Digitális online oktatás


Scipioo # 2021.04.08. 07:26

Köszönöm a hozzá szólásokat!

oligaliga # 2021.04.07. 11:28

A lényeg, hogy a különleges joghelyzetre tekintettel, hoztak-e a digitális oktatással kapcsolatosan a szülőre nézve olyan rendeletet, ami megkönnyíti az otthon maradt szülök helyzetét?

Magyarországon jelenleg nincs ilyen rendelet hatályban.

Scipioo # 2021.04.07. 11:09

A lényeg, hogy a különleges joghelyzetre tekintettel, hoztak-e a digitális oktatással kapcsolatosan a szülőre nézve olyan rendeletet, ami megkönnyíti az otthon maradt szülök helyzetét?

Scipioo # 2021.04.07. 11:06

kellemetlen meglepi nem érhet, hiszen a főnök engedett el- legfeljebb kiírja szabinak. Ez tényleg kellemetlen, elfogy a szabim...

drbjozsef # 2021.04.07. 10:54

jó, akkor hagyjuk. Majd a főnök megmondja.
Csak kellemetlen meglepetés ne érjed, de hát legfeljebb úgy jársz.

Scipioo # 2021.04.07. 09:50

....lényeg, hogy elengedtek szabadságra, de a jogcíme nem tisztázott. Valószínűleg szívességi otthonmaradáson vagyok, mert azt mondta a főnök, hogy beír, mintha ott lennék...Még ő sem tudja, hogy mi lesz a jogcíme. Talán jön a kormánytól egy döntés is...az mszp nagyon ráállt erre a dologra...

drbjozsef # 2021.04.07. 08:24

"elengedtek szabadságra" vs. "milyen jogcímen?"

Szerinted?

Ha nem kérted konkrétan írásban a fizetés nélküli szabadság engedélyezését, akkor fizetett szabadságon vagy. Naná. Min lennél? Szívességi otthontartózkodáson?

Nincsen a "szabinak" semmilyen "jogcíme". A munkahelyen meg nem jelentés esetén maga a "szabadság" a jogcím, hogy miért nem mentél dolgozni (meg még néhány, mondjuk az igazolt távollét, mert orvoshoz mentél, de utólag az is betegszabadság vagy táppénz lesz). Ettől eltérő csak az igazolatlan távollét lehet, de az sem lenne neked nagyon jó...

Scipioo # 2021.04.07. 06:57

Üdv!
Azért azt hozzá tenném, hogy elengedtek szabadságra, hiszen ki vigyázna gyermekemre?!
Engedéllyel vagyok itthon. Kérdés, hogy milyen jogcímen?
Szabadságot fog kiadni? Vagy a különleges helyzetre való tekintettel, jár valami pótszabadság vagy táppénz - ilyesmikre gondolok. A munkáltatóm sem tudta milyen jogcímmel megyek szabira...
Várom a további hozzá szólásokat!
üdv, Scipioo

drbjozsef # 2021.04.06. 13:06

Azért a "nem veszek ki" szabadságot árnyalnám azzal, hogy a te véleményed kevéssé számít a munkáltatónál, kiadja ő azt, hiszen 7 munkanap kivételével az egésszel ő rendelkezik.

Igaz, előre kellene az Mt. szerint jeleznie, de ha valaki nagyon ragaszkodik az Mt.-hez, akkor nemhogy szabadságot nem kap, hanem helyette egy figyelmeztetést, és ha ez után sem megy be dolgozni, akkor simán azonnalival kirúghatják.

Ha kiadja a munkáltató, még azzal a jobb fej.

Scipioo # 2021.04.06. 12:24

Üdv!
Fiammal otthon maradtam a digitális oktatás ideje alatt, két hétre. Nem akartam kivenni szabadságot. Neten nem tudok dolgozni, nem olyan a munkaidőm, nem vonatkozik rám az online office munkarend. Otthon maradhatok simán a bérem hatvan százalékáért, oly módon, hogy nem veszek ki szabadságot? A munkaadó ragaszkodhat a szabadság kiadásáról? Előre is köszönöm a válaszokat!

üdv, Din