Hőszivattyú

nanemaaa # 2022.11.07. 09:30

Igaz.
De mi van akkor, ha eddig is ilyen hangos volt, csak eddig a kérdezőt nem zavarta?
Sokszor a panaszosokat azért kezdenek el dolgok zavarni, mert a viszonyuk megromlott, pl a másik nem fizetett legutóbb a kocsmában.

drbjozsef # 2022.11.07. 08:58

(ha 1 éven belüli a létesítés)
Nem, ha egy évnél nem régebb óta áll fent a birtoksértés. Márpedig a kérdezőt ez február óta zavarja.
Az, hogy két éve építették, csak most romlott el a kipufogódob, az nem jelenti azt, hogy a jegyző ki van zárva.

nanemaaa # 2022.11.07. 08:31

Túl egyszerűen rázott le a közös képviselő. Lehet, ő is benne van a buliban. :(
De tény, mivel már lassan egy éve szenvedsz a zajtól, ha bármilyen eljárást kezdeményeztél volna, akkor lassan már a vége felé járnál.
Két alapvető lehetőséged van, egyrészt a jegyző birtokvédelmi hatósági jogkörben (ha 1 éven belüli a létesítés), másrészt szintén a jegyző környezetvédelmi hatósági jogkörben, ha a zaj a megengedett határértéket meghaladja. Talán érdemes lenne fogadnod egy szakértőt, aki beméri a zajt.

Majordomus # 2022.11.06. 20:46

Hát azért ez nem ilyen egyszerű.
.Ha a lakó eltérő fűtési rendszert alkalmaz,azt nembteheti meg a társasház hozzájárulása nélkül.
A közös képviselőnek ez ügyben lépnie kell!

Honnan tudod hogy hőszivattyú?

drbjozsef # 2022.11.06. 17:07

snggabi,

Semmilyen jogi eljárás nem fejeződik be gyorsan, ha a felek nem tudnak megegyezni. Ez ezzel jár.

A leírásod alapján a helyi jegyzőnél tegyél bejelentést, és kérjél birtokvédelmi eljárást.

snggabi # 2022.11.06. 01:37

Tisztelt tagok!
Segítséget szeretnék kérni társasházban hőszivattyú ügyben.
58 éve épült házban élek lassan már nyolcadik éve.
Ez év februárjában vettem észre, hogy “ gépjármű kipufogó hangja “ hallgató szinte minden este a szobában.
Megkerestem azt a lakót ahonnan jön ez az borzasztóan zavaró zaj.aki nagyon csúnyán elküldött.
Közös képviselő azt mondta beszéljük meg egymás között. Ez ebben az esetben lehetetlen.
A közös képviselő elmondása szerint ő sem tudja milyen gépészeti rendszer lett évek alatt kiépítve.
Ez a rendszer hűvös időben fűt (folyamatosan megy egész éjszaka)
Nyáron pedig hűt - akkor pedig azért jár folyamatosan a “ gépezet”
Lakásomat ez a remegő-rezonáló-pöfögő hang teljesen lefedi napi rendszerességgel.
Április eleje óta 20-30 álmatlan éjszakám van emiatt.
Éjjel arra ébredek föl, hogy nyomást érzek a fülemben, a fejem fáj .

Ügyvédnél is voltam, de kb egy év az eljárás lefolytatása.
Rendőrséget is hívtam, mivel nem közterületen van ezért nem jönnek ki a helyszínre.

Köszönöm megtisztelő figyelmüket.