Visszaküldött csomag


Szomorú örökös # 2023.01.21. 05:28

Majordomus

a török postától kaptam egy emailt,beszkennelve a feladóvevény a cimzett aláírásával hogy átvette a csomagot. Kisázsiában!

Személyesen a Mikulásnak címezted a csomagot?
Tudtommal ő is Kisázsiából, Patara-ból származik. :-)

Majordomus # 2023.01.20. 20:41

Karácsonyra küldtem csomagot kedvenc hotelem menedzserének és családjának(20 éve ott nyaralunk) Törökországba!

Feladtam november 20-án hogy Mikulásra odaérjen. Csomagkövetéssel.
November 28-án a török postától kaptam egy emailt,beszkennelve a feladóvevény a cimzett aláírásával hogy átvette a csomagot. Kisázsiában!

Vadsuhanc # 2023.01.20. 20:26

Szomorú örökös

Ezért írtam, hogy lehet igazad van... Mindenesetre nekem sem hozták ki és még érdtesítést sem dobtak a postaládába amit mit el is ismertek.

Szomorú örökös # 2023.01.20. 19:30

Vadsuhanc

Minden évben kihozták eddig.

A tiéd nyilván másként lett feladva! Ennyi!

Vadsuhanc # 2023.01.20. 19:02

szomrú örökös....

Minden évben kihozták eddig. A jelenlegi feladás körülményeit a feladó részéről nem ismerem, de szerintem így 15 év után nem nagyon változtatott. Mellesleg a lezajlott telefonbeszélgetés kapcsán tényleg feltételezem, hogy ki kellett volna hozniuk, de azért egy tértivevény megért volna a dolog, hogy hello van egy csomagod.

A posta manapság nagy szarban vagy... a párom ma beszélt a postással.... kézbesítőként 180.000. nettót keres... Khhmmmmm ezért 700-750 lakóingatlannál történő kézbesítésért felel egyedül.

Szomorú örökös # 2023.01.20. 18:51

Vadsuhanc

Ollé László melletti kiállás bár lehet neked van igazad!

Mondom nem küldenek róla értesítést, neked kell tudnod, hogy a postán van.
Főleg hogy a címzésben az adott posta van csakis megadva, illetve az a személy, akinek érkezett - címzés nélkül.

Vadsuhanc # 2023.01.20. 18:25

Szomorú örökös... Ollé László melletti kiállás bár lehet neked van igazad!

Unokaöcsém német állampolgár. 15 éve minden karácsonykor küld egy jelképes csomagot, tényleg nem nagy éréket képvisel inkább ilyen képeslap helyettesítő dolog.. ( 1 üveg bor, karácsonyfadísz, benne egy lap, gyermekei kézzel készített ajándékai )....

Most karácsonykor nem jött csomag. Megértettem a dolgot, hiszen ott sem könnyű az élet. . December 24.-én a szokásos telefonhívás kapcsán azért rákérdezett, hogy a csomag megérkezett-e.... Mondtam, hogy nem. Elküldte, hogy a csomagkövetés szerint már december 21.-én a helyi postán volt a csomag.

December 26.-án felhívtam a postát, hogy van-e csomag a részemre. Volt. Kérdeztem, hogy fel tudná-e venni egy szóbeli megbízott ( én mozgásképtelen vagyok ilyen téren ) tekintettel arra, hogy értesítést sem kaptunk a csomagról.

A fülem hallatára a telefonba a következő beszélgetés:

  • Kivittétek a csomagot ?
  • nem mert nagy volt...
  • Értesítést hagytatok?
  • Nem mert a csomagot nem vittük ki, így azt gondoltuk értesítés sem kell......

Hozzáteszem a jelenlegi posta vezető a facebookon kérte a község lakosainak türelmét mert itt még a tanulók is azoktól a tanulóktól tanulnak akiknek még tanulni kellene....... Én csak ezért nem tettem panaszt.................

Szomorú örökös # 2023.01.20. 17:09

OlléLászló

A feladó elküldte nekünk a csomag címzésének tartalmát, melyen szerepel hogy ideért a csomag Szomódra, és innen küldték vissza "nem Kereste" megjelöléssel. Ezzel szemben mi viszont egész decemberben vártuk az értesítőt a csomagról, ami szintén nem érkezett meg.

Azt azért nem árt tudni egy nagyon fontos tényt:

ha a feladó „postán maradó” megjelöléssel adja fel a küldeményt, akkor arról a posta
semmilyen értesítést nem fog adni a címzett felé, hogy megérkezett

Neked kell bemenni, miután csomagkövetéssel lekövethető ugyebár többnyire, hogy hol jár a csomag, azaz ha már megérkezett a postára, akkor bizony menni kell érte. Nekem gyanús, hogy ez a történet is valami hasonló lehet.

drbjozsef # 2023.01.20. 16:18

OlléLászló,

Panaszt a postánál kell tenni, ha határidőn belül nem válaszolnak, vagy nem felel meg a válaszuk, akkor postaügyekben az illetékes felettes szerv az NMHH.

OlléLászló # 2023.01.20. 08:54

TF!

Komárom-Esztergom Vármegyében lakom Szomód községben Tata mellett. Németországból vártunk csomagot ismerőstől, amolyan karácsonyi ajándékot. A csomagot visszaküldték a feladónak, a mondván a feladó nem kereste. A feladó elküldte nekünk a csomag címzésének tartalmát, melyen szerepel hogy ideért a csomag Szomódra, és innen küldték vissza "nem Kereste" megjelöléssel. Ezzel szemben mi viszont egész decemberben vártuk az értesítőt a csomagról, ami szintén nem érkezett meg.

Kérdésem: A szomódi postahivatalt kivéve, hol milyen panasszal érdemes élnem?

Köszönettel: Ollé László