Vissza a pénzemet


matthiasi # 2023.01.20. 13:20
Nos nem találtam vissza az Anna ügyhöz az óvadék -albérleten lévő diskurzushoz. de ez megragadott... Józsitól az idézet : „ Nem mindent szabályoznak teljesen precízen a törvények (például a "túlzott kaució" fogalmát sem, a körülmények mérlegelése utáni döntés ez is, de maga a fogalom ettől létezik), ” Tehát a "túlzott kaució" . Eccer láttam leírva valahol,hogy kóció -biztosíték.... óvadék...stb. lakásbérletnél max 3 hónap lehet. Mármint a bérleti díj -
  • a havi - háromszorosa.
Hát ezt én úgy oldom meg, hogy nem havit mondok,hanem egy fixösszeget..pl.a h. bérletidíj 2,5 - 2.7 x -esét.Néha okoskodik egyik másik,de szerencséjük általában nincs.Nem lesznek bérlők...nálam. Az alapelvem ... szerényebb bérletidíj, de húzósabb óvadék.

A bérletidíjból néha lehet alkudni... az óvadékból nem.

Egy friss eset.Egyik lányom egy lakást adna ki. De nagyon feltúrbózott a bérleti díj....így már hónapok óta üresen áll..98 nm 500 eft. Egy isten háta mögötti lakóparkban.Nyilván ilyen bérletidíjnál nem kapkodnak a pénzes bérlő jelöltek. mondtam vidd lejjebb hátha akad bérlő. Egyenlőre nem tágít....pedig csak a közköltség 55 eft/hó.
de vissza a kócióra, akarom mondani az óvadékra.

Bérbeadok egy 40 millás lakást és akkor a jelentkező azon lovagol,hogy sok a kaució....pl. 120 eft-os havi díjnál nem a 240 eft,hanem 300 eft. Eccer egyik kérdezte, hogy hogy jön ki a szám,Mondom úgy jön ki,hogy kiszámoltam.- ja nem ennyire állapítottam meg.

Nyilván valahol le van írva,de gondolm az ajánlott,vagy a szokásos szó is szerepel a szövegben.
Nahaaz óvadék...altopikot megtalálom, oda is besteszem.

The Team (törölt felhasználó) # 2022.12.19. 09:37

Évekkel ezelőtt befektettem egy jelentősebb összeget, és amikor lejárt érdekes módon nem adták vissza hivatkoztak minden marhaságra, én nem mentem rendőrségre hanem egy céget bíztam meg hosszas kutató munka után, aki a megfelelő törvényes eszközökkel visszaszerezte a pénzemet, mert a jogi herce hurca sok idő és sok pénz.

Ez az én történetem