Hangos kipufogó


Fullane # 2020.05.21. 16:53

köszönöm a hozzászólásokat. Rendszámból van sok, mert nem csak engem zavarnak ezek az autósok. Megtesszük a rendőrség felé a bejelentést és remélem megoldódik a probléma.

Traffic # 2020.05.20. 15:32

Pontosítva - többszörösen:

Igaz, de közúti gépjármű ellenőrzés keretében is küldheti kivizsgálásra a rendőr, ha felmerül a gyanúja, hogy nem gyári az a kipufogó.

Így van.

Amit én írtam, az arra vonatkozik, hogy ha a rendőr értesíti a Közlekedési Hatóságot a zajos járműről és berendelik soron kívüli műszakira, majd arra nem jelennek meg, nos, akkor... Nem kivonják a forgalomból, hanem érvénytelenítik a műszakit.

Traffic # 2020.05.20. 15:25

Igaz, de közúti gépjármű ellenőrzés keretében is küldheti kivizsgálásra a rendőr, ha felmerül a gyanúja, hogy nem gyári az a kipufogó.

Úgy biz' és ha a tulaj nem jelenik meg a soron kívüli műszakin, akkor kivonják a vasat a forgalomból.

Megjegyzés:
Találkoztam már olyan zsaruval, akinél volt zajszintmérő és merte is használni.

T. Fullane!

Ha a rendszámo(ka)t megírja a rendőrségnek küldött levelében és kéri az eljárás lefolytatását az ismeretlen járművezetőkkel szemben, akkor majd lép a yard.

nanemaaa # 2020.05.20. 12:06

Igaz, de közúti gépjármű ellenőrzés keretében is küldheti kivizsgálásra a rendőr, ha felmerül a gyanúja, hogy nem gyári az a kipufogó.

gerbera317 # 2020.05.20. 09:11

A műszaki vizsgán az ilyenek elméletileg nem mennek át. Csakhogy a műszaki vizsga idejére szokás a dübörgőket leszerelni.

nanemaaa # 2020.05.20. 06:41

Ez nem közérdekű bejelentés, hanem általános panasz, konkrét esetek, és személyek megnevezése nélkül, amire ugyanolyan általános választ kaptál.
Egyebekben, ha egy autót a műszaki paramétereit meghaladó módon átalakítanak, azt majd a közlekedési hatóság nem fogja levizsgáztatni, így nem engedi forgalomba helyezni.

Egyebekben gondolj arra, mekkora szerencséd van, hogy csak a személyautók zavarnak, és a városotokban nincsenek teherautók, traktorok, sőt motorkerékpárok se. Mert azok hangosabbak. Másokat a szomszéd kakasa, vagy a kutyája szokott zavarni. Vagy a vietnami vendégmunkások.

Fullane # 2020.05.19. 10:37

Kedves Fórumozók!

A városunkban hangoskodó személyautók miatt kérnék segítséget. Egyre több a házilag átalakított, megbuherált kipufogóval rendelkező személyautó a városban. Rettenetesen zavaró főleg nyáron amikor a nyitott ablak mellett az ember nem tud rendesen pihenni, tévézni és esténként nyugodtan aludni. Én erről a jelenségről – másokkal egyetemben-,közérdekű bejelentés formájában észrevételeket tettem az Országos Rendőr főkapitányságon.

Mondanom sem kell, hogy a levelem különböző szervezeteket megjárva végül eljutott egy illetékes osztályra, ahonnan semmitmondó választ kaptam. Láthatóan nem érintette meg a téma az illetékes hatóságot. Válaszukban pl. olyan kifogással is éltek, hogy nincs műszer a hang mérésére stb. Úgy látszik fülük sincsen. A levelezés anyagát pár soros levél kíséretében megküldtem a város rendőrkapitányának is. Műszerre egyébként nincs szükség, egy EU-s rendelet ismeretére azonban igen, hiszen az tételesen tiltja az indokoltnál nagyobb zajkibocsájtást.

https://eur-lex.europa.eu/…/HU/TXT/PDF/?…

Az ide vonatkozó jogszabály szerint a mozgó jármű zajszintje személyszállító, legfeljebb 9 fős jármű esetében 74 decibel.

Szabadjon megkérdezem, muszáj ezt nekünk elviselni?

Azt, hogy láthatóan műveletlen deviáns alakok fittyet hányva a normális együttélés írott és íratlan szabályainak mások nyugalmát szándékosan zavarják? Van hozzá joguk? És mi kénytelenek vagyunk tűrni ezt a bunkó viselkedést?

A Rendőrségnek láthatóan nincs ezzel dolga. Akkor kinek?