Válás előtt


Majordomus # 2023.06.17. 19:40

Mi lenne ha leülnétek megbeszélni?

drbjozsef # 2023.06.17. 08:40

Angel1988,

Ha úgy érted, hogy fizikailag megteheti-e, akkor igen, persze.
Elmegy az ügyvédhez, megírják a szerződést, és kész.
Az, hogy neked igényed lehet az ingatlannal kapcsolatban, nem fogja megakadályozni az ügyletet, hiszen az ügyvéd nem is tudhat róla.

Ha úgy érted, hogy akár ezek után is lehet-e igényed, akkor igen, persze.
Ha ez egyértelműen és igazolhatóan a házastársi közös vagyon része, akkor ajándékozás esetén nem lesz gond : az ingyenes szerzőnek tűrnie kell, hogy az ingatlan felét megkapd, értelemszerűen akkor, ha a bíróság így döntene.
Ha esetleg nem elajándékozná, hanem (legalábbis papíron) eladná, egy harmadik, jóhiszeműen szerző félnek, akkor egy kicsit macerásabb lehet a dolog, mert az ilyen szerző, aki a közhiteles ingatlannyilvántartásban bízva szerez, attól nem nagyon lehet visszakövetelni az ingatlant. Ebben az esetben is természetesen a férjednek állnia kell a részedet, csak hát úgy sokkal nehezebb behajtani rajta.

Angel1988 # 2023.06.16. 21:01

Kedves Fórumozók!
Érdeklődnék, hogy mi a véleményetek...
Válás előtt állok, de van a férjemmel egy babaváró hitelünk, amit csak az ingatlanunk eladása után tudunk kifizetni, majd beadni a válópert. Van egy házunk, amit házasságunk alatt vásároltunk, van rajta jelzáloghitel. Én telekkönyv nélküli tulajdonos vagyok, az az nem vagyok bejegyezve a tul.lapon, de adóstárs vagyok a banknál.
Ezt amiatt találtuk ki, mert az átírási illeték kedvezőbb volt.
Most viszont a kedves férjem célja, hogy ártson valahogy nekem. Járt a nővérével ügyvédnél nem régen és eszembe jutott, hogy mi van akkor, ha elajándékozza az ingatlant a tudtom nélkül a nővérére? Megteheti?
Köszönöm előre is a válaszokat.