bérlakás


Zoltanuss # 2021.10.21. 09:34

Ma délelőtt lökte az egyik r. adón egy „szag értő,” hogy milyen zsarnokok a bérbeadók az albérlőikkel szemben. Konkrétan a kisállattartást csócsálta. Némi javulást azért konstatált. Talán 12 % -ról úgy 17 % -ra történő emelkedést állapított meg... nyilván a hirdetésekből dolgozott. Az értetlenkedéséből kiderült soha sem adott bérbe lakást. Miért nem szeretik a bérbeadók a kisállatos bérlőket / az ürge következetesen albérletről hablatyolt... pedig az amiről beszélt az nem albérlet, hanem bérlet. Lakásbérlet.
Nos szerintem mért nem szeretik ?
Úgy általában a magánszemélyek bútorozottan, részben bútorozottan adják bérbe a lakásokat. Egy kisállat léte pedig párhónap múlva érződik mind a lakáson, mind a bútorokon. A szag !!
Az állatfanok ezt nem értik, csak lesnek, méltatlankodnak a nemre.

nanemaaa # 2021.10.14. 06:51

Mondjuk már késő, amit írok, de ha nem adja oda a számlát a bérbe adó, akkor viszont számára a rezsi összegeket átvételi elismervény ellenében kellett volna átadni. Akkor most nem jutottál volna ide.
Mindenesetre ha perre kerülne sor, érdekes lesz végig nézni, hogy ki mit és mivel bizonyít? Mert e nélkül az is előfordulhat, hogy neked van 190 ezres túlfizetésed.

Zoltanuss # 2021.10.14. 02:31

Márti ... !

Mit tehet?
Segitséget kérek!

Mit tehet a bérbeadó , Pl. felmondhat. Viszont a kilakoltatás az egy hosszú folyamat vége.
Segítség ? Meg kell nézni az eddigi rezsi kifizetéseket, meg kell nézni a fogyasztásokat és azok ellenértékét, majd összevetni a követelt 190 eft -tal. Ha nagy az eltérés, akkor kell finomítani. Ha jogos a követelés kifizetni, ha nem, nem kifizetni.
Viszont pénzt csak nyugta ellenében adunk.
A nyugta az azért még nem számla.

matthiasi # 2021.10.13. 16:44
matthiasi # 2021.10.13. 16:29

Egyik bérleti szerződésemben pl. ez így van konkretizálva :

A bérlő fedezi a lakás energia /villany és gáz/ valamint víz és csatorna költségeit. A villany , gáz és víz- és csatorna költségeket a felszerelt szolgáltatói mérők / villany és gáz / és az almérők / Víz - pince és konyha / fogyasztásai alapján csekk alapján és a lakbérrel egy időben / víz / szolgáltatók mindenkori díjai alapján lakbér fizetésekor utólag egyenlíti ki a bérbeadónak.

A csekkek Glükk Péter társtulajdonos nevére érkeznek

Jelenleg 1 kWó 24 órás áram 38,5 ft, a vezérelt 23,5ft a víz és csatornadíj 610 ft /m3

A gázdíjat elfelejtettük be írni, de hát aki kételkedik elmehet a főgázhoz érdeklődni.

matthiasi # 2021.10.13. 16:21

a főbérlőnek fizetem a bérleti dijat, ill a rezsit amikről számlát nem hajlandó bemutatni.Most 190 ezer ft követel rajtam vagy

Előfordulhat ilyen eset.
Na de mint kérdezték én is megkérdezem mi van abban a szerződésben.
Mondjuk az első hónapban előfordulhat, hogy megpróbálkozik azzal hogy nem ad elismervényt ( a bérletről pl. nyugtát, a rezsiről pedig nem mutatja a számlákat ), akkor szépen megkérdezem hogy a legközelebbi alkalommal ezeket úgy- e megkapom ? Ha továbbra sem ad nem fizetek. Ilyen dolognak 3 vagy túlzó esetben 4 hónap alatt ki kell derülnie.

1 év rettentően hosszú idő.

190 eft... az legalább 6 -8 havi rezsi.

gylab # 2021.10.13. 12:43

Mi van a szerződésben, mi alapján kellene fizetned?

Márti71 # 2021.10.13. 10:15

Üdvözlet! Segitséget szeretnék kérni. Lassan 1 éve vettem ki egy albérletet, a főbérlőnek fizetem a bérleti dijat, ill a rezsit amikről számlát nem hajlandó bemutatni.Most 190 ezer ft követel rajtam vagy másképp kilakoltatt.Mit tehet? Segitséget kérek!

Greta # 2021.09.24. 08:32

Szép Napot! Kérdésem azzal kapcsolatos, hogy a férjem válni akar.Van egy autista és cukorbeteg kisfiúnk 11 éves.Speciális iskolába jár magántanulóként,én dolgozni nem tudok GYODON vagyok vele itthon.Önkormányzati bérlakásban lakunk, aminek a bérleti jogviszonya az ő édesanyja nevére szól, ő pedig, mint bérlőtárs szerepel a papíron, ha jól tudom a hivatalos elnevezést ,mi pedig mint házastárs és vérszerinti gyermek lakunk itt.Kérdésem, hogy ki tehetnek e bennünket a lakásból valamilyen módon és hogy egyáltalán milyen jogaink vannak nekem illetve a tartós beteg gyerekemnek?
köszönöm