BKV bliccelés büntetés

donteknos # 2008.11.22. 08:41

Engem tegnap kapott el a bkvés volt tanuló bérletem csakhát a diákonnomatrica:Dés a diákról kitöltötte az adatomat csak hát azon nincsen az anyám elánykori neve na de mind1:)aztán kitöltött azt oda dugja hogy írjam alá áá mondm azt kihagyom és akkor mondta hogy küldjük a 24ezres büntit:D

Karesz21 # 2008.11.22. 17:50

donteknos...féltéglát kell küldeni a fejedbe nem 24e-s büntit...

laikus hozzászóló

donteknos # 2008.11.22. 18:08

azt mért kéne tégla?

Karesz21 # 2008.11.22. 18:58

mert bliccelsz, utána meg röhögsz magadban mert tudod, hogy kerüld ki a büntetést.
Miért nem volt matricád?nem adtak...ugye.biztos.
Ha jogtalanul használtad a bkv-t fizess.

laikus hozzászóló

Kacsa1111 # 2008.11.22. 19:28

Kedves Karesz21,

ez a fórum nem erről szól...

Kacsa11

luck66 # 2008.11.22. 19:49

donteknos!

hát igazából kérdést sem tettél fel,de ha már idetalálsz egy ilyen jellegű fórumra,akkor legalább az alapvető nyelvtani hibákat kerüld el,bár 1 chat oldalon vagy haveri sms-ben elmegy

Pontos választ talán csak a jogvégzettek adhatnak,de az Ó véleményük is sokszor különbözik!

donteknos # 2008.11.22. 20:27

jajj elnézést hogy írtam neharagudjatok.ti tisztességes művelt állampolgárok vagytok:)

Karesz21 # 2008.11.22. 20:50

Azzal, hogy beírtad mekkora ... vagy, nem tudom mire számítottál, dicséretre?
Tudod ez a fórum azoknak nyújtana segítséget akiktől az ügyvédi iroda jogtalanul akar behajtani pénzt...
Közben sajnos az ilyen ingyenélőknek mint Te ad tippeket.

laikus hozzászóló

donteknos # 2008.11.22. 21:00

hát ha jogtalan akkor nem kell vele foglalkozni enyi.

donteknos # 2008.11.22. 21:03

meg ha már itt tartunk bátyám annak idején gyüjtötte ezeket haverjával együtt és volt vagy 100db és mi lett belöle semmi.vodafonnál is volt 300ezres tartozása kijött a behajtó semmi cucc nincs a nevén és enyi volt azóta semmi.

donteknos # 2008.11.22. 21:05

jah nekem meg ez volt a legelsö csak azért nem volt matrica mert sürgösen kellett a cesh

Kacsa1111 # 2008.11.22. 23:41

Kedves donteknos,

köszönjük, ügyes vagy. leülhetsz.
bár annyira nem lehetsz nagy májer, ha el tudnak kapni...

Kedves Karesz21,

azért nem kell ennyire naívnak lenni:
10ből 9 tanácskérő tényleg bliccelt...

Kacsa11

SzPeti # 2008.11.23. 00:28

Sziasztok, szeretném összegyűjteni az összes hasznos infót a témával kapcsolatban de az alábbi kérdések még nem teljesen tiszták elöttem:

• a 20/1981. (VI. 19.) MT rendelet végülis a metró-s utazásokra is

érvényes vagy sem? Vagy a metró kizárólag vasúti személyszállítás? De ha
nem, akkor a bíróságon lehet e hivatkozni az alkotmányellenességre a
hátrányos megkülönböztetés címén?

• az elévülési idő meghosszabbodása a felszólító levél hivatalos

feladásakor, vagy a kézhezvételtől számít? Ha az ajánlott leveleket valaki pl
1 évig nem veszi át ( sem a hozzátartózója ), akkor ezek a követelések
elévülnek?

• miért baj az, hogyha Kovács Sebestyén által használt pecséten nincs

adószám?

• ha a büntetésen, csekken, jegyzőkönyvön nincs aláírás akkor az onnantól

kezdve nem bizonyít semmit?

köszönöm:
Péter

Dr. Mohos Gábor ügyvéd (törölt felhasználó) # 2008.11.23. 07:02

Ez mind így van, de még egy dolgot jegyezzen meg.
Az elévülés nem érinti a létrejött szerződés érvényességét. Az elévülésre hivatkozni kell, azt nem veszik hivatalból figyelembe.

donteknos # 2008.11.23. 07:20

kár hogy írtam ide:)mert dr.Kacsa1111 ki ha én nem az ország esze oktat mindenkit:D na peaceláá;)

tike79 # 2008.11.23. 14:21

Sziasztok,
a segítségeteket szeretném kérni. Pénteken kaptam dr. Kováts Sebestyén Lászlótól egy levelet, mely szerint ésn 2003.08.018án blicceltem az M3as metrón és fizessem be a 10790 Ft bírságot. Két bökkenő van: nem bliccelek, ekkor én Bicskére jártam dolgozni. Fura, hogy soha nem kaptam felszólító levelet, hogy fizessek. Szerintetek ez átverés lenne? Mit tegyek?
Előre is köszönöm a segítségeteket!

Dr. Mohos Gábor ügyvéd (törölt felhasználó) # 2008.11.23. 15:44

Olvassa el, amit lejjebb már leírtak.

kucza86 # 2008.11.23. 15:49

Sziasztok!

Korábban (11.05, a másik topicban) már kértem tanácsot ez ügyben, de konkrét választ nem kaptam. Szóval K.S.-től ezt választ kaptam:

"Megbízómmal történt egyeztetésre hivatkozva tájékoztatom, hogy a BKV Zrt. Álláspontja szerint az állampolgári jogok országgyűlési biztosa által általánosságban hivatkozott 20/1981. (VI.19.) MT rendelet egy éves elévülési szabálya csak a BKV Zrt. Által autóbusszal, trolibusszal és villamossal végzett személyszállítási tevékenység esetében alkalmazandó.

Ezzel szemben a földalatti vasút, a metró, a fogaskerekű és a HÉV útján végzett személyszállításra - eltérő jogszabályi rendelkezés hiányában - a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény ( a továbbiakban: Ptk.) általános elévülési szabályát kell alkalmazni, amely alapján (Ptk. 324. § (1) bek.) az elévülési idő 5 év.

Az Ön ügyében megállapítható, hogy a BKV Zrt. Pótdíj és késedelmi díj követelése 2005.04.05. napján a 2-es metró vonalán keletkezett, amely esetben - a fentiek értelmében - az elévülés ideje öt év, tehát a követelés elévülése nem merülhet fel."

Azóta olvasgattam itt a fórumot. Váradi Laci, Dr. Mohos Gábor ügyvéd és a többiek hozzászólásait is. Ezek alapján még mindig nem világos számomra, hogy akkor mi is van? Alkotmány tiltja a megkülönböztetést, mégis meg vannak különböztetve a metrósok, hévesek, stb.?

Szerintetek mit válaszoljak az ügyvédi irodának?

Válaszokat köszi előre is! :)

Ámo # 2008.11.23. 16:56

Sziasztok!

Nekem az a véleményem a dologról, hogy akit elkaptak az ellenőrök és elvétve vesz csak jegyet, bérletet annak nagyon nem kéne háborognia és kibújnia a pótdíjfizetés alól. Ugyanis miattatok tart ott a közlekedési társaság ahol, hiszen állami és fővárosi támogatásokból tartja fent magát ill. a bérletpénztárakban eladott bérlet/jegybevételekből! Amikor ti nem vesztek bérletet és "ingyen" utaztok, akkor gondoljatok azokra, akik megvették a bérletüket marha drágán! Azért drágán, mert Ti nem vesztek! A kevesek fizetnek sokat a sokak kevese helyett! Ti inkább itt okoskodtok és kibúvókat kerestek... szépek vagytok!
Pls! Az vegye magára akinek inge!

tike79 # 2008.11.23. 18:47

Köszönöm, átolvastam a fórumot.
Viszont csatlakoznék kucza86-hoz: reagálnom kell a levélre vagy nem? Szóljak az ügyvéd úrnak, hogy hehehe, lejárt az 5 év, nem tudja behajtani rajtam azt a büntetést, amit vitatok, hisz nem jártam akkoriban Budapesten. Köszönöm a választ.

Dr. Mohos Gábor ügyvéd (törölt felhasználó) # 2008.11.24. 07:35

Akkor olvassa el mégegyszer.

kucza86 # 2008.11.24. 08:36

Tisztelt Dr. Mohos Gábor ügyvéd!

Az a bajom, hogy egymásnak ellentmondásos vélemények/állítások vannak itt.
Ön szerint mit válaszoljak a K.S. ügyvédi irodának?

Dr. Mohos Gábor ügyvéd (törölt felhasználó) # 2008.11.24. 08:58

A hatályos jogszabályok szerint nem évült el a követelés.
Amit itt valaki mondott a hivatkozott jogszabályhely alkotmányhoz való viszonyáról, az legfeljebb vélemény, a ténylegesen létrejött jogviszonyokban nem alkalmazható.

kucza86 # 2008.11.24. 09:07

Értem. Nem vagyok jogvégzett ember, bár gondolom ez kiderült már korábban is, így most nem értem azt, hogy az ombudsman "véleménye", miszerint alkotmányellenes ez a "diszkrimináció", hogy másképp kezeli BKV a metrót, mint a felszíni járatokat, az is csak egy vélemény, nem ér vele semmit az ember K.S. ellenében?

kucza86 # 2008.11.24. 09:07

Értem. Nem vagyok jogvégzett ember, bár gondolom ez kiderült már korábban is, így most nem értem azt, hogy az ombudsman "véleménye", miszerint alkotmányellenes ez a "diszkrimináció", hogy másképp kezeli BKV a metrót, mint a felszíni járatokat, az is csak egy vélemény, nem ér vele semmit az ember K.S. ellenében?