Kedves Fórumozók!
A városunkban hangoskodó személyautók miatt kérnék segítséget. Egyre több a házilag átalakított, megbuherált kipufogóval rendelkező személyautó a városban. Rettenetesen zavaró főleg nyáron amikor a nyitott ablak mellett az ember nem tud rendesen pihenni, tévézni és esténként nyugodtan aludni. Én erről a jelenségről – másokkal egyetemben-,közérdekű bejelentés formájában észrevételeket tettem az Országos Rendőr főkapitányságon.
Mondanom sem kell, hogy a levelem különböző szervezeteket megjárva végül eljutott egy illetékes osztályra, ahonnan semmitmondó választ kaptam. Láthatóan nem érintette meg a téma az illetékes hatóságot. Válaszukban pl. olyan kifogással is éltek, hogy nincs műszer a hang mérésére stb. Úgy látszik fülük sincsen. A levelezés anyagát pár soros levél kíséretében megküldtem a város rendőrkapitányának is. Műszerre egyébként nincs szükség, egy EU-s rendelet ismeretére azonban igen, hiszen az tételesen tiltja az indokoltnál nagyobb zajkibocsájtást.
https://eur-lex.europa.eu/…/HU/TXT/PDF/?…
Az ide vonatkozó jogszabály szerint a mozgó jármű zajszintje személyszállító, legfeljebb 9 fős jármű esetében 74 decibel.
Szabadjon megkérdezem, muszáj ezt nekünk elviselni?
Azt, hogy láthatóan műveletlen deviáns alakok fittyet hányva a normális együttélés írott és íratlan szabályainak mások nyugalmát szándékosan zavarják? Van hozzá joguk? És mi kénytelenek vagyunk tűrni ezt a bunkó viselkedést?
A Rendőrségnek láthatóan nincs ezzel dolga. Akkor kinek?