Hogy mit is tegyél, abban én nem szeretnék tanácsot adni, ehhez a váláshoz viszont szerintem semmi szükséged ügyvédi képviseletre.
ügyvédekről "feketelista"
- 1
- 2
Kritikus
Mutassa meg az ügyvéd a válókeresetet amít beadott (?)a bírósághoz, és a tértivevényes feladóvevény másolatát. A bíróságtól azóta már rég meg kellett érkezzen az idéző végzés az első tárgyalás időpontjáról - egyben rajta az ügyiratszám.
Kritikus!
Próbálkozhatsz a papirok elkérésével, de lehet, hogy Te is úgy jársz, mint én. Ha érdekel, olvasd el a "van-e ügyvédi felelőség" cim alatt. Különben sok szerencsét!
Kedves Mindenki,
Köszönöm a hozzászólásokat, bár okosabb nem lettem, de úgy érzem, közösséget vállaltatok velem, s ez mindenképp jól esik.
Kedves mézengúz!
Ügyedet elolvastam, bizonyára nagyobb a kár egy emberjogi ügyben, mint egy ilyen válásban, de persze ez nem vígasztal. Sajnálom, hogy mindketten pont olyan képviselőjére bukkantunk ennek a szakmának, akik miatt az emberek többsége csak legyint, ha általánosságban ügyvédekről van szó. Pedig tudok jó példát is, sajna épp nem az én ügyemben.
Kedves monalisa1!
Épp az a problémám, hogy nyilvánvalóan nem tud bemutatni feladóvevényt, hisz a bíróság válaszában leírta, hogy beadvány nem érkezett az ügyemben. Ő személyes ismeretségére hivatkozva nyilatkozta azt, hogy szept-okt-ben tárgyalásom lesz. Úgy döntöttem ezt még megvárom, de aztán, ha nem történik semmi, akkor nem tudom a következő lépést.
Kedves guba!
Több okból akartam ennek az egyszerűnek tűnő váláshoz ügyvédi közreműködést. Egyrészt, ha valamilyen okból az első tárgyaláson nem bontják fel a köteléket, akkor semmiféleképp nem szeretnék további tárgyalásokon megjelenni, ügyvédi képviseletet szeretnék. Már az is "fáj", hogy legalább egy személyes megjelenés muszáj. Másrészt, ahogy említettem, a közös családiházunkból kiköltöztem, a használatára nem tartok igényt, DE... a ház fele-fele arányban a férjem és az én tulajdonomban van, s erről nem akarok lemondani, de nem is sürgős/fontos, hogy rendezzük a tulajdonviszonyokat. Ha viszont a férjem el akarná adni a házat és emiatt a válással együtt a tulajdont is rendezni akarná (van egy olyan sejtésem, hogy arra számít, mivel elhagytam őt és az otthonunkat is, az a minimum, hogy lemondok a tulajdonrészemről, amit természetesen nem teszek meg), akkor viszont vagyonmegosztással végződne a válóperünk, ahol szintén a hozzáértés és a megjelenés miatt ügyvédet szeretnék.
Köszönöm az észrevételeket, várom a továbbiakat.
Üdvözlettel, a Kritikus
Kedves Kritikus!
Mint előttem is írták, a VÁLÓPERben (házassági bontóper) nem kötelező a jogi képviselet. A bíró pedig - a feltételek fennálta esetén - elválaszt titeket az első tárgyaláson.
"Lemondani" tulajdonrészéről nem szükséges, sőt, a szó szoros értelmében véve nem is lehet. Ha szóba is kerülne leendő volt férje által a vagyonmegosztás, a bíró akkor is ún. részítélettel dönthetne a válás kérdésében, úgy, hogy a vagyonjogi per tovább megy. A bíró ezt is tudja, sőt, normálisabbak elég részletesen ki is oktatják a váló feleket, ha nincs ügyvédjük (néha még akkor is, ha van:)) Szerintem pont elég ekkor ügyvédhez fordulni, mármint ha tényleg szóba kerül a vagyonmegosztás. EGy "sima" váláshoz (bár az sosem sima, tudom) nem kell ügyvéd.
Javaslom - ha nem veszed tolakodásnak - ha mégse lenne tárgyalása "ismeretségi alapon" (ilyenről én még nem hallottam, bár csak pár éves ügyvédi múltam van csupán), add be saját magad a válókeresetet, és ha beigazolódik a gyanúd a férjeddel kapcsolatban, akkor fordulj (egy másik) ügyvédhez. A "kolléga" kapcsán pedig, ha itt is beigazolódik a gyanú, fordulhatsz a kamarához, és a biztosítóhoz is.
Tisztelt Fórumozók!
Úgy látom, nem nagyon létezik olyan oldal, ahol az ügyvédeket értékelni lehet, pedig szerintem nagy segítség lenne mindenkinek, ha tudná mire számítson egy-egy ügyvéddel kapcsolatban.
Dr. Hirka Zoltánról szeretnék véleményt nyilvánítani, aki reális ügyvédi díj többszörösét bezsebelve felszívódik, hónapokig nem végzi el a rá bízott és kifizetett feladatot, a telefont nem veszi fel, emailre nem válaszol, személyesen az irodában letagadtatja magát és ha esetleg mégis valami csoda és több hónap huzavona folytán megtudunk beszélni egy időpontot, egyszerűen nem jelenik meg a saját irodájában, mondván, hogy "ja, házon kívül van, bocs".
Elkeserítő, csaló, hazudozó, a sarki lókupecre is előbb bíznám a dolgaimat!
Aha, brávó! Ügyes húzás.
Feltételezve, de nem megengedve, hogy igaz amit itt böfögsz, mekkora karalyság lenne már, ha jelentkezne nálad az ügyvéd úr, mondjuk, mint magánvádló.
Úgyis hiányoltad.
:))
Zsarátnok!
Te bizonyára a Llenarth nevű felhasználó reinkarnációja lehetsz. :D
Ő is így kezdte néhány éve, azóta már túl van néhány peren.
Egyébként a kolléga nemcsak magánvádlóként jelentkezhet nálad, hanem felperesként is egy csinos kártérítési követeléssel.
Zsarátnok !
Sürgősen töröltesd a felvetésedet, ebből a kis zsarátnokból nagy-nagy tűzkár kerekedhet...
Zsarátnok, ez nem volt szép. Bővebben: gyáva, gerinctelen húzás.
Dehogy-is, csak dühös mert átverték !
Mi fog következni? Majd ügyvédek is felállítanak e fórumon ügyfelekről feketelistát?
a fórumon "ügyfelek "
Na ja, ügyfelekről is lehetne :)
- 1
- 2
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02