvéd úr biróságon érvényesitett volna bármit is..
iwi
A tv-ben erről beszámoltak. Volt akinek a házát elárverezték.
szia Totok!
itt a fórumon még senki nem jelentkezett, hogy az ügyvédi iroda birósághoz fordult volna.
Iwi
Sziasztok!
Nekem csak annyi kérdésem lenne, hogy tud-e valaki arról, hogy az ilyen ügyvédi irodáknak sikerült-e bírósági úton érvényesíteni a követelést?
Az alábbiak szerint ezekből a követelésekből lehet, hogy már több elévült 2008. decemberében, elévült követelés esetében pedig az elévülést már nem lehet megszakítani pl. a követelés elismerésével.
Kérdés, mi van pontosan abban a "részletfizetési papírban", tekintve, hogy a BKV-sok is tudnak arról, hogy hónapok óta nagy a felzúdulás az elévült követelések érvényesítése miatt, lehet, hogy ez úgy van megfogalmazva, hogy új jogalapot teremt a követelés érvényesítésére.
Sajnos későún néztél be ide, ha előbb teszed, tudhattad volna, hogy tértivevény nélkül érkező levélre semmit nem reagálni, aláírni meg aztán végképp semmit.
Mutasd meg azt a papírt, amit aláírtál egy ügyvédnek, a BKV-s biztos nem fogja neked azt mondani, hogy az aláírt papírjuk nem ér semmit.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02