Szociometriai felmérés alsósoknak


drbjozsef # 2022.12.08. 13:50

nanemaaa,

ami nem a tanító kérdése, hanem a fenntartóé,

Mondjuk a tankerület vezetőjének fel lehet tenni ugyanezeket, ők most úgyis elég népszerűek...

Kovács_Béla_Sándor # 2022.12.08. 13:50

Te se hallottál még szociometriáról, ugye? Akkor inkább nézz utána a lapos viccelődés helyett.

nanemaaa # 2022.12.08. 08:18

Én biztosan válaszolnék a kérdésekre szépen sorban. Mindenképpen legyen benne, hogy pajtásaim a velem egynemű, vagy ellentétes neműekből kerülnek-e ki, tervezek-e nemváltó műtétekre jelentkezni?
A végére pedig én is feltenném azokat a kérdéseket a tanítónéni személyes viszonyaira vonatkozóan, amik engem érdekelnek. Mint pl életkor, mellbőség, tervezi-e új implantátum beültetését, és ha igen, akkor mekkorát? Van-e akivel játszadozhat esténként, és milyen gyakran teszi? Esetleg mely szerepben érzi leginkább kellemesen magát? Nyilván ő is válaszolni fog a kérdésekre. :D

Kovács_Béla_Sándor # 2022.12.05. 21:06

profi is, aki szintén soha nem hallott még ilyen pedagógiai módszerről.
Khmm.

gylab # 2022.12.05. 20:59

Alapvetően az aggaszt, hogy egyszerűen nem értem mire kellenek ezek az adatok. Ha akarja, a tanító megnézni, a szünetben kivel van a gyerek. Az meg, hogy kivel tölti az idejét név szerint, egyszerűen képtelen vagyok elképzelni, mire kellhet, ez a szociológiai felmérés dolog, ami nem a tanító kérdése, hanem a fenntartóé, egyszerűen értelmezhetetlen számomra. Mit csinál a Belügyménisztérium egy ilyen adattal szociológiailag, hogy x. gyerek y. gyerekkel tölti a szabadidejét? Ezért zavar. Nem tudom a célját, bár biztosan van. Magam nem vagyok tanár, csak súrolva tanultam pedagógiát, de van a szűk körömben profi is, aki szintén soha nem hallott még ilyen pedagógiai módszerről. Nem szeretnék rá válaszolni, de nem is engem kérdeztek, hanem a gyereket. Egy kisgyermek nem ismeri a jogait, ő igazán nem teheti meg, hogy jogainak ismeretében nem válaszol. Ezért kérdeztem, hogy törvényes-e ilyeneket kérdezni.

Majordomus # 2022.12.05. 20:41

Mi ebben az aggasztó kérdés?

Kovács_Béla_Sándor # 2022.12.05. 20:06

Nem csak az iskolát. Paranoia rulez!

De amúgy igaz van: az emberi jogok és az adatvédelem nevében vegyünk el minden pedagógia eszközt a tanítóktól. Csak ártanak vele a szegény gyerekeknek.

drbjozsef # 2022.12.05. 20:00

gylab,

Válaszolj neki te, ha SZERINTED sérelmesek a kérdések.
Kérdezd meg az adatkérés okát, és azt, hogy mi a kérdések adatkezelésének jogalapja.

Egyébként a szenzitív adatok definiálva vannak (etnikai, vallási, politikai nézetek, egészségügyi adatok, nemi irányultság, ilyesmik). Ezek nem azok, még ha szerinted nincs is köze hozzá a tanítónak. Szerintem nem tiltja semmi ezeknek a megkérdezését, ahogy nem is büntetheti semmivel azt, ha nem válaszolod meg.
Kicsit túlpörgöd te ezt az iskolát...

gylab # 2022.12.05. 18:54

Sziasztok. A következő kérdésekkel szembesültem hirtelen, a tanító kéri, hogy a gyerekkel válaszoltassuk meg a következő kérdéseket:

  • Kivel vagy a szünetben?
  • Ki a barátod?
  • Kivel töltöd a szabadidőt az iskolán kívül az osztálytársaid közül?

Természetesen névvel ellátva, privátban küldve. Ez így biztosan törvényes? Gyűjthetnek ilyen adatokat? Ezek azért meglehetősen szenzitív adatok. Tudtok valami törvényhelyet, ami tiltja?