Igaz.
De mi van akkor, ha eddig is ilyen hangos volt, csak eddig a kérdezőt nem zavarta?
Sokszor a panaszosokat azért kezdenek el dolgok zavarni, mert a viszonyuk megromlott, pl a másik nem fizetett legutóbb a kocsmában.
Hőszivattyú
„ (ha 1 éven belüli a létesítés)”
Nem, ha egy évnél nem régebb óta áll fent a birtoksértés. Márpedig a kérdezőt ez február óta zavarja.
Az, hogy két éve építették, csak most romlott el a kipufogódob, az nem jelenti azt, hogy a jegyző ki van zárva.
Túl egyszerűen rázott le a közös képviselő. Lehet, ő is benne van a buliban. :(
De tény, mivel már lassan egy éve szenvedsz a zajtól, ha bármilyen eljárást kezdeményeztél volna, akkor lassan már a vége felé járnál.
Két alapvető lehetőséged van, egyrészt a jegyző birtokvédelmi hatósági jogkörben (ha 1 éven belüli a létesítés), másrészt szintén a jegyző környezetvédelmi hatósági jogkörben, ha a zaj a megengedett határértéket meghaladja. Talán érdemes lenne fogadnod egy szakértőt, aki beméri a zajt.
Hát azért ez nem ilyen egyszerű.
.Ha a lakó eltérő fűtési rendszert alkalmaz,azt nembteheti meg a társasház hozzájárulása nélkül.
A közös képviselőnek ez ügyben lépnie kell!
Honnan tudod hogy hőszivattyú?
snggabi,
Semmilyen jogi eljárás nem fejeződik be gyorsan, ha a felek nem tudnak megegyezni. Ez ezzel jár.
A leírásod alapján a helyi jegyzőnél tegyél bejelentést, és kérjél birtokvédelmi eljárást.
Tisztelt tagok!
Segítséget szeretnék kérni társasházban hőszivattyú ügyben.
58 éve épült házban élek lassan már nyolcadik éve.
Ez év februárjában vettem észre, hogy “ gépjármű kipufogó hangja “ hallgató szinte minden este a szobában.
Megkerestem azt a lakót ahonnan jön ez az borzasztóan zavaró zaj.aki nagyon csúnyán elküldött.
Közös képviselő azt mondta beszéljük meg egymás között. Ez ebben az esetben lehetetlen.
A közös képviselő elmondása szerint ő sem tudja milyen gépészeti rendszer lett évek alatt kiépítve.
Ez a rendszer hűvös időben fűt (folyamatosan megy egész éjszaka)
Nyáron pedig hűt - akkor pedig azért jár folyamatosan a “ gépezet”
Lakásomat ez a remegő-rezonáló-pöfögő hang teljesen lefedi napi rendszerességgel.
Április eleje óta 20-30 álmatlan éjszakám van emiatt.
Éjjel arra ébredek föl, hogy nyomást érzek a fülemben, a fejem fáj .
Ügyvédnél is voltam, de kb egy év az eljárás lefolytatása.
Rendőrséget is hívtam, mivel nem közterületen van ezért nem jönnek ki a helyszínre.
Köszönöm megtisztelő figyelmüket.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02