DunaCorp


Majordomus # 2023.04.01. 19:19

Oda kell figyelni s időben reagálni.

turbo71 # 2023.04.01. 05:08

Nálam elhasaltak a biróságon ez a szövevényes meglehetösen kuszán müködö társaság! a biro el is mondta hogy ilyen hevenyészetten összetákolt beadványt keresetlvelet még nem látott ! a tárgyalásnak 5 perc alatt vége lett . én nyertem ök vesztettek dehát a jogban már csak igy megy. végérvényesen megszabadultam tölük , de azért gonosz modjára miután jogerössé vált az itélet felhivtam öket és megköszöntem nekik az éveken át tartó zaklatásokat fenyegetések a magam stilusában , azt a döbbent hangot a vonal tulsó végén már nem volt olyan nagy az arcuk! ugyhogy kivánok hasonló sikereket azoknak akik perben állnak velük.

gerbera317 # 2023.02.01. 07:41

@gyulagux700
Amíg nem tudják bízonyítani az ők állításukat kézzel foghatólag(levezetéssel,befizetéssel)addig nem hagyom magam
De hiszen már hagytad magadat: „kaptam egy levelet hogy a fizetési meghagyás joerőre emelkedett” Tudod, a fizetési meghagyás egy olyan felhívás, aminek a lényege az, hogy 'most szólj baxi, vagy hallgass mindörökre'. Hát te nem szóltál.

drbjozsef # 2023.02.01. 06:09

gyulagux700,

Szomorú ez, de csak jó nagy pofára esés lesz ebből, ahogy ezt az előadásmódot nézem...
Ami a lényeg a betűhalmazodból, az a "halvány lila fingom sincs az egészről" rész. Ez szemmel látható, és ezért ez sokba fog neked kerülni. Pláne, ha ezt a fizetési meghagyásról írod.
Az ügyvéd biztos nem lesz olcsó, de legalábbis sokat nem segíthet.
Adok egy ingyenes tanácsot : nagyon alaposan, esetleg szövegértelmezésben okosabb ember segítségével olvasd át minden mondatát annak a fizetési meghagyásnak. Ott még van egy halvány esélyed, hogy megakaszd az eljárást, de ha azt elmulasztod, akkor bukod az ügyet ügyvéddel is, ügyvéd nélkül is.

Majordomus # 2023.01.31. 20:31

Kikről beszélsz?

gyulagux700 # 2023.01.31. 19:55

Sziazstok.Én mint asdós.Igen az voltam.Tudom.Kb a 3-szorosát fizettem ki az egésznem és mai napig nem hagynak béké.Na most ehhez füzök egy két dolgot.1. két állásomból miattuk rúgtak ki mert nem bírtak magukkal.2. Nem hajlandók többszöri kérésre semm papírt küldeni hogy épp hogy áll a tertozás(teszem azt a befizett összegekről sem).3. undorító módon és megtévesztőleg szerzik be az infókat..(sajnos jóhiszemüleg belefutottam).Ez egy szemét banda.M kaptam egy levelet hogy a fizetési meghagyás joerőre emelkedett,halvány lila fingom nincs az egészről.Nincs tisztázva semmi.Csak annyi hogy mennyivel lógok.Sem az hogy eddig mennnyit fizettem be se semmi.Hogy is van ez?Úgy tudom az adós is vannak jogai.Jogom van tudni hogy mennyit fizettem be.1meghogy ne svájci frankba adják meg a az összeget hanem magyar forintba.Semmitől nem zárkozok el de az amit az utóbbi időben művelnek az undorító.Amíg nem tudják bízonyítani az ők állításukat kézzel foghatólag(levezetéssel,befizetéssel)addig nem hagyom magam.Nem olcsó az ügyvéd de úgy gondolom hogyha kifezettem a tartozásom többszörösét addig nekem van igazam hogy nem fizetek.(beleértve a kamatokat meg azoknak is a kamatját)

papinianus88 # 2021.03.11. 20:20

U.i. az,hogy engedményezési szerződés alapján ki-kinek mennyiért adja el a követelést, nem a te dolgod, te adós vagy. Ők teljesítették egymás között a szerződést. Egyedül te nem.

papinianus88 # 2021.03.11. 20:18

Papinianus nevét nem gondolom,hogy a fórumnak ecsetelnem kellene, barát a google. De amúgy igen barátom, ha nem kerestével visszamegy a térti a feladóhoz, amiről te nem is tudsz, mert begubózva az ertesítőket elkeverted,lesz@rtad vagy eldobtad,nekik még ott van a rendszerükben. Az elévüléstől függetlenül pedig egy adós vagy, aki a legkisebb hajlandósagot sem mutatta a teljesítésnek. De neked felesleges mesélni. Tudod, hogyha anno fizetted volna szerződésszerűen, nem fajna az a kamat,amit amúgy te is aláírtál, amennyiben nem teljesited a kötelezettséged.

Szomorú örökös # 2021.03.11. 16:30

turbo71

Nagyon rosszul tudod, hogy ha már elévült egy tartozás, akkor az meg is szűnt. Akkor fog megszűnni, ha kifizeted. Addig viszont ne lepődj meg, ha a következő hitelkérelemnél egy tollvonással elutasítanak, mert amíg ezt a tartoztást nem rendezed, addig te ország-világ előtt rossz adós leszel. Hidd el, az érintettek ezt mindig tudni fogják. Akkor szűnik meg ez az állapot, ha kifizeted.

turbo71 # 2021.03.11. 16:26

papinianus88! vagy mi a neved ennél értelmesebbet is választhattál volna. szerinted a magyar biroság milyen hivatalos megkeresést fogad el? tértivevényel igazolt ajánlott levelet ! mivel ez 10 év ota nem jött szerinted ? talán végég olvashattad volna amit irtam . nameg nem fogok 90000ft tartozást egymillioval visszafizetni mert valakik igy hasraütésszerüen számolják a kamatot amit ök annak idején töredékáron kb 5 % ért megvettek a bank meg leirta már rég , na ez az igazán férfimaunka egyeseknek és nagyon becsületesbizony.de a trükjük nem rossz telefonáljunk mondván a posta logisztikai központbol hivnak és érdeklödnek . aztán másnap ugyanaz a hölgyemény már más követeleözö hangnemben hiv vissza. azért olyan hülye mégsem vagyok hogy ezeknek fizessek is nemde?

papinianus88 # 2021.03.11. 07:57

igaz jogi uton már nem lesz bejathato a követelés dehát csak telefonáljanak ötször hatszor sorry akkor sem lesz fizetés

ez ám a férfimunka, morális tartás, igaz elvek :) Minek is fizesse vissza valaki, amit anno jószájízzel felélt :)

velem is probálkoztak hogy visszament egy postai küldemény amit nem vettem át

ha ilyen többször történt és "nem kerestével" visszajött, akkor megfogsz lepődni, amikor az elévülés nem következett be :) Remélem tudod, hogyha nem veszed át a levelet, attól annak van ám joghatása. Főként, hogyha a Dunacoprnál jellemző 30%-os fix kamat tapad a főköveteléshez.

turbo71 # 2021.03.10. 15:54

Drága gerbera! naná hogy a dunacorp! velem is probálkoztak hogy visszament egy postai küldemény amit nem vettem át és érdeklödtek az uj cimem felöl ja és ugy hogy a posta logisztikai közpöntjábol telefonálnak! szemét egy cég ez ! csak sajnos elszámolták magukat ugy kb 6 évvel mert az a követelés már elévült éppen ennyi ideje ugyanis nem kerestek meg 10 éve hivatalos tértivényes levélben és nem is beszéltem velük telefonon azota. tehát ha jön fmh ellentmondás nyilvánvalo nyertes nekem és nem önekik ezt talán tudhatják is. igaz jogi uton már nem lesz bejathato a követelés dehát csak telefonáljanak ötször hatszor sorry akkor sem lesz fizetés . egyébként ahogy hallom ennek a cégnek annyira nem jol áll a szénája legalábbis a nyertes ügyeik számában mindenképpen. ha valaki fizessen neki hasraütésszerüen dolgoznak és soha nem jár le a tartozás! ugyhogy vigyázat velük!!!

gerbera317 # 2020.03.10. 11:04

Azt miből gondolod, hogy a Dunacorp?

bluray # 2020.03.10. 10:13

Beszarás miket enged meg magának ez a Dunacorp (gondolom ők, ki más). Ugye néha hívogatnak engem, hívogatják a családtagjaimat, hogy "ilyen-olyan cégtől keresnek, van egy csomag a részemre stb", nem is nagyon értem mit akarnak ezzel - ("nem rendeltem semmit köszönöm", és leteszem). Na de most olyan történt, amit nem is tudok hova tenni... történt ugyanis, hogy ugyanezzel a dumával felhívták a SZOMSZÉDOMAT mobilon, hogy ugyanezzel a dumával, meg hogy ismernek e engem!! Most ez mi?! Azért mindennek van határa...

runningman # 2019.07.19. 14:04

"Egy meg nem fizetett összeg nem alkualap. A teljesített összeg már az."
.
Mostanában nem tudom hogy van, de 2-3 évvel ezelőttig az én tapasztalatom alapján fordítva volt. Minél nagyobb, minél régebbi és - lehetőség szerint - egyáltalán nem fizetett a tartozás, annál könnyebben hajlottak akár extrém mértékű alkura is, csak lássanak valamicskét.
.
Ha már teljesített vki komolyabb összeget, utána szó szerint kiröhögték, ha volt ott annyi, lesz majd ott mégegyszer, még kétszer, még többször annyi is.
.
Legalábbis én így alkudoztam: tartozom x százezerrel, x millióval, nevemen regisztrált vagyontárgy nincs, lefoglalható jövedelmem nincs, olyan sincs akire helyettem ráterhelhetnék - legalábbis ezt mondtam - , ha nem tudom rendezni a másik 40 adóssággal együtt akkor megyek ki dolgozni nyugatra. Itt az egyhuszada kp-ben és felejtsük el egymást, egyébként se én kerestem a kapcsolatot a behajtóval, ő akart velem ismerkedni, nem én vele.
.
Ezekből aztán lett valami. Mindig. Sosem volt olyan, hogy full pénzt fizettem volna egyezkedéskor. Nem emlékszem olyanra, hogy 40%-nál kisebb engedményt értem volna el, és volt szép számmal olyan, hogy már az egyhuszados ajánlatomnak is bedőltek. De ilyen ötöd, negyedrész azt mondanám, hogy általános volt.
.
Volt egy különösen makacs rész aki perre vitte. A protokoll az volt, hogy bármilyen érdekeltségem ellen/ellenem jött az fmh, mindig, mindennek ellentmondtam, (már röhögött az ügyvéd ha meglátott mert pl kft elleni fmh-nál őt is be kellett vonni az ellentmondásba) tekintet nélkül arra, mennyire jogos, megalapozott, stb az igény. Olyannak is ellentmondtam, amiről én magam is tudtam, hogy 100%-ban megalapozott - de még ilyenekből is elpárolgott az ellentmondás után szép számmal. Ami perig jutott, kb az egyharmada elvérzett már a bemelegítésnél (pl ilyeneken, hogy megváltozott a lakcímem és átkértem a pert mondjuk Budakalászról Mátészalkára - hú de rühellték ezt...). Egyharmad elvérzett a perben (ezek azért általában már ügyvédes dolgok voltak). Egyharmad nyert, de ott meg elszabotáltam a végrehajtást. Különben mindegyikkel közöltem az elején, hogy vagy megegyezünk, vagy egyetlen egy árva fillért nem fog belőlem látni sosem.
.
Amit effektíve elhasználtam/megvettem és nem volt közben vita azt természetesen mind kifizettem, de ha pl késedelembe estem vmivel és a hitelező "nevelni" akart, arra csaknem mindig rábaszott.
.
Volt olyan hét, hogy három megszüntető levél jött a bíróságtól, azt hiszem az volt a zenit. Két esetben buktam be pert úgy, hogy kénytelen voltam az utolsó fillérig megfizetni mindent, ez kb 250.000 volt. Tizedszázalékok a teljes vitatott követelés-állományhoz képest.
.
eos, intrum, zalabest,díjbeszedő, magyar követeléskezelő ezek voltak a leggyakoribb nevek (mellette sok-sok bank, közmű, parkoló, autópálya, telefoncég, önkormányzat, adóhatóság, biztosító, társasház, mittudomén) dunacorp az valahogy elkerült.
.
Mondjuk az alap megvolt, faterom 1992-ben vagy 93-ban 211m-l húzta le az otp-t mert azok makacskodtak. (Ott is az volt: apám sok-sok egyezkedés, akadékoskodás után közölte, hogy vagy megegyezünk és megy tovább a termelés amiből idővel jó eséllyel szép lassan visszakapja a pénzét a bank. Vagy - ha bebuktatják a céget és megszűnnek a munkahelyek - akkor egyetlen fillért sem fognak kapni. Na úgy is lett.) A baj, az, hogy nem a maga szakállára tette hanem állami vállalatvezetőként, különben mára sokmilliárdos lenne a család...

gerbera317 # 2019.07.17. 06:06

@Alibi
Akkor én is elmesélek egy tipikus esetet. Annyira tipikus, hogy hetente kétszer elmesélhetném.
Adós megkapja a végrehajtótól a vh-okiratot és a felhívást, hogy fizessen. Az adós levelet ír a vh-kérőnek, hogy részletekben szeretne fizetni. És vár. És vár. És vár. Nem jön válasz. És vár. És nem jön válasz. A végrehajtó közben lefoglalja az autóját, az ingatlanát, a becsértéket is megállapítja. Ez meg csak vár, és sír a szája, hogy "dehát ő részletet kért és nem jött válasz, hogyan képzeli ezt a vh-kérő, a végrehajtó meg hogyan merészeli...". Nos, szerinted hol rontják el az ilyen adósok a részletfizetést?
Az, hogy te sikerrel letelfonáltad az ügyedet, és azóta is megy a részletfizetés, nem irányadó példa. De nem muszáj megérteni...
Az OTP Faktoring a másik véglet. Azok tényleg becsszóra engedélyeznek részletfizetést. Tíz évre. De láttam már húszat is. Százezres nagyságrendű tartozásra. Röhögve engedélyezik. Mert tudják, kizárt, hogy egy bankszámlával nem rendelkező adós 120 részletet hiánytalanul és időben megfizessen. Az összes ilyen be is bukik az első félévben, és mehet tovább a végrehajtás, mintha misem történt volna.

Alibi # 2019.07.16. 19:30

Köszönöm József hát mindegy lesz mert nem tudom befizetni az 500 ezer forintot elkezdem átutalni a 40 ezret havonta és meglátjuk. Akkor gondolom a pénzügyi békéltető testületnek se sok értelme van.
Gerbera
Elmesélem egy másik tartozásom. Persze nem biztos hogy igaz a gaz adósok mindig csak át akarják vágni szegény védtelen behajtókat igérgetnek hazudoznak. Szal volt egy személyi kölcsön 2.3 milliórol indult. Intrumnál landolt telefonon kerestek el kellett küldenem a jövedelmi dolgaimat. És láss csodát elengedtek 500 ezer forintot az 1.8 millióra pedig adtak részletet havi 30 ezret ma is fizetem. Milyen logikátlan nem? Most van a kezemben egy papír amiben az áll hogy ameddig fizetem a havi törlesztőt addig az 1.8 millió az alap. Majd ha nem fogom fizetni akkor beélesedik a ma már 2.6 millió( mert azért a kamatot számolják mellette) Tiszta hülyék az intrumnál hogy ilyenekbe bele mennek se befizetés semmi csak irtunk egy megállapodást ami mindkét fél részére vállaható cél hogy ki tudjam fizetni az adósságot.

gerbera317 # 2019.07.15. 12:14

Áh, nem érted. Egy meg nem fizetett összeg nem alkualap. A teljesített összeg már az. Mert akkor már mondhatod, hogy "én villantottam valamit, most villancsá' te is". Nem kötelező követni a logikát...

drbjozsef # 2019.07.15. 11:29

Alibi,

Nem, dehogy. Tartozol, ha AKAR elengedhet belőle, engedhet részletfizetést, de ezeket bíróság nem kényszerítheti rá.

Egyébként ha odajut, akkor még rosszabbul jársz, ha nem évült el, akkor a perköltséget is rárakják, és egy összegben követelhetik az egészet, és már megy is a végrehajtás.

Alibi # 2019.07.15. 11:23

Amúgy köszönöm a kioktatást a kérdésem továbbra is az ha nem tudok befizetni 500 ezer forintot megírom nekik hogy elkezdem fizetni 40 ezrével az adósságom és ennek ellenére jön a mokk tól a levél akkor bíróság kötelezheti e arra hogy fogadja el a 40 ezer havi részlete? Köszönöm a válaszukat.

Alibi # 2019.07.15. 11:09

Felajánlottam hogy eggyezzunk meg egy egyösszegű befizetésben ha hajlandóak engedni akkor kérek kölcsön a pénz megvolt. Tartozok más követeléskezelőnek is soha ilyen gondom nem volt mondtam hogy mennyit tudok fizetni elküldtem nekik milyen hitelem, részletem stb van majd elkezdtem fizetni. Sőt volt ahol a telefonba elengedtek több százezer forintot ha bevállalom a részletfizetést. Nem elmarasztalni akarom csak annyit hogy egyezzenek bele havi 40 ezer ft részletfizetésbe. De biztos ez nagy kérés és arcátlan is.

gerbera317 # 2019.07.15. 07:09

kötelezheti valamire őket a bíróság? Gondolok mérséklésre
Fordítva ülsz a lovon. Te tartozol, még csak nem is vitatod, és te akarod a jogosultat marasztaltatni a bírósággal?
Egyébként ne csodálkozz, hogy nem mentek bele az 500 ezer forintos befizetésbe, azt is elárulom, miért: mert nem fizetted meg, és ezt a meg nem fizetett összeget alkualapnak tekintetted. Az ilyen arcátlan hozzáállást sehol a világon nem díjazzák.

Alibi # 2019.07.14. 20:34

Tisztelt fórumozók!

Visszaolvasva a témát sablon esetem van a DC vel ill a credit line nevű testvérével. Adott egy 2009 ben bedőlt hitelkártya 300 ezer forinttal. Jelen tartozásom 1.3 millió forint. 4 évente küldtek egy ajánlott levelet szoval nem évült el. Zaklatások rokonok, szomszédok hivogatása megvolt. Most azt akarják hogy fizessek be egyben 500 ezer forintot majd havi 40 ezerrel törlesszem a fennmaradó összeget. Én ajánlottam nekik egyszeri 500 ezer befizetést ha a többitől eltekintenek, vagy a befizetés nélkül a havi 40 ezer fizetését. Abszolut rugalmatlanok nem engednek 1 forintot sem ragaszkodnak a 500 ezer befizetéshez amit egyszerűen nem tudok teljesiteni. A kérdésem az hogy ha végigjárom a létrát ( megvárom az fmh-t, ellentmondok bíróság) akkor kötelezheti valamire őket a bíróság? Gondolok mérséklésre, vagy hogy legalább az egyszeri befizetést ne követelje. Érdemes ezt az utat járni vagy csak hagyjam hogy tiltsák a fizetésem...

drbjozsef # 2018.12.04. 06:56

Nem köteles, sőt.
Hajtsa el a Dunacorpot a munkahelyed.
Forduljanak hozzád, ha akarnak valamit.

banosb # 2018.12.03. 19:49

Üdvözletem!
Szeretnék segítséget kérni,ha valaki tud.Bankkártya tartozás miatt a Dunacorpnak engedményezte a behajtást az Erste bank.Fizetem is becsülettel immár 35 ezer Ft-al.A napokban azonban adategyeztetés címén megkeresték a munkáltatómat.Mely levélben a munkahelyemre vonatkozo adatokat kérik:mikortol dolgozom itt/munkabérem brutto-netto/munkakör/letiltás a fizumbol stb.Kérdezném azoktól akik esetleg jártasak ez ügyben, h a munkáltatóm köteles e ennek az "adategyeztetés"nek eleget tenni???Kicsit már átestek a ló túloldalára szerintem.Köszönöm a segítséget!