Ingyenélő


Majordomus # 2023.07.07. 19:53

Például egy rotweiler.
Hűségesebb társ,kevesebbet eszik,megvédi mindenkitől ís az mehet be akit ő beenged.

drbjozsef # 2023.07.07. 12:30

B.Danette,

Ez sajnos egy ilyen dolog. A jog arra van, hogy ha történik valami, akkor próbáljon meg vitát eldönteni, vagy vétkest megbüntetni.
(lásd még : a rendőr ki se megy, amíg nem folyik a vér)

Az illető anyósod engedélyével lakott ott - tehát nem jogcím nélküli lakó. Ha anyósod felmondta szabályosan a szívességi lakáshasználatot, de az illető ezt vitatja, akkor lakáskiürítési pert kell indítania anyósodnak. Ez így megy a jogban. Ez akár hónapokig, évekig is tarthat. Annak a végén lesz olyan okirata, amivel ki tudja lakoltatni az illetőt, lecserélheti a zárat, és akkor szűnik meg véglegesen az illető lakáshasználati jogosultsága.

Vagy nem a jog eszközével keres megoldást.

B.Danette # 2023.07.07. 12:26

Igen gondolt zárcserére.
Attól fél, ha ezt megtenné a férfi rágyújtaná a házat, megverné és a többi, sajnos volt már ilyen előélete, de még nem körözött személy.
Azért szeretne elsősorban valami dokumentumot a kezében tartani, hogy ne fizikai korlátozáshoz kelljen fordulnia a fent említett okok miatt.
A helyi rendőrkapitányságon azt mondták neki, nem teheti meg, hogy csak úgy kirakja a férfi holmijait és zárat cserél, de ha ezeket semmilyen törvény nem akadályozza és jogi következmények nélkül megteheti akkor ez megoldás lehet.

drbjozsef # 2023.07.07. 11:15

Azt azért hangsúlyoznám, hogy a jogi lépések általában egy fiktív térben (aka. "igazságszolgáltatás") zajlanak. Arra, hogy valaki ne tudjon bemenni egy ajtón, a valóságban, IRL, azt nem jogi lépésekkel lehet megakadályozni, hanem leginkább konkrét fizikai akadállyal.

drbjozsef # 2023.07.07. 11:14

Zárcserére gondolt már anyósod?

B.Danette # 2023.07.07. 10:11

Sziasztok!
Anyósom egykori partnere beköltözött hozzá és nem akar elmenni.
Ismerkedéssel kezdődött aztán egy nagyon rövid életű, pár hónapos párkapcsolat lett az övék, ezalatt a férfi szépen lassan beszivárgott a házba (értsd: 1-2 napot aludt ott, ezután már egy hetet és így tovább, hozta a cuccait szépen lassan). Bejelentve nincs arra a lakcímre csak ott tartózkodik.
A kapcsolatuk megromlott, a férfi alkoholista és volt, hogy megverte anyósomat, aki fél tőle így nem jelentette fel. A rendőröket ugyan kihívta, akkor eltűnt az életéből pár hétre, azután felbukkant, anyósom visszafogadta és most egyáltalán nem hajlandó elmenni. Rendőri felszólításra sem, többször lettek kihívva, de azt mondták nem tehetnek semmit azon kívül, hogy minden egyes alkalommal elküldik, de újra és újra visszamegy pár órán-napon belül.
Van erre olyan jogi lépés, ami lehetővé teszi, hogy örökre megszabaduljunk tőle?
Milyen lehetőségek vannak?
Köszönöm!