Tisztelt fórumozók!
1989-ben felvételiztem középiskolába programozói szakra. Írásbeli felvételi volt két tantárgyból. A felvételi után közvetlenül adtak egy kérdőívet, hogy ha nem sikerülne az eredményem miatt bejutni a programozói szakra, akkor szeretnék-e abban az iskolában egy másik szakra jelentkezni. Erre én azt válaszoltam, hogy igen, számvitel szakra. A felvételi viszga kiértékelése után kaptam egy értesítőt, hogy felvettek a számvitel szakra. Második vagy harmadik évfolyamra jártam már, amikor kiderült, hogy a programozói szakra nálam sokkal rosszabb felvételi vizsga pontszámmal is vettek fel tanulókat.
Van jogalapom perelni a középiskolát ilyen sok idő elteltével? Lehet esetleg kártérítési igényem?
Az iskolát sajnos nem fejeztem be, második nekifutásra sem sikerült a harmadik évfolyamot sikeresen befejezni, ezért elkezdtem dolgozni.
Előre is közszönöm a válaszokat!
Perelhetem a volt iskolámat?
pityuk
„Van jogalapom perelni a középiskolát ilyen sok idő elteltével? Lehet esetleg kártérítési igényem?
Az iskolát sajnos nem fejeztem be, második nekifutásra sem sikerült a harmadik évfolyamot sikeresen befejezni, ezért elkezdtem dolgozni.”
Miért is akarod beperelni a volt iskoládat? Azért, mert számviteli szakon nem tudtad befejezni a 3. évfolyamot,
vagy azért, mert programozói szakon is várhatóan ugyanez történt volna? Végül is nem mindegy, hogy melyik szakon hagytad ott? :-)
„1989-ben”
Figyu, ha ezek téged akkor kinyírnak és elásnak, azóta már az is elévült volna.
Szomorú örökös
Ha az utolsó mondatot nem írtam volna, akkor mit válaszolnál?
pityuk
„Ha az utolsó mondatot nem írtam volna, akkor mit válaszolnál?”
Ha öreganyámnak töke lett volna....akkor ő lett volna öregapám.
Szóval kb. ugyanazt, mint gerbera. :-D
pityuk későn érő tipus. Valószínűleg ezért nem tudta befejezni az iskolát..
.
Az informatika keményebb dió mint a számvitel.
Nekem elhiheted.
A Magyar Népköztársaság milyen törvényére vagy az Elnöki Tanácsa milyen rendeletére szeretnél hivatkozni pontosan? Mert arra kellene hivatkoznod a perben. Nos?
Vadsuhanc, Majordomus
„A Magyar Népköztársaság milyen törvényére vagy az Elnöki Tanácsa milyen rendeletére szeretnél hivatkozni pontosan?
Mert arra kellene hivatkoznod a perben.”
„pityuk későn érő tipus. Valószínűleg ezért nem tudta befejezni az iskolát..”
Ezek frappáns válaszok voltak! :-)
Az alapkérdésre visszatérve. Természetesen beperelheted az iskolát.
Az Alaptörvényben is benne van, mint alapjog, hogy megillet a perindítás joga. Vannak ugyan kivételek, de tegyük fel, hogy te éppen nem tartozol ezek közé.
Szóval perelj bátran. Bárkit, bármikor.
Szerencsére az nem volt kérdés, hogy lehet-e esélyed nyerni?
pityuk
32 év után semmi esélyed a pernyerésre, még akkor sem, ha találsz jogalapot, és megfelelő keresetet adsz be.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02