zsebibaba22: Aznapi érvényességű bérletnek kell lennie. Tudsz esetleg kérni egyet valakitől a bemutatáshoz?
BKV bliccelés büntetés
Quon: 1 év az elévülési idő, utána joguk van keresni téged és megpróbálni behajtani egy elévült tartozást, de ezzel nem kell foglalkoznod. Bíróságra sem vihetik, mivel elévült ügyet ott nem lehet érvényesíteni.
Sziasztok!
Lenne 1olyan problémám hogy +büntettek 2 nappal ezelött az ellenörök a metroban,nincs érvényesitve a diákom a suli hétföig nem csinálja +.érvényes bérletem van de diák,de mivel nem érvényes igy a diákom ezért a bérlet sem az.Mit csináljak?Van valakinek valami jo ötlete? Ha 17dikén büntettek meg akkor ha esetleg veszek 1 felnöt bérletett akkor annak 17dikei érvényességünek kell lennie vagy lehet mondjuk 11.20-tól is érvényesitve? Elöre is köszönöm a válaszokat!
Sziasztok!
2008-ban 2 alkalommal kaptak el, bkv blicceléssel. Azóta 1 hete kerestek fel engem először telefonon (több alkalomról nem tudok, levelekről sem), egy ügyvédi iroda. Ilyen esetben lehet elévülésre hivatkozni? Ha igen, ezt hogy tegyem?
Válaszotokat előre is köszönöm!
A tértivevényes levelekre: ezek valóban megszakítják az elévülési időt. Ilyenkor újra elindul az egy év. Ha egyszer lejár, akkor viszont nem indulhat újra többé.
Kedves annNus,
Véletlenül se fizess be egy Forintot se a BKV-nak, mivel a 20/1981. (VI. 19.) MT rendelet a közúti személyszállítási szerződésekről 1. § (1) bek. szerint az ilyen követelések elévülési ideje 1 év.
Tisztelt Hozzáértők!
SEgítségeteket szeretném kérni.
A minap kaptunk egy levelet, hogy fizessük ki a 2010 augusztusában keletkezett pótdíjjat.
A levél apukám nevére jött, őt kapták el, viszont Ő ez év elején meghalt.
A kérdésem az lenne, hogy ilyenkor a BKV mit tud csinálni? Kifizetteti velünk mint örökösökkel vagy hagyja a dolgot ennyiben?
Köszi
Zsu
nagyon szépen köszönöm!!!! hasznos infók !!!
Meg kell próbálni elévülésre hivatkozni. Be kell menni az irodába és meg kell nézni, hogy mikoriak a pótdíjazások és hogy van-e tértivevény évente legalább egy alkalommal.
Ha nincs, akkor csak fenyegetnek a perrel, hiszen nincs bizonyítékuk ez elévülést megszakító felszólításról.
Jah még az fontos infó, hogy régebben ugyan ezek miatt a dr. Kovács Sebestyén irodától is jöttek felszólítók. Nem értem miért került át máshova, mivel a bkv oldalán mind a kettővel van a bkv-nak érvényes szerződése.
Sziasztok!
az én esetem is olyan mint Ilcsix-é. nekem 160ezer a büntetés dr. Mihályi Szabolcs László ügyvédi irodától. a legrégebbi 2007-es tartozás, viszont nekem tértivevényes levél jött tőlük. Elég érdekes, mert a levélben az áll ha 8 napon belül nem fizetem akkor beperelnek, de mikor felhívtam őket akkor mondták, hogy persze menjek be, 10000 forintosával is tudom fizetni.
nem tudom mit csináljak. Lehet olyat alkudni velük hogy a felét kifizetem egyben és a másikat meg elengedik? nem tudom mennyire alkuképesek. nekem a legrövidebb megoldás kéne. nem szeretném 2 évig fizetni, viszont egybe nem tudom. Tanácsot kérnék!
Nyugodj meg, biztosan elévült. Az ügyvédi iroda ezért nem küld tértivevényes levelet, csak meg akar ijeszteni, hátha fizetsz.
Nem, nem kaptam, ez biztos. Egy éven belül biztos nem, mert már egy éve meg sem büntettek. A másik, ami nekem furcsa és egyre jobban igazságtalannak érzem: van papírom arról, hogy befizettem a büntetést/bemutattam a bérletem és ezek a befizetett büntetések is szerepelnek a levélben.
A levelet nem a BKV küldte, hanem valamilyen Mihályi Szabolcs ügyvédi iroda.
Ilcsix:
A levelet biztos, hogy a BKV küldte?
Általában az elévült, ezért behajthatatlan követeléseket fillérekért eladják ügyvédnek/jogásznak/behajtó cégeknek, akik megpróbálnak ráijeszteni az adósra, hátha fizet. Ha megijed és fizet=tiszta haszon, ha nem fizet=bukta. Így járt egyik ismerősöm is.
Ha az eltelt idő alatt egyszer sem kaptál tértivevényes elszólítást a követelések miatt akkor valószínű, hogy a metrós pótdíjak kivételével elévülhettek a követelések.
Ha nem veszel át egy tértivevényes levelet, azt akkor is kézbesítettnek tekintik.
Ez a levél most ajánlva jött, én meg jóhiszeműen átvettem. Akkor ezek már soha nem fognak elévülni? Tehát ha 2012-be lépünk is kifizettethetik velem a 2006-os bírságot vagy az már törlődik?
Köszönöm a választ. Amiket írnak szinte mindegyik buszos, talán 2 metrós van benne [ezt nem értem, mert nem járok metróval mivel félek tőle]. Viszont a rendeletben, ami egy éven belül elévül van egy olyan pont, hogy „ (1) Személyszállításnál, valamint autóbusz és személygépkocsi - gépjárművezetővel történő - rendelkezésre bocsátásánál a szerződő felek jogaira, kötelezettségeire, valamint a szerződés teljesítésére a Polgári Törvénykönyv vállalkozásra vonatkozó rendelkezéseit kell alkalmazni, a 4-13. §-ban foglalt kiegészítéssel.” - A BKV nem ez alapján akarja követelni a 2009-es bírságot? Mert ha ott jól kerestem ki az elévülés 5 év [ugyan ezt a levélben nem említik, csak a 10/1981 MT rendeletet].
Viszont fenntartom, hogy ezeknek csak a töredéke lehet valóban az enyém. Arra lehet hivatkozni, hogy diák vagyok, önálló kereset nélkül és ezért nem tudom befizetni vagy ilyen esetben ráterhelik a szüleimre? A lényeg, hogy se így, se úgy nem tudnánk ennyit kifizetni, eddig sosem kaptunk semmilyen levelet a BKV-tól arról, hogy lenne bármilyen tartozásom feléjük.
Egy 1981-es MT rendelet szerint bizonyos személyszállítási szerződésből eredő igények egy év alatt évülnek el. Ez érdekes módon nem terjed ki minden járműre (ha jól emlékszem a Metróra, HÉV-re biztosan nem), ezért az is lényeges, hogy milyen járművön utaztál.
Ha a te esetedre (eseteidre) az egy éves elévülést szabályozó rendelet kiterjed, akkor a BKV 2006-2009 közötti követelései - hacsak pl. az egy év alatt és azóta is évenként nem szólítottak fel igazolható módon a tartozás megfizetésére - elévültek.
Ez azt jelenti, hogy ha önként nem fizetsz, akkor a BKV bírósági úton nem tudja érvényesíteni követelését, ugyanakkor arra joguk van, hogy a követelés megfizetésére felszólítsanak.
Hello!
Kérem egy hozzáértő segítségét! Fontos!
Kaptam a BKV-tól egy büntetés, majdnem 500 000 forintról, amit be kéne fizetnem egy héten belül. A levélben hivatkoznak egy rendeletre, rákerestem, de ez az elévülést egy éven belül határozza meg. Amit nekem küldtek viszont 2006-2009-ból való büntetések. Most akkor mi van? Olvastam, hogy az 5 éves dologra szoktak hivatkozni, de a levélben nem ez áll. Őszinte leszek, szerintem egész életeben nem büntettek meg ennyiszer, mint ami a levélben van.
Remélem valaki hamar válaszol, mert nem szeretném, ha még be is perelnének.
Nem kapsz semmit, de ha valaha ott akarsz letelepedni vagy munkát vállalni benne lehet az aktádban.
Tisztelt Fórum!
Segítséget szeretnék kérni.Magyarorszgon lakom,magyar irataim vannak.Németországban megbüntettek pár napja BKV buszon.A jogosítványom adtam oda,a nevem és a jogosítvány számát írták fel, a cimemet nem.A büntetés 40euro.Ha nem fizetem be az összeget,megkereshetnek Magyarországon,és kiküldhetik a büntetést?Olvastam hogy 70euro feletti büntetéseket küldenek ki külföldre.2-3 éve is megbüntettek Németországban,akkor arról nem jött semmi.Ezeknek összege összevonható,vagy külön-külön számítanak?
Kérem válaszoljanak!Köszönöm!
És mit tud behajtani ha nincs a nevemen semmi?
De a mostani nem ajálva jött.
Igen fizetési meghagyás és muter vette át.
biztos, hogy nem évült el
mivel folyamatosan küldözgetik felszólításokat
így mindig megszakad az elévülés
mi jött a közjegyzőtől?
fizetési meghagyás?
ki vette át?
Sziasztok!Egy kérdésem lenne.Kb 2 éve megbüntettek már azt sem tudom hogy hol de mai napig küldik a felszólitásokat,tegnap kaptam a Tóth B Gábor ügyvédi irodától egy felszólitást hogy 8 napon belül fizessek be 35000 ft-t(bünti,közjegyzői díj stb.)mert ha nem akkor jön a végrehajtó.....mit tegyek? A nevemen nincs semmi.Tud nekem valaki tanácsot adni? Vagy már elévült és ne foglalkozak vele?Ja és a multkor jött egy ajánlott levél a közjegyzői hivataltól amit nem én vettem át. A válaszokat előre is köszönöm!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02