Társasházi Közgyűlés jogköre


makaii84 # 2019.01.22. 12:22

Kedves Fórumozók,

Egy társasházban lakom, 9 lakással.Mindenkinek saját szerződése van a vízművekkel. 2017 decemberében lejárt a vízművek szerződésem, és elkeveredett valahol a levél, amit erre vonatkozóan kaptam (hibás vagyok, ezt tudom!), de ilyenkor nem kapcsolják ki a vizet, vagy küldenek további figyelmeztetést, az történik, hogy automatikusan a társasházhoz számlázzák az én fogyasztásomat is. Az SZMSZ-ben pedig az szerepel, hogy ilyenkor a tulajdonos a közös költség 3x-át kell, hogy fizesse. Közös képviselő nem szólt, én sajnos nem vettem észre néhány hónapig, és mire feleszméltem, már késő volt. Most kaptam meg a levelet a képviselőtől, hogy több, mint 200.000 forintot kell befizetnem a háznak, úgy hogy a vízhasználatom erre az időre maximum 20.000 forint volt (továbbra is mért a mérőm persze csak nem volt hiteles).
A kérdésem arra vonatkozik, hogy az éves közgyűlésnek van-e joga ahhoz, hogy a lakók többségének szavazatával elengedjék, vagy enyhítsék nekem ezt a fizetendő büntetést. Ha a közgyűlés előtt írok egy levelet, leírom a szituációt a lakótársaimnak és megkérem, hogy legyen a közgyűlésen ez egy pont, és előtte elkérem a lakók szavazatát, felhatalmazás formájában, akkor megszavazhatják, hogy ne kelljen ekkora összeget fizetnem egy figyelmetlenség miatt?

Nyilván megállapítható, hogy mennyit használtam, szeretném kifizetni és büntetést is fizetek, de nem érzem arányosnak.

Nagyon köszönöm mindenkinek a tippeket, akár emberi, akár jogi oldalról, hogy mit tennétek a helyemben, vagy mit tehetek jogilag.

üdv, KCSB