BKV bliccelés büntetés

Gabicsek # 2012.06.09. 19:27

Nem levélben kell nyilatkoznia. Idézni fogják gyanúsítottként. Legjobb mindent beismerni, megbánni, sírni (ha még nem volt büntetve) Hátha megússza egy ügyészi megrovással.

hunblake # 2012.06.09. 13:12

Be kell mennie majd a rendőrségre, nyilatkoznia kell levélben, vagy, hogy működik ez? Körülbelül mekkora lehet a büntetés mértéke?

bagameri93 # 2012.06.09. 13:10

Üdv!

Még áprilisban a 2-es villamoson utaztam, jöttek az ellenőrök, kérték a bérletem, nekem volt bérletem, de a matrica nem volt a hátulján, ezért elkérte a személyim, én ostoba pedig oda is adtam, aztán gyorsan eszméltem és vissza akartam szerezni, úgy hogy kirántom az ellenőr kezéből, ez nem sikerült és ráadásul magához hívta a közterületeseket, hogy én rátámadtam(hozzá sem értem), ezért a közterületesek vették át az ügyet és megbüntettek 32ezer forintra, a csekket azóta sem kaptam meg, mivel a lakcímem nincs feltüntetve a bírságon.Ilyenkor mi a teendő?
Egy örök életre tanultam az esetből, igazából nem érdekelne a dolog ha le tudnám zárni a történetet, de nem tudom és attól tartok h pár év múlva megtalálnak és akkor nem 30e lesz a bünti hanem 100e.....
Az infókat előre is köszönöm!

Sherlock # 2012.06.09. 10:10

Pénzbüntetésre, magánokirathamisítás.

hunblake # 2012.06.09. 08:32

Üdvözletem!

Egy barátom -viccen kívül mondom tényleg nem rólam van szó :)- fénymásolni szokta a bérletét. És ma lebukott a Keletinél, felvették az adatait. Mire számíthat? Minek számít ez? Közokirat hamisítás?

Előre is köszönöm a válaszokat!

gerbera317 # 2012.06.05. 22:10

Szerintem jobban jársz, ha befizeted...

ritzlf # 2012.06.05. 17:28

Tisztelt Mindenki!

Egy olyan kérdésem lenne, ha Németországban az autópályán lefényképezték gyorshajtásért egy német barátomat, kijött a büntetési tétel, plussz el akarják venni a jogosítványát.
Ha azt mondaná, hogy nem ő vezetett hanem egy külföldi ismerőse jelen esetben én, hogy ne vegyék el a jogsíát akkor a büntetést és a jogosítvány elvételét is átháríthatják-e rám?

Köszönet a Segítségért

Kérdésem lenne, ha valaki tudna segíteni, azt megköszönném!
Németországban, egy jó barátomat gyorshajtás miatt lefényképezték.Kijött a bírság

Kovács_Béla_Sándor # 2012.06.05. 14:55

Akkor a fizetési meghagyás a bejelentett lakcímről "nem kereste" jelzéssel fog visszaérkezni, jogerős lesz és végrehajtható. A végrehajtó meg majd megkeres. Sőt, különösebb keresés nélkül tudja inkasszálni a számláidat, letiltani a jövedelmedet, foglalni az ingatlanodat, gépjárművedet, repülődet, helikopteredet, vitárlásodat, jachtodat stb.

ius latratus # 2012.06.05. 07:22

"Hol vannak a békávénak aktívan "jobban jársz, ha befizeted" szlogennel bevételt generálók? Hibázott az ellenőr, amikor nem vett fel címet, ilyenkor megy a hallgatás."

Bizony ám! Te vagy a király! Ezért is hallgatunk itt páran, mert ekkora királlyal még nem találkoztunk.

"Az bejelentett lakcímemen ráadásul nem tartózkodik senki, így a levelet sem fogja tudni átvenni senki."

Látod, erről beszélek. Leborulok nagyságod -s persze hatalmas tudásod- előtt. Felség.

trett # 2012.06.05. 06:46

Na, erre most miért nincs válasz? Hol vannak a békávénak aktívan "jobban jársz, ha befizeted" szlogennel bevételt generálók? Hibázott az ellenőr, amikor nem vett fel címet, ilyenkor megy a hallgatás.

trett # 2012.05.30. 10:43

Kaptam csekket, igen, de ha nem fizetem be, nem tudnak hová felszólítást küldeni, mivel címet nem írt fel. Így egy év után elévül a dolog, nem?

wers # 2012.05.30. 10:41

Jobb, ha nem várod a felszólítást. csekket kaptál ugye?

trett # 2012.05.30. 10:33

Címet nem adtam meg, csak a nevemet, születési időt, meg édesanyám nevét írta fel.

Sherlock # 2012.05.30. 10:14

Megbüntetett az ellenőr, felírta az adataimat, de a lakcímkártyát nem kérte el. Így hová fogják kiküldeni a felszólítást, ha nem fizetem be e büntetést? Az bejelentett lakcímemen ráadásul nem tartózkodik senki, így a levelet sem fogja tudni átvenni senki.

Akkor milyen címet adtál meg?

Ez alapján jogos a büntetés?

Az.

Milyen következményei lehetnek, ha nem fizetem be?

Majd befizeted később, mikor már háromszor annyi lesz a költségek és a kamat miatt.

trett # 2012.05.30. 08:36

Üdv,

Megbüntetett az ellenőr, felírta az adataimat, de a lakcímkártyát nem kérte el. Így hová fogják kiküldeni a felszólítást, ha nem fizetem be e büntetést? Az bejelentett lakcímemen ráadásul nem tartózkodik senki, így a levelet sem fogja tudni átvenni senki.

Egyébként azért büntetett meg, mert 1 napja lejárt a hallgatói jodviszonyomat igazoló lap, amit érthetetlen módon nem egész félévre, hanem két hónapra állítanak ki, így kéthavonta be kell menni az irodába, hogy újat állítsanak ki. Ez alapján jogos a büntetés?

Milyen következményei lehetnek, ha nem fizetem be?

Köszönöm a válaszokat!

arni101 # 2012.05.27. 09:33

Több bkv tartozásom is van már, annyi lenne a kérdésem, hogy volt e már BÁRKINÉL VALAHA IS KINT BEHAJTÓK A BKV TARTOZÁSA MIATT??

Sherlock # 2012.05.15. 09:03

A jogsi is megfelel személyazonosításhoz.

From Afar,

egy ilyen talpraesett, okos gyerek akár a matricáért is lemehetett volna a tanulmányishoz(vagy mi van középsuliban). Szerintem pereld be a bkv-t, abból baj nem lehet... :)

willsmith # 2012.05.15. 07:48

Nagyon ritkán utazok BKV-val, ezúttal így kellett tennem, 4-6-os vonal, volt jegyem, de legelöl nem működött a lyukasztó, pont jött az ellenőr, látja, hogy nincs lyukasztva, én közöltem vele, hogy rossz az elől lévő gép.

Pont le kellett szállnom, mondta, hogy hát sajnos ez büntetést von maga után, mivel siettem egy meetingre, nem volt időm még 2-3 megállón keresztül bizonygatni, hogy itt ez a gép és nem működik, nézze meg.

Leszálltunk, jogosítványomat adtam oda, mást nem. Számát és nevem felírta, a kérdésem arra irányul, hogy így, cím nélkül, a jogsi # és a név tudtával vajon kiküldik-e a csekket?

Régen még fiatalként talán 1x voltam büntetve, tehát lehet, hogy ki tudnak keresni a saját rendszerükből, bár jogilag gondolom beleköthető, hogy igazából nincs pontosan dokumentált és a helyszínen "meggyőződött" azonosításuk rólam és a címemről, míg az ő rendszerük nem feltétlenül hiteles, vagy hitelesített egy peres eljárásban, nem?

From Afar # 2012.05.13. 17:42

Üdv mindenkinek!

Egy bkv-val kapcsolatos problémában szeretnék tanácsot kérni:
Múlt hét pénteken (május 11) történt, az Árpád hídi metróállomásnál a bejárati bérletellenőrzéskor. A bkv ellenőrnek felmutattam a diákigazolványomat és a bérletemet, ő erre megállított, és felszólított, hogy írjam be a diákigazolvány számomat a bérletszelvényembe, majd egy tollat adott a kezembe. A felszólításnak eleget is tettem, majd kivette a kezemből a diákigazolványomat, és közölte, hogy ellenőrzi a hitelességét. Hirtelen nem értettem, hogy mit akar csinálni, majd kiderült, hogy az igazolvány hátoldalán lévő matricára kíváncsi. Ez a matrica nem volt meg, (itt belátom, hibáztam, 2010 óta ki sem vettem a tokjából az igazolványomat, mentségemre legyen mondva, hogy végzős diák vagyok és idén kisebb gondom is nagyobb volt annál, hogy mindenféle matricákat gyűjtögessek).
Ekkor közölte velem, hogy bevonja a diákigazolványomat, és hogy majd telefonon jelentkezhetek érte. Ebben a pillanatban elegem lett a dologból, visszakértem a diákigazolványomat, és azt mondtam neki, hogy mégsem szeretnék metróval utazni. Miközben ezt mondtam, az igazolványomért nyúltam, de ő elrántotta előlem, hangoztatva, hogy már átléptem a fehér vonalat, így neki joga van hozzá, hogy elvegye. Majd leguggolt, és írt egy elismervényt.

A papírt megkaptam, ő pedig eltette a diákigazolványomat. Az esetről nem készült jegyzőkönyv, a személyi igazolványomat pedig nem kérte el, így az elismervényre a régi lakcímem került. Az elismervénynek csúfolt sajtpapír tüzetesebb átolvasása után kiderült, hogy nem is ellenőri igazolványszám került rá, hanem vagyonőri. Az elmúlt két napban sok fórumot és honlapot átnéztem, de olyan esettel sehol nem találkoztam, ahol az igazolvány bevonására került volna sor. Lehet, hogy rosszindulatú vagyok, de olvastam és hallottam már sok olyan esetről, ahol az ellenőrök egyszerűen ellopták az elkobzott bérletet, az enyém viszont csak május 12-ig volt érvényes, ezért arra gyanakszom, hogy az ellenőrnek nagyobb "buli" volt az igazolványomat elvenni.

Ezek után a következő kérdéseim lennének:
Joga van-e egy ellenőrnek elkobozni a diákigazolványomat?
Ha nem ellenőr, hanem közterületis vagy vagyonőr volt, akkor van-e egyáltalán joga ellenőrizni a bérletem és a diákigazolványom érvényességét?
Mivel az utazást még nem kezdtem meg, hiszen éppen befelé mentem, nem pedig a metróból kifelé, szabályszerű-e a bérlet vagy igazolvány elkobzása, vagy csak kitilthat az utazásból, mint azokat, akiknek nincs érvényes jegye vagy bérlete?
Elméletileg van lehetőség helyszíni bírság megfizetésére, de ezt az ellenőr nem ajánlotta fel, és csekket sem adott a befizetés összegéről. Jogszerűen járt el?
Az adataim felírásához szükség lett volna a személyi igazolványomra, ha pedig a felmutatását megtagadom, kötelessége lett volna rendőrt hívni, aki igazoltathat. Ez nem történt meg, így az adataim hibásan kerültek fel az elismervényre. Hibát követett el?
Illetve, ha az ellenőr szakszerűtlenül vagy jogszerűtlenül járt el, milyen jogorvoslati lehetőségeim vannak, és milyen fórumon?

Köszönettel:
Távolból

Panka83 # 2012.04.30. 16:58

Sziasztok!

Hétvégén megbüntettek a metrón, én a bérletbemutatást választottam, gondoltam majd szerzek valakitől egyet. Kérdésem az lenne,hogy elég csak a bérletszelvényt bemutatni, vagy igazolványt is kell hozzá?

Panka83 # 2012.04.30. 16:23

Sziasztok!

Hétvégén megbüntettek a metrón, én a bérletbemutatást választottam, gondoltam majd szerzek valakitől. Kérdésem az lenne, hogy csak egy bérletszelvényt kell bemutatni, vagy igazolványt is?

Nelja # 2012.04.17. 19:54

Köszi mindenkinek – magyaros segítség, de segítség volt :p

pazs # 2012.04.17. 09:39

Nelja: mondom, kérni lehet, megadni nem kötelesek.
Nekem is vannak ötleteim, milyen szabályok kellenének, de ha egyszer nem azok vannak, akkor nincs mit tenni.

kadaj01 # 2012.04.17. 09:37

Nelja, ha főiskolás fiad nem képes egy egyszerű diákigazolványt használni, akkor egyszerűen nem érdemli meg, hogy főiskolára járjon. Mellesleg a főiskola nem áprilisban kezdődőt, szóval nem lehet kezdő főiskolás. A büntetést ki kell fizetni.

Nelja # 2012.04.17. 08:52

Mostanában nem hirdetik, de jogos, hogy a fiamnak kellett volna figyelnie ilyesmire. Ennek ellenére a 16 000-et mindenképp igazságtalannak tartom. Már a minimálbérhez viszonyítva is, a diákbérlethez arányaiban mindenképp, de leginkább ilyen esetben, ha a bérletet is megvette, a jogviszonyt is tudja igazolni, csupán tudatlanságból vagy figyelmetlenségből nem volt matricája (ahogy az otthonfelejtett bérletnél, ilyen esetben is kellene lehetőséget biztosítani enyhébb büntetés mellett a pótlásra).