BKV bliccelés büntetés

Hill # 2008.03.21. 19:36

Csak kerek szemekkel ámulok!o.o
Ehhez nem nagyon van mit hozzászólni, tényleg csak annyit tudsz tenni, hogy lóbálod a befizetett csekket és visszapasszolod a labdát, hogy ugyan keressék már meg a pénzed.

Pjotr # 2008.03.22. 08:35

Nem ügyvédbarát dolog, de bemehetsz feljelentést tenni Rádi Úr ellen csalásért...

Blitz # 2008.04.05. 09:19

Üdv mindenkinek!
A kérdésem az, hogyha az ellenőrnek a sajátomhoz hasonló, de más irányítószámú(más ker), illetve a sajátomtól kicsiben eltérő nevet adtam meg, azzal születési év alapján estleg tudnak-e valamit kezdeni, vagy a hasonlóságok alapján utána tudnak-e járni?
Köszi a választ!

Goodwitch # 2008.04.05. 09:49

Remélem igen!!!!

Goodwitch

Blitz # 2008.04.05. 10:12

Kedves Goodwitch!
Egy hozzáértő válaszát várom, nem egy akarnok bkv-bérenc drukkolását...

Sasfioka # 2008.04.06. 11:32

Csak hazánkban, napi szinten többszáz születés van, így ha sem a címed, sem a neved nem stimmel, akkor igen "nehéz" egy "jó" születési dátum alapján megtalálni téged.

Ez persze nem azt jelenti, hogy lehetetlen, hiszen ha adtál meg születési helyet, az már ugye megint erősen redukálja a dolgokat, azonban még ebben az esetben sem "egyértelmű".

Inkább fizesd be azt a párezer forintot, mint ilyenekben bízz!

SF

Blitz # 2008.04.06. 15:29

Köszi a választ!
Fizetési felszólítást egyébként küldenek azután,ha a 12ezret nem fizetem ki?
Előre is kössz a választ!
Blitz

pardonna # 2008.04.08. 12:36

Üdv,

A héten kaptam levelet egy ügyvédtől, ami egy 2007. májusi BKV-s blicelésről. 15eFt-ot kellene befizetnem. Sajnos nem emlékszem már mi volt majd' 1 éve, viszont megtaláltam az akkori érvényes bérletemet. Nyilván be is mutathattam 8 napon belül...

Azt viszont tudom, hogy 2008. januárban tényleg nem volt jegyem, és be is fizettem a büntit. Az akácfában rákérdeztem, hogy nincs-e valami egyéb tartozásom, mert akkor azt is rendezném. Azt mondta a nő, hogy nincs. Ilyenkor mi van? Van esélyem nem megfizetni ezt a pénzt?

Hogyan igazolom, hogy anno befizettem a pótdíjat?

Hill # 2008.04.08. 20:28

pardonna:

Befizetéskor kapsz egy igazolást, azt meg kell őrizni.

pardonna # 2008.04.09. 12:33

Hill, kösszép...de ez minden amivel hozzá tudsz szólni?
Ha meglenne az igazolás, nyilván nem a jogifóumon blogolnék.

A kérdésem az, ha nincs meg az igazolás 1 év után, viszont a bérletem igen, akkor mit tehetek? Mint írtam egy későbbi időpontban is bementem az akácfába és nem akkor sem találtak a rendszerben elmaradást.

Hill # 2008.04.10. 19:31

pardonna:

Az igazolás kiadásával, ők mindent teljesítettek, ha te azt elvesztetted, akkor azt mondanak amit akarnak.A meglévő bérlet önmagában nem elég, mert azt bárkitől elkérhetted, akár egy hasonló fórumon.Megpróbálhatod az akácfában, hogy kikérsz egy új igazolást, de kétlem, hogy megőriznék mivel nem áll érdekükben, de egy próbát mindenképpen megér.Az hogy a bkv nem látja a tartozást azért is lehet, mert átadták az ügyvédi irodának, akik még nem kaptak igazolást.Hírhedten rossz a két fél közti kommunikáció.Felhívhatod az ügyvédi irodát és tájékoztathatod őket, hogy rendezted korábban az akácfában és ellenőrizzék a bkv-nál.

Gabóca21 # 2008.04.19. 12:14

Tisztelt fórumozók! Egy szép napon ügyvédi irodától hívtak fel,hogy a BKV követelését hajtanák be,ha ráérek éppen...2002 december negyedikén a metróban elkaptak,nem volt jegyem.Soha azelőtt és soha utána nem volt ügyem velük.Nos 2008 áprilisban keresgélhetnek ilyen régi dologgal,mert nem rémlik, hogy kaptam volna felszólítást... Ugyanez a helyzet egy parkolási büntetéssel is,ami 2002 júniusi...
Köszönettel

kea4 # 2008.04.19. 22:31

A bkv követelés öt év alatt évült el (ha tényleg nem szólítottak föl ajánlott levélben), a parkolás egy év alatt, de legkésőbb 2007. február 20-i postabélyegzővel fel kellett volna szólítaniuk, majd azóta legalább még egyszer.

Üdvrivalgással:
KEA.

Hill # 2008.04.20. 09:28

Utas sztrájk hétfőn
A Budapesti Utasok Szakszervezeti Szövetségének sztrájk felhívása

A BUSZSZ 2008. április 21-én egész napos sztrájkot hirdet. A sztrájk keretében április 21-én 0:00 órától, 24:00 óráig a Budapesti Utasok Szakszervezetének tagsága (kb. 1.500.000 utazó) tiltakozásul a BKV dolgozóinak pénteki munkabeszüntetése miatt, térítésmentesen veszi igénybe a BKV járatait.

Az utasok a hétfői sztrájk ideje alatt nem használják bérletüket, nem érvényesítik jegyüket és nem tesznek eleget a BKV dolgozói, illetve a BKV megbízásában álló biztonsági cégek munkatársai felszólításának.

A BUSZSZ ezzel a sztrájkkal tiltakozik a BKV dolgozóinak a városi közlekedésben betöltött monopol helyzetével való visszaélése miatt.

A BUSZSZ ismeri és elismeri a BKV nehéz helyzetét, de úgy gondolja a BKV dolgozóinak teljes körű pénteki sztrájkja nem a megfelelő lépés a bajok orvoslására. A pénteki sztrájk nagyobb kárt okoz Budapestnek és az ország gazdaságának mint amennyi hasznot hajt a BKV sztrájkoló dolgozóinak. Így a sztrájk gazdasági szükségszerűségének felvetése mellet, morális kérdések is felvetődnek.

A BUSZSZ a szolidaritás elve és az egyenlő esélyek elve alapján, a hétfői utas sztrájkot egyben a BKV, az utazóközönség felé (a BUSZSZ tagsága) történő erkölcsi kárpótlásnak minősíti, így a sztrájkban résztvevő utazók megbüntetése, vagy hátrányos helyzetbe hozása ellen, minden fórumon tiltakozik.

A BUSZSZ nem kíván visszaélni a BKV dolgozóihoz hasonló monopolhelyzetével, a hétfői sztrájkot egyszeri figyelemfelhívásnak tekinti. Minden olyan esetben azonban amikor a BKV dolgozói ismét sztrájkba lépnek, a BUSZSZ is megismétli saját akcióját.

Budapesti Utasok Szakszervezeti Szövetsége

borsi # 2008.04.20. 18:47

Sziasztok!A férjemet 3. hó 14-eidátummal Kovács Sebestyén Úr 121000. Ft-ra, majd pedig huszonpárezer forintra büntette, síma postai levélben ( az egyik levél olyan címre mennt, ahol a férjem kb 2 éve be sincs jelentve). összesen 11 büntetésről van szó. Felhívtam az irodát, kikértem a büntetésnél aláírt papírokat. A hölgy azt mondta, hogy 2-3 hét és telefonál a papírok miatt, bemehetünk megnézni. Ez egy hónapja volt, azóta semmi. Ilyenkor mi van? Nekem kéne keresni őket? Azt mondták keresnek ők.(Mobilszámot megadtam, hogy mindíg elérjenek)
Ugye minőségbiztosítási okok miatt rögzítik a beszélgetést. Ha ne adj isten beperelnek, ezzel tudunk védekezni, hogy mi kerestük őket... Na meg van hívásrészletezés is a világon.
Miért nem tudják ezeket a leveleket tértivevénnyel küldeni? vagy csak azért így küldik, hogy hátha van valaki aki befizeti?A második levél amit ugye a régi címre kaptunk, az is csak azért jutott le hozzánk, mert történetesen a sógoromék címe. És mi van ha nem?
Nem egyszer fordult elő, hogy a jó magyar posta miatt nem kaptuk meg a nekünk szánt levelet. Ha ezt sem kapom meg, hogyan bizonyítsam?

Segítséget előre is köszönöm!

Dzsémszbond # 2008.04.26. 05:11

A Szojas, Gőgös és Kovács ügyvédi iroda gondozza a főváros közlekedését megbénító társaság ilyenfajta ügyeit.Nekem küldtek fizetési meghagyást én pedig a következőket írtam az ellentmondásba.

"Tekintettel arra, hogy jogosult keresetében nem írta le pontosan, hogy kötelezett,mikor és milyen viszonylaton utazott az utazási feltételeket megszegve, továbbá azt, hogy az intézkedő közfeladatot ellátó személy milyen hitelt érdemlő okirat alapján rögzítette személyi adatait így a követelés jogosságát sem vitatni, sem elismerni nem áll módomban!A jelentős idő eltelte miatt képtelenség visszaemlékezni a szóban forgó eseményre ezért kérem a T.Bíróságot, hogy jogosultat a hiányok pótlására szíveskedjen felszólítani!"

15 000 forintért gondoljátok, hogy nekiláttak keresgélni?
Tessék lerázni békávéékat ezekkel a mondatokkal lenyűgözve és az őrületbe kergetve őket!
Szép napot!
Váradi Laci

Pjotr # 2008.04.26. 07:01

Borsi, ahogy már itt százszor le lett írva, valószínűleg azért sima levelet kaptál, mert nincsenek olyan bizonyítékaik, amikkel hitelt érdemlően tudnák bizonyítani a bliccelést.
Ugyanerre vall, hogy többet nem kerestek.
A sima levél az olyan mintha nem is küldték volna, ha lenne rendesen kitöltött, aláírt jegyzőkönyvük, akkor tértivevényes levelet kaptál volna.

maresz # 2008.05.13. 20:49

Ismét itt !

Azt tettem amit javasoltatok !
Tértisen feladtam levelemet, amiben leírtam mindent és az itt kapott jogi szöveget is beleszőttem a mondatokba !

A végeredmény az lett, hogy telefonon felhívtak és megkérdezték, hogy valóban nem akarom- e befizetni a csekkemet !

Elmondtam, hogy amennyiben ezt érdemben be tudják bízonyítani, úgy befizetem, de egyéb esetben nem !

A végeredmény - idézem: "akkor visszaküldjük a BKV- nak, de valószínű, hogy nem lesz belőle semmi" !

Gondolom ezzel le is zárult az ügy ?!

Az utolsó kérdésem, kell- erről valami papírt kapnom, kérnem- nehogy a következő 5 év eltelte előtt megint kitalálják, hogy mostmár kamatokkal együtt fizessek ?

Lehet- e olyan papírt kérni valahol a BKV- tól, hogy jelenleg semmilyen tartozásom nincs feléjük ?
Ha igen, hol tudom ezt kérni ?

Addig is nagyon köszönöm a jó tanácsokat és a segítséget !!!

Dzsémszbond # 2008.05.15. 19:32

Ma nekem is írt Sebestyén ügyvéd úr...
13 000 Ft / 2005.május...
Azt hiszem ezt figyelmen kívül hagyom!Majd próbálkozik...

szülő # 2008.06.06. 15:29

Néhány kérdésem van :

1. ha a végállomáson ülök buszra , ahol mindegyik automata rossz , nem árulnak jegyet , a sofőr pedig nem tud visszaadni a bankjegyből (pedig kifizetném a jegy árát nála ) , akkor a következő megállónál érkező ellenőr megbüntethet ?
  2. ha a tömött buszra lépve , a hozzám közeli lyukasztó vagy automata rossz , és nem tudok jegyet érvényesíteni , köteles vagyok átverekedni magam az embereken , hogy a másiknál lyukasszam ki a jegyem ? Ilyenkor is büntethet az ellenőr ?

Csak kíváncsi vagyok ...

szülő # 2008.06.08. 06:57

tudja valaki ?

ági1 # 2008.06.19. 16:37

Sziasztok,

Szeretnék segítséget kérni, hátha lenne megoldás a problémámra.
Van egy 17 éves hugom, aki a mai napon hívott fel sírva, hogy kapott egy csekket a Bkv.-tól, hogy fizessen be 20 ezer forintot. Mondtam neki, hogy semmi gond, majd én elintézem. Ugy érzem ez volt a probléma.:(
Felhívtam a Bkv ügyfélszolgálatát, ahol az ügyintéző azt mondta, hogy hagyján ez a 20 ezer forint, de sajnos már egy ügyvédi iroda kezeli a régebbi tartozásait. Nagyon megijedtem és felhívtam az ügyvédi irodát, aholis az ottani ügyintéző utána nézett a dolognak és kiderült, hogy 2004-2007-es időszakra cirka 140.000 forintnyi büntije van a hugomnak. Hozzáteszem soha semmilyen papírt nem kaptunk tőlük, ezt szóvá is tettem, de érdemlegesen nem tudott hozzászólni az ürge. 2004-ben a hugom 14 sem volt. Nem kellett volna Apukámat értesíteniük?
A kérdésem pedig az lenne, hogy ilyenkor mi a helyzet? Lehet-e ebből valamennyit lefaragni? Esetleg méltányossági kérelem, ilyesmi?
Nagyon megköszönném, ha valaki vázolná a lehetőségeket.
Köszi
Ági

ági1 # 2008.06.19. 16:39

Ja és még annyi, hogy alattam, régebbi hozzászólásokat elolvasva az a benyomás ért, hogy ha nem küldenek tértivevényes levelet, akkor nem kell őket komolyan venni. De viszont mivel én betelefonáltam, nem tudom mennyiben változtat ezen a helyzeten. Viszont sem a hugom, sem a szüleim nem érdeklődtek, csak én.
Az is számít?:)

ági1 # 2008.07.01. 05:57

Szia Madrus

Köszi szépen az infót. Eddig nem történt semmi, pedig azt mondták, hogy majd küldenek levelet. Ennek több mint két hete. Kiváncsi leszek. Majd mesélek, hogy hogy állunk.:)

Miss Dyke # 2008.07.01. 21:01

Sziasztok!

A kis történetemet elkeseredve irom:

2008 januárjában a DEák tér metroálomáson kilyuksztottam a jegyemet, de az automata nem is nyomtatta rá az idöt és nem lukazstotta ki jo helyem, igy csak középen egy nagy lyukvolt!

Mikor mentem ellenörizték DEákon de nem volt ellenvetés.. majd feljöttem Nyugatinál..utána egy ellenör belém kötöt-köpni nyelni nem tudtam.. nézte. nézte h nincs dátum rajta és nem érvényes,eltulajdonitotta a bizonyitékot(jegyet).. én mondtam ha az automata hibája.. nem hitt nekem.. igy neki megadtam az adataimat ijedtembe.. tudom nem kellett volna utólag,de a közelbe még rendörök is voltak.. meg siettem mert majdnem lekéstem a vonatom! Szoval mondta hogy fizessek neki 6000 ftot mondom nem tudo
  • > azt mondja vegyek le bankkártyárol !!.. de mondom nekem nincs..(minek neki?-nincs joga)-adott nekem 12 000ft-os csekket-

Az nap mikor az esemény történt kiiratkoztam a sulibol igy még diákom sem volt, hogy bérletem még érvényes legyen.

Nekem nincs munkám sem tanuloi jogviszonyom!

Az ellenör nem volt épp barátságos.. csak a pénz hajtotta h belém kössön!

Utána irtam fellebbezést a Bkv Zrt-nek( bkv csekket is csatoltam), de nem kedvező választ kaptam, mindent megfogalmaztam hivatalosan és pontosan..szerintem nem is olvasták el...Gondoltam egyet és irtam emailt is (felebbezést is csatoltam)nekik akkor azt irták felülvizsgálják az ügyet!

Tegnap meg megkaptam tőlük a választ emailben( 3 hónap után)..hogy megvizsgálták az ügyet és fizessek be 12 000 ftot ,majd kiküldik postán nekem a csekket!

De nem értem fél év után akarják behajtani rajtam!!!!!!

Kérlem, hogy segitsenek mit csináljak ilyen esetben,ha nem akarnak igazat adni?Kihez foruljak?

Ha már letelt a 30 + 6 nap akkor miért nem hagyják az ügyem?

Köszönettel:

Ildikó